Ghanezul Geoffrey Acheampong, primul transfer al iernii la Poli Iași! Moldovenii vor un mijlocaș de la FC Botoșani, dar sunt cu gândul și la doi dinamoviști

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2022, 21:33 Liga 2
Ghanezul Geoffrey Acheampong, primul transfer al iernii la Poli Iași! Moldovenii vor un mijlocaș de la FC Botoșani, dar sunt cu gândul și la doi dinamoviști

Politehnica Iași începe să miște, timid, dar sigur, pe piața transferurilor în acest început de an 2022. Dacă la reunirea de miercuri antrenorul Costel Enache nu a avut nicio noutate, cu excepția mai multor jucători veniți în probe, în următoarele zile ar putea apărea și primele transferuri.

Geoffrey Acheampong, primul transfer la Poli Iași în 2022

Prima mutare a iernii în Copou este ghanezul Geoffrey Edwin Acheampong (foto), un mijlocaș ofensiv în vârstă de 25 de ani pe care îi va împlini la 28 ianuarie. Acesta a ajuns la un acord cu conducerea Iașiului și este așteptat la începutul săptămânii viitoare la Iași, pentru a efectua vizita medicală.

Dacă nu vor fi probleme de ordin medical, Acheampong va semna cu Poli Iași un contract pe un an și jumătate.

Vine din Laponia

Fotbalistul ghanez a jucat ultima dată la formația finlandeză Rovaniemen Palloseura (RoPS), pentru care a marcat 3 goluri în 14 meciuri.

În carieră, noua achiziție a Iașiului a mai evoluat la echipele Bastia II (Franța – 1 gol în 11 meciuri), Bastia (Franța – 0 gol în 2 meciuri), LA Galaxy II (Statele Unite – 3 goluri în 36 de partide), AC Kajaani (Finlanda – 7 goluri în 17 meciuri) și Elmina Sharks (Ghana – 0 goluri în 15 meciuri).

Poli speră să-l aducă și pe Martin Remacle, de la FC Botoșani

O altă țintă care s-ar putea concretiza în următoarele zile este Martin Remacle, de la FC Botoșani. Mijlocașul central în vârstă de 24 de ani a jucat în doar două meciuri din vară și până acum la FC Botoșani, iar ieșenii speră să ajungă la un acord cu Valeriu Iftime pentru a-l ceda pe belgian în Copou. Acesta a ajuns în România prin Pandurii, pentru care a jucat în Liga 2, iar apoi a fost achiziționat de FC Voluntari.

Conducerea Politehnicii nu a renunțat nici la ideea aducerii dinamoviștilor Andreas Mihaiu și Ionuț Amzar, doriți de antrenorul Costel Enache. Ambii jucători au fost opriți de Flavius Stoican la Dinamo pentru a fi evaluați, până pe 18 ianuarie, iar ieșenii speră să reușească să-i aducă în Copou pe amândoi. Pe Amzar împrumut și pe Mihaiu definitiv.

Banii pentru transferul lui Onea, primiți în două tranșe

Poli Iași a intrat în 2022 fără datorii privind sezonul în curs, jucătorii, stafful și ceilalți angajați fiind cu banii la zi. În următoarea perioadă, oficialii din Copou trebuie să achite salariile pe luna decembrie, iar pentru asta au nevoie de o parte din banii pe care Poli îi va încasa de la Rapid, pentru transferul lui Răzvan Onea.

Potrivit înțelegerii dintre cele două cluburi, giuleștenii vor achita cei 100.000 de euro în două tranșe. Prima, de aproape 40.000 de euro, până la sfârșitul lunii ianuarie, iar a doua, de aproximativ 60.000 de euro, în luna iunie.

Stan și Stoenac, singurii care nu au acceptat reducerea salariului

Conducerea Politehnicii nu a primit încă niciun răspuns de la Alexandru Stan și Marian Stoenac privind propunerea clubului de diminuare a contractelor. Dacă Cristian Pușcaș a fost de acord, recent, cu această solicitare și a renunțat la 500 de euro, Stan și Stoenac nu sunt dispuși să cedeze 1.000, respectiv 500 de euro din salariu, până la sfârșitul acestui sezon.

Stan va fi păstrat totuși în lot, întrucât poate fi o soluție de înlocuire a lui Răzvan Onea, plecat la Rapid, în schimb, Marian Stoenac, care a dezamăgit în prima parte a campionatului, ar putea vedea restul sezonului din tribună.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primarul-iasiului-ar-vrea-un-ddb-si-la-poli-iasi-mihai-chirica-noi-le-promitem-asta-cati-bani-ar-putea-primi-poli-in-2022-si-ce-spune-edilul-despre-proiectul-nou-19216319

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-reluat-pregatirile-costel-enache-a-avut-23-de-jucatori-la-primul-antrenament-din-2022-19216198

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cornel-sfaiter-prezentat-oficial-la-poli-iasi-sunt-omul-caruia-ii-place-sa-construiasca-este-o-provocare-pentru-mine-si-sunt-convins-ca-putem-construi-un-proiect-frumos-la-iasi-19216159

Narcis POHOAȚĂ 13 Jan. 2022, 21:33 Liga 2
Pe aceeași temă