Renegocieri de salarii la Poli Iași. Cei mai bine plătiți fotbaliști din lot trebuie să renunțe la o parte din bani. Cine și-a reziliat contractul până acum și ce jucători ar mai putea pleca

Narcis POHOAȚĂ 14 Dec. 2021, 16:17 Liga 2
Renegocieri de salarii la Poli Iași. Cei mai bine plătiți fotbaliști din lot trebuie să renunțe la o parte din bani. Cine și-a reziliat contractul până acum și ce jucători ar mai putea pleca

Ratarea obiectivului de accedere în play-off i-a determinat pe oficialii Politehnicii Iași să regândească strategia pentru partea a doua a campionatului. Poli a încheiat anul pe un modest loc 12, iar conducătorii clubului din Copou au decis să strângă șurubul și să reducă pe cât posibil cheltuielile în sezonul de primăvară.

”Suntem într-o perioadă în care încercăm să restructurăm lotul, să renegociem anumite contracte cu câțiva jucători cu salarii mai mari decât ne-am mai putea permite noi, o formație clasată pe locul 12 în Liga a 2-a”, a explicat managerul clubului, Florin Briaur.

Stan, Stoenac și Pușcaș au cele mai mari salarii la Poli Iași

Concret, clubul le-a propus jucătorilor cu cele mai mari salarii din lot, Alexandru Stan (32 de ani – foto principal), Marian Stoenac (28 de ani – foto text) și Cristian Pușcaș (27 de ani), să renunțe la o parte din bani până la finalul campionatului, intenția fiind ca salariul cel mai mare al unui jucător să fie de 2.500 de euro.

Stan are 3.500 de euro pe lună și ar urma să renunțe la 1.000 de euro în următoarele luni, în timp ce Pușcaș și Stoenac, care au primit până acum câte 3.000 de euro în fiecare lună, ar trebui să renunțe la câte 500 de euro.

  • Stan are 13 meciuri jucate (923 minute) și un gol, Pușcaș a evoluat în 9 jocuri (674 minute) și a marcat tot un gol, în timp ce Stoenac, cu profilul cel mai ofensiv dintre aceștia, are 12 prezențe (559 minute) și nu a înscris deloc.

Costel Enache a renunțat la o parte din salariul pe care îl avea

Pentru a da un exemplu, antrenorul Costel Enache a fost de acord să renunțe și el la 500 de euro din salariu în fiecare lună, până la sfârșitul acestui sezon.

”În condițiile în care echipa se află pe locul 12, nu ne mai permitem să plătim salarii mari. De aceea, le-am solicitat jucătorilor cu contracte mai mari să dea dovadă de caracter și să renunțe la o parte din bani. Cum Costel Enache a renunțat la 500 de euro, să renunțe și ei la o mică parte din salariu, doar până la finalul sezonului. Eu am încredere maximă în cei trei jucători cu care am vorbit, sunt convins că vor da dovadă de înțelegere și vor accepta propunerea noastră”, a completat Florin Briaur.

În cazul în care vor refuza diminuarea contractelor, cei trei jucători s-ar putea despărți de gruparea ieșeană.

Cinci jucători și-au reziliat contractele

Poli Iași s-a despărțit până în acest moment de cinci jucători, trei dintre aceștia veniți sub formă de împrumut. Laurențiu Popescu a revenit la U Craiova, Torres la FC Botoșani, iar Istrate s-a întors la FCSB, în timp ce Ovidiu Mihalache și Jean Deretti, care aveau angajamente până în vară, au reziliat pe cale amiabilă.

Pe picior de plecare mai sunt și alți jucători. Zaharia și Târșa au primit acceptul de a-și căuta echipe, la fel și Mărieș, a căruit situație, însă, este ceva mai complicată. Iar clubul i-a oferit tânărului jucător două variante.

”Mărieș nu mai poate juca la o altă echipă, pentru că are deja două legitimări, la U Craiova 2 și Poli Iași. Și atunci sunt două variante, fie rămâne la Iași, dar își diminuează salariul cu 500 de euro, fie va pleca la U Craiova 2 și va juca în Liga a 3-a. Din ce am discutat cu jucătorul și cu oficialii echipei craiovene, cred că Mărieș va merge pe varianta de a continua la Iași și să-și diminueze salariul”, a explicat Briaur.

Mijlocașul ofensiv Alexandru Mărieș (20 de ani) a fost adus la Poli Iași în vară și a evoluat în șapte meciuri, totalizând 400 de minute pe teren, fără să înscrie.

Vin trei-patru jucători

Oficialul ieșean a precizat că Poli nu va aduce foarte mulți jucători în pauza de iarnă, ci doar trei-patru întăriri, pe posturile deficitare: ”Vom aduce trei-patru jucători, nu mai mult, pentru că avem deja un lot destul de stufos. Evident, ne mai trebuie un atacant și un mijlocaș dreapta, acestea sunt cele mai importante posturi deficitare.”

După 16 etape din Liga 2, Politehnica Iași ocupă locul 12 în clasament, cu 21 de puncte, fiind la egalitate cu Ripensia, care are un golaveraj inferior. În ultimele trei meciuri ale sezonului regular, programate în 2022, echipa din Copou va întâlni FC Brașov (acasă, 26 februarie), Steaua (deplasare, 5 martie) și Astra (acasă, 12 martie). Iașiul va evolua apoi în play-out, unde are ca obiectiv menținerea în Liga 2.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

Narcis POHOAȚĂ 14 Dec. 2021, 16:17 Liga 2
Pe aceeași temă