Ciprian Marica și tatăl său, întâlnire cu Ianis Zicu la un local select din București! Cum au fost surprinși cei trei, când se discută despre o fuziune între Farul și Viitorul | FOTO

Răzvan BUCUR 28 May. 2021, 11:34 Diverse

Farul Constanța este cât pe ce să fuzioneze cu Viitorul, acesta fiind o mișcare care își dorește să creeze o forță a fotbalului românesc în zona Dobrogei.

Recent, Ciprian Marica, principalul acționar de la Farul, tatăl său, Mircea Marica, și antrenorul echipei constănțene, Ianis Zicu, au fost surprinși când discutau la un restant select din zona de nord a Bucureștiului.

Întâlnirea dintre cei trei a durat câteva zeci de minute și, dacă ne luăm, după expresiile foștilor mari jucători, aceasta era una foarte serioasă.

Ciprian Marica, tatăl său, Mircea Marica, întâlnire cu Ianis Zicu la un local din București

Nu este exclus ca cei trei să fi vorbit despre fuziunea dintre Farul Constanța și Viitorul, care este cât pe ce să se întâmple, dar și despre situația antrenorului la echipa din Constanța, aceasta fiind momentan incertă.

Tatăl lui Ciprian Marica s-a ocupat vreme de mulți ani de afaceri în domeniul construcțiilor, despre care, se știe, aduc fonduri serioase în conturi.

După încheierea sezonului actual al Ligii 2, Ciprian Marica era misterios privind viitorul clubului său și transmitea că pregătește o „surpriză plăcută”.

”Deocamdată nu am avut o discuție și nu știm ce va fi (n.r. – legat de situația antrenorului Ianis Zicu, căruia îi expira contractul). Sper, totuși, să vă fac o surpriză plăcută. O să vedem. Cert este că povestea Farului trebuie să continue. Este clubul care spune povestea Constanței, orașului și constănțenii sunt orgolioși, vor performanță. Sper să vă facem o supriză plăcută și cât de curând”, spunea Ciprian Marica, deținător al brandului Farul și acționar la club din 2018.

”Se termină un ciclu, sper ca oamenii care o să vină de la anul, jucători și antrenori, să facă mai mult decât am reușit noi, pentru că Farul trebuie să fie din nou în prima ligă. Din vară, lucrurile se termină, contractul meu expiră la 30 iunie. Cei din conducere m-au făcut să mă răzgândesc după ce s-a ratat obiectivul, calificarea în play-off, și mi-au spus să continui.

Am zis să rămân, că așa este corect, dar acum, cred că, pentru toată lumea, este momentul ca după doi ani de zile, să existe o altă oportunitate pentru că, până la urmă, nu putem să rămân într-un loc pentru o perioadă lungă de timp”, Ianis Zicu, după ultimul meci disputat de Farul pe teren propriu în sezonul recent încheiat.

Un nou pas spre fuziunea dintre Farul și Viitorul! Gică Hagi s-a întâlnit cu președintele Consiliului Județean Constanța

În această perioadă, posibila asociere dintre Viitorul Constanța (Liga 1) și Farul Constanța (Liga 2) este pe buzele tururor iubitorilor de fotbal din județul dobrogean.

Zvonul posibilei fuziuni dintre Farul și Viitorul au prins contur în mod oficial sâmbătă, 22 mai 2021, atunci când clubul lui Gheorghe Hagi a anunțat printr-un comunicat că e de acord cu formarea unei singure echipe pentru ”o singură iubire pentru toți suporterii dobrogeni”. Ulterior, Cristian Bivolaru, directorul general al echipei din Liga 1, spunea că varianta îi surâde lui Hagi, care e dispus unei fiziuni, mai ales că la baza unei astfel de acțiuni stau mai multe aspecte, printre care formarea unui club care să fie susținut de toți constănțenii sau construirea unei arene noi în Constanța, pe locul actualului stadion pe care Farul evoluează în meciurile de pe teren propriu și care îi poartă numele ”Regelui”. Și Gheorghe Popescu, preşedintele FC Viitorul, susține această idee.

Un astfel de proiect ar atrage și mai mulți sponsori privați, dar ar aduce bani într-un singur loc de la Primăria Constanța și Consiliul Județean Constanța.

În data de 25 mai, reședintele CJ Constanța, Mihai Lupu, a avut o întâlnire cu Gheorghe Hagi pe această temă, a fuziunii dintre Farul și Viitorul. Ulterior, Consiliul Județean Constanța a avut un comunicat în care și-a expus cât se poate de clar dorința.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-pas-spre-fuziunea-dintre-farul-si-viitorul-gica-hagi-s-a-intalnit-cu-presedintele-consiliului-judetean-constanta-mihai-lupu-sustin-ideea-de-formare-a-unei-singure-echipe-de-fotbal-19186891

https://liga2.prosport.ro/seria-1/suporterii-farului-au-ales-cine-a-fost-desemnat-cel-mai-bun-jucator-din-partea-a-doua-a-sezonului-marcatorul-celui-mai-frumos-gol-dar-si-marea-speranta-a-clubului-19187005

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ciprian-marica-pastreaza-misterul-privind-situatia-lui-ianis-zicu-la-farul-sper-sa-va-fac-o-surpriza-placuta-constantenii-sunt-orgoliosi-vor-performanta-cu-cine-il-compara-pe-mih-19182919

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ianis-zicu-pleaca-de-la-farul-antrenorul-si-a-anuntat-decizia-la-finalul-meciului-cu-u-cluj-19182471

Răzvan BUCUR 28 May. 2021, 11:34 Diverse
Pe aceeași temă