Poli Iași încheie anul fără nicio datorie privind sezonul în curs, ba chiar are și bani rămași în cont. Autoritățile locale pompează în club, Florin Briaur vorbește de normalitate

Narcis POHOAȚĂ 26 Dec. 2021, 17:08 Liga 2
Poli Iași încheie anul fără nicio datorie privind sezonul în curs, ba chiar are și bani rămași în cont. Autoritățile locale pompează în club, Florin Briaur vorbește de normalitate

Politehnica Iași va intra în noul an fără datorii acumulate în sezonul actual, de Liga 2, spre deosebire de campionatele trecute, culmea, de Liga 1, unde banii câștigați din drepturile tv și sponsorizări au fost mult mai mulți.

Dacă pe plan sportiv sfârșitul de an 2021 găsește echipa pe un modest loc 12 în Liga 2, clubul stă ceva mai bine din punct de vedere financiar.

Consiliul Local Iași virează bani importanți la Poli Iași

Jucătorii, stafful și restul angajaților sunt cu banii la zi, iar conturile clubului sunt pline la final de an. Asta după ce municipalitatea a virat Politehnicii a doua tranșă a sumei de 1,58 milioane pe care consilierii locali au apobat-o în luna noiembrie, adică 1.109.000 lei.

Cu acești bani primiți chiar înainte de Crăciun, clubul va achita unele datorii presante, dar și salariul aferent lunii decembrie, la mijlocul lui ianuarie, la scurt timp după ce jucătorii vor relua pregătirile pentru partea a doua a campionatului.

”Finalul anului 2021 găsește angajații Politehnicii cu salariile la zi, pas important spre normalitate. Grație unor noi fonduri din bugetul local, peste 1,5 milioane de lei pentru desfășurarea activității clubului, inclusiv a academiei, cu patru echipe în campionatul Elite în actualul sezon, Poli poate începe noul an cu încredere și dorința de a face pași siguri spre îndeplinirea obiectivului propus, revenirea în Liga I în 2023”, a declarat managerul general Florin Briaur (foto, primul din stânga, rândul de sus, lângă primarul Mihai Chirica).

Discuțiile finale legate de diminuarea salariilor, după sărbători

Oficialul ieșean s-a referit și la negocierile cu jucătorii cărora clubul le-a propus diminuarea contractelor. Briaur încă nu a ajuns la un acord cu Alexandru Stan, Cristian Pușcaș și Marian Stoenac, dar speră să găsească înțelegere din partea acestora și să renunțe la o parte din bani. Stan, plătit cu 3.500 de euro lunar în prima parte a campionatului, ar trebui să renunțe la 1.000 de euro pe lună, iar celorlalți doi, care au încasat câte 3.000 de euro, li s-a cerut să renunțe la câte 500 de euro.

Până acum, niciunul dintre cei trei jucători cărora li s-a propus diminuarea contractelor nu a dat un răspuns clubului.

”Dacă antrenorul Costel Enache a fost de acord să renunțe la 500 de euro și a dat un exemplu, așteptăm ca și jucătorii cu cele mai mari contracte să facă acest gest. Eu am încredere că vor da dovadă de caracter și vor accepta. Vom avea o discuție cu ei după sărbători”, a mai spus Briaur.

Datorii vechi de peste un milion de euro la Poli Iași

Dacă anul acesta l-a încheiat pe zero în ceea ce privește sezonul în curs, clubul din Copou rămâne totuși cu o piatra de moară grea de aproape 1,2 milioane de euro, din sezoanele anterioare.

”În momentul de față avem datorii cifrate la aproximativ 6 milioane de lei, adică undeva la 1,2 milioane de euro. Dar presante sunt de aproximativ 1,5 milioane de lei, restul banilor sunt datorați la bugetul statului, unde avem o reeșalonare pe 5 ani de zile, adică undeva în jur de 4 milioane de lei. De când am venit am reușit să mai stingem din datorii și să facem o eșalonare, lunar avem în jur de 55.000 de lei de plată pentru datorii vechi, adică 11.000 euro lunar. Asta înseamnă câțiva jucători foarte buni cu 3.000 – 4.000 de euro salariu dacă nu aveam aceste datorii din urmă. Dar trebuie să ne adaptăm, clubul acesta trebuie să rămână în picioare doar dacă plătim din urmă, altfel ANAF ne pune poprire pe conturi și am închis activitatea”, spunea, recent, Florin Briaur.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-dezvaluiri-incredibile-despre-situatia-economica-de-la-poli-iasi-trebuie-sa-platim-baremuri-de-un-miliard-la-frf-din-sezonul-trecut-fostii-jucatori-ne-au-dat-la-comisii-pentru-a-19213745

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-motivul-pentru-care-poli-iasi-le-a-propus-mai-multor-jucatori-reducerea-salariilor-e-o-anomalie-de-sistem-alexandru-stan-si-marian-stoenac-greu-de-induplecat-sa-renunte-19214637

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atacant-extrema-urgenta-intarirea-compartimentului-ofensiv-este-prioritatea-zero-in-aceasta-iarna-la-poli-iasi-19214767

Narcis POHOAȚĂ 26 Dec. 2021, 17:08 Liga 2
Pe aceeași temă