OFICIAL | Răzvan Onea a semnat și a fost prezentat de Rapid. ”Este cel mai bun moment din cariera mea, este un mare pas în față”

Marius ANGHEL 12 Jan. 2022, 11:09 Liga 2
OFICIAL | Răzvan Onea a semnat și a fost prezentat de Rapid. ”Este cel mai bun moment din cariera mea, este un mare pas în față”

Răzvan Philippe Onea (23 de ani) s-a despărțit oficial de Politehnica Iași și a semnat un contract valabil timp de doi ani și jumătate cu Rapid. Giuleștenii l-au prezentat oficial ieri seară.

  • Liga2.ro a anunțat în exclusivitate cedarea lui Onea de către Poli Iași către Rapid. Echipa moldoveană urmează să încaseze 100.000 de euro și să păstreze un procent de 20 la sută dintr-un transfer ulterior al jucătorului. Giuleștenii l-au dorit pe fundaș și în vară, însă atunci n-au dorit să dea mai mult de 50.000 de euro în schimbul lui.

Răzvan Onea, după transferul la Rapid: ”Mă simt foarte fericit, mi-am dorit asta încă din vară”

Răzvan Onea se despărte de Poli Iași după doi ani și jumătate, în vara anului 2019 fiind achiziționat în schimbul a 10.000 de euro de la echipa din Liga 3 CS Afumați.

Jucătorul spune că trecerea sa la Rapid, echipa de pe locul 7 al Ligii 1 după 21 de etape, reprezintă cel mai bun moment din cariera sa de până acum.

”Mă simt foarte bine că am semnat cu Rapid, foarte fericit, mi-am dorit asta încă din vară, când clubul și-a manifestat interesul față de mine, mă bucur că sunt jucătorul Rapidului. Cu siguranță, este cel mai bun moment din cariera mea, este un mare pas în față, mi-am dorit foarte mult să revin în Liga 1 și le mulțumesc celor de la Rapid pentru această oportunitate. Îmi propun să-mi câștig locul în prima echipă și să o ajut să-și îndeplinească obiectivele. Suporterii m-au impresionat enorm încă de când am jucat contra lor în Liga 3 (n.r. – pe când evolua la CS Afumați, iar actualul Rapid se numea Academia Rapid și juca tot în Liga 3). Atmosfera de pe vechiul Giulești a fost una senzațională, așa că nici nu-mi pot imagina cum va fi pe noul Giulești!”, a spus Răzvan Onea pentru fcrapid.ro.

”Rapid a reușit primul transfer al acestui an, achiziționându-l pe Răzvan Philippe Onea, de la Politehnica Iași.
Fundașul dreapta de 23 de ani, născut la Paris, a fost om de bază la echipa moldoveană, la care a ajuns în 2019, de la CS Afumați.
În actualul sezon de Liga 2, Onea a jucat în 13 partide pentru Poli, bifând și o apariție în Cupa României (n.r. – are două apariții în acest sezon de cupă, evoluând atât cu Hușana Huși, cât și cu Minaur Baia Mare).

CARTE DE VIZITĂ
Data nașterii: 19.05.1998 (Paris, Franța)
Post: Fundaș dreapta
Înălțime: 1,77 m
Cotă transfermarkt.com: 350.000 euro
Echipe: 2021/22: Poli Iași (Liga 2) 13/0, 2020/21: Poli Iași (Liga 1) 29/1, 2019/20: Poli Iași (Liga 1) 10/0, 2018/19: CS Afumați (Liga 2) 30/1, 2017/18: CS Afumați (Liga 2) 33/1, 2012/17: LPS Satu Mare (junior)”, sună prezentarea pe care i-a făcut-o Rapid.

Onea s-a despărțit de Poli Iași după doi ani și jumătate

Onea a jucat pentru Poli Iași în doi ani și jumătate în 67 de meciuri (48 în Liga 1, 13 în Liga 2 și 6 în Cupa României) și a înscris 2 goluri, ambele în Liga 1, în sezonul 2020-2021.

”Răzvan are oferte de la echipe din Liga 1 încă de astă vară. Cu toții am stabilit în cadrul clubului să forțăm cumva promovarea, chiar dacă nu am fost neapărat pregătiți și să-i păstrăm la echipă pe jucătorii reprezentativi Răzvan Onea și Francisc Cristea, care să fie ca niște simboluri pentru noi. Am ratat oarecum obiectivul și atunci am încercat să facem lucrurile de așa manieră încât să și câștigăm ceva. Răzvan a venit de la Liga a 3-a pe 10.000 de euro și pleacă pe 100.000, cred că e un câștig foarte-foarte bun pentru o echipă de Liga a 2-a și pentru un fundaș. La fel de adevărat este că și uman trebuie să vedem lucrurile. Dacă pot progresa jucătorii noștri, ne bucurăm pentru ei și clubul va ajuta întotdeauna jucătorii pentru a putea progresa”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Politehnicii Iași, Costel Enache.

”Nu sunt eu capabil să dau sfaturi, dar i-aș recomanda să rămână același jucător foarte-foarte serios în pregătire, să se capaciteze și să aibă încredere în potențialul lui. L-am văzut de multe ori ușor îndoit de ceea ce ar putea face în teren. Are forță, are viteză, e un jucător curajos, un foarte bun exemplu de antrenament, nu cedează niciodată, e mereu în față și acceptă mereu orice provocare la antrenament”, a mai spus Enache.

Poli Iași: ”Clubul nostru a păstrat un procent de 20% dintr-un eventual viitor transfer al lui Răzvan Onea”

Poli Iași a anunțat la rândul său despărțirea de Răzvan Onea, comunicând, totodată, și procentul pe care îl păstrează din drepturile federative ale jucătorului.

”Mult succes, Razvan Onea!
Fundașul dreapta va continua activitatea la Rapid București, urmare a acordului de transfer parafat în această seară între cele două cluburi.
«Mi-am dorit enorm să revin în Liga I și de aceea am solicitat conducerii Politehnicii să mă înțeleagă și să nu se opună transferului meu la Rapid. Am luat în calcul chiar varianta să renunț la fotbal dacă ar fi trebuit să mai evoluez cel puțin 18 luni eșalonul secund. Mulțumesc mult oficialilor din Copou și doresc Politehnicii să revină cât mai curând în prima divizie!» – Răzvan Onea
«Dorința noastră a fost să îl ținem pe Răzvan Onea, dar jucătorul nu mai vrea să joace în liga a doua. În vară, am reușit să îl convingem să continue la Iași, după retrogradarea în liga secundă, dar acum a spus chiar că e decis să renunțe și la fotbal, pentru că nu își mai găsește motivația de a juca într-un eșalon inferior. Până la urmă, trebuia să respectăm și dorința jucătorului.» – Florin Briaur, manager CSM Politehnica Iași
Clubul nostru a păstrat un procent de 20% dintr-un eventual viitor transfer al lui Răzvan Onea.
Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru clubul nostru și îi dorim mult succes lui Răzvan!”, a comunicat Poli Iași.

Transferul lui Onea la Rapid are un prim contestatar, Florin Manea: ”Nu cred că o să se impună. Nu-l văd așa bun”

Invitat la ProSport LIVE în ziua noului transfer perfectat de Rapid, impresarul Florin Manea, un suporter al echipei giuleștene, a vorbit despre această mutare.

Manea este de părere că Rapid a greșit făcând această achiziție, atât din punct de vedere al sumei de transfer, cât și a mutării în sine. ”Sincer? Onea este un transfer ratat! Nu aș fi dat banii ăștia. Dacă dai 100.000, nu semnezi cu el pe doi ani și jumătate, ci pe patru ani. Ar trebui să-ți protejezi investiția! Nu poți să dai la doi ani câte 100.000 pe un jucător. La banii pe care îi are Rapid… dădeai 800.000 pe vremea lui Copos. Nu cred că Onea o să se impună. Nu-l văd așa bun. Salariul lui nu cred că e mai mare de 5.000 de euro”, a spus Florin Manea la ProSport LIVE.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/costel-enache-prima-reactie-dupa-plecarea-lui-razvan-onea-la-rapid-e-un-castig-foarte-bun-pentru-club-florin-briaur-nu-mai-voia-sa-joace-la-liga-2-19216045

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-razvan-onea-se-desparte-de-poli-iasi-si-merge-la-rapid-detaliile-contractului-19215983

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-presedintele-concordiei-chiajna-riposteaza-dupa-ce-impresarul-lui-alexandru-albu-a-anuntat-transferul-definitiv-la-rapid-nu-e-adevarat-si-eu-am-ramas-surprins-de-ce-s-a-intamplat-19215697

Marius ANGHEL 12 Jan. 2022, 11:09 Liga 2
Pe aceeași temă