Cristian Pustai vrea trei-patru noi jucători la Ceahlăul: ”Avem un nucleu format, dar ar fi foarte bine dacă am reuși trei transferuri bune.” Antrenorul îl laudă pe Patrick Petre: ”Nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul românesc”

Narcis POHOAȚĂ 23 Dec. 2023, 16:41 Liga 2
Cristian Pustai vrea trei-patru noi jucători la Ceahlăul: ”Avem un nucleu format, dar ar fi foarte bine dacă am reuși trei transferuri bune.” Antrenorul îl laudă pe Patrick Petre: ”Nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul românesc”

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț se numără printre echipele care păstrează șanse la calificarea în play-off, iar oficialii grupării nemțene speră să întărească lotul în această iarnă, pentru a prinde un loc în primele șase la finalul sezonului regular.

Echipa pregătită de Cristian Pustai se află pe locul 9 în clasamentul Ligii 2 la final de an 2023, cu 22 de puncte și după calculele antrenorului ar mai avea nevoie de trei victorii în ultimele patru etape pentru a prinde play-off-ul.

Cristian Pustai vrea întăriri în fiecare compartiment la Ceahlăul

Antrenorul Ceahlăului a declarat că și-ar dori întăriri în fiecare compartiment în această pauză de iarnă, jucători care alături de nucleul deja format să abordeze la victorie ultimele patru meciuri.

Pustai speră să aducă cel puțin un fundaș central și un vârf, însă speră să găsească și un mijlocaș.

”Sunt două posturi care ar trebui acoperite. Cel de fundaș central, aici poate chiar doi jucători dacă reușim, și un atacant. Dacă mai apare și un mijlocaș nu ar fi rău. Deci ar fi undeva la trei sau maxim patru trasferuri. Și la capitolul under poate căutăm să îmbunătățim”, a declarat antrenorul Cristian Pustai la postul local de televiziune Monitor TV.

”Încercăm să luăm jucători doar din Liga a 2-a sau din Liga 1, care sunt obișnuiți cu condițiile noastre din România, astfel încât să nu necesite o perioadă de acomodare, fie străini, fie români, nu contească. Adică, dacă luăm ceva, trebuie să luăm jucători care pot intra direct în foc. Axul central este în vizor, adică fundaș central, mijlocaș central și un atacant. Acum, că o să fie nevoie de unul-doi pe fiecare post, cel puțin în apărare cred că vor trebui doi… Nici nu putem să facem abuz acum”, spunea finanțatorul clubului, Anton Măzărianu.

”Avem deja un nucleu de echipă. Alea, că toți încep de la zero, sunt povești”

Cristian Pustai a explicat că nu poate schimba foarte mult lotul, întrucât are deja un nucleu bun format. A precizat că nu este de acord cu colegii săi care spun că toți jucătorii au șanse egale la o echipă și și-a explicat raționamentul.

”Avem un nucleu de echipă. Mai sunt acele povești că toată lumea are șanse egale, că toți încep de la zero. Nu există! Este un schelet de echipă. Asta nu îmi plăcea niciodată când auzeam la unii antrenori, că toți au aceeași șansă. Am dat zece goluri, cum să am aceeași șansă cu un jucător pe care îl aduci acum? Da, are o șansă în momentul în care intră, să demonsteze că merită să joace. Avem un schelet și noi. E iarnă, nu putem să aducem foarte mulți jucători, pentru că deja echipa este formată. La mijloc avem un Akwasi, Onișa, Jaquite, ai un Llullaku, Patrick, Neicuțescu, Cortelezzi. Există un nucleu, dar ar fi foarte bine dacă am reușit trei transferuri bune. Am aduce și plus valoare, și concurență. Și poate un fundaș central cu mare experiență ar fi un real câștig”, a explicat antrenorul Ceahlăului.

”Sergio Cortelezzi este atacantul de care aveam nevoie”

La Ceahlăul au venit în plin campionat doi jucători sud-americani, atacantul uruguayan Sergio Cortelezzi și mijlocașul peruan Pier Larrauri, însă doar primul a confirmat, abia pe final de an.

”Cortelezzi este atacantul pe care îl căutam, dar și lui i-a fost necesară cel puțin o lună de acomodare. Primul meci în care i-am dat minute a fost la Alexandria, unde era 2-0 pentru noi la pauză. Este jucătorul de care avem nevoie, dar acolo ne mai trebuie un atacant. Sigur, a ratat penalty, dar penalty-urile se ratează. Din păcate, am ratat prea mult în timpul jocului, dar și de la 11 metri. Patru din cinci penalty-uri e foarte, foarte mult”, a spus profesorul de pe banca Ceahlăului.

”Patrick Petre nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul românesc”

Antrenorul nemțenilor s-a referit și la Patrick Petre, golgheterul din sezonul trecut, care de multe ori a intrat decisiv de pe bancă atunci când a fost rezervă. În opinia lui Pustai, fiul fostului internațional Florentin Petre mai are încă multe de spus în fotbalul românesc.

”Patrick Petre a fost și titular de multe ori și mai ales în meciurile de pe teren propriu a făcut diferența. La un moment dat se spunea despre el că e un jucător terminat. Nici vorbă! Patrick mai are multe de spus în fotbalul românesc. Este un jucător care a intrat de multe ori de pe bancă cu dorință, cum trebuie să facă un jucător introdus în teren. A încercat să facă diferența, să vină cu un plus de valoare, cu prospețime și eu cred că a fost în regulă”, este de părere Cristian Pustai.

Stejărel Vișinar ar putea efectua recuperarea la București

Echipa nemțeană a avut un ghinion teribil în ultima etapă din acest an. Ceahlăul l-a pierdut în meciul de la Slobozia pe căpitanul Stejărel Vișinar, care a suferit o accidentare teribilă, fiind deja operat la o clinică din Cluj-Napoca. În plus, echipa nemțeană a pierdut partida cu 1-2, deși a jucat foarte bine, ratând ocazii rarisime, între care și un penalty.

Cristian Pustai a anunțat că Stejărel Vișinar ar putea efectua recuperarea la București, la clinica preparatorului fizic Ovidiu Kurti, de la FCSB.

”Vom avea lucruri mai certe despre Vișinar după ce va efectua controlul, mai sunt două săptămâni până trebuie să meargă din nou la domnul doctor la control. Din câte se pare operația este reușită, va urma o perioadă mult mai grea, cea de recuperare. Dar sper să se realizeze la București. Ovidiu Kurti, pe care l-am avut la Mediaș înainte de a pleca la FCSB, unul dintre cei mai buni din țară, sigur ne va ajuta. Sperăm că și Viși va beneficia de cele mai bune servicii în recuperare, pentru că e o perioadă foarte grea. Dar eu cum îl știu ambițios și puternic, cred că se va descurca”, a completat antrenorul în vârstă de 56 de ani.

Pustai, în dezacord cu impunerea regulii under

Antrenorul echipei de sub Pietricica a vorbit în cadrul în emisiunea ”Tribuna Suporterilor” de la Monitor TV și despre regula under impusă de către FRF, nefiind de acord ca jucătorii tineri să fie impuși într-o echipă.

”Regula under e o forțare. Eu am promovat tineri, inclusiv pe Olaru, la Mediaș. Gaz Metan avea jucători tineri și e normal ca un club mic să-și promoveze jucătorii tineri. Dar nu trebuie să fii obligat. Un jucător talentat și bun îl promovezi, îl ții în teren, pentru că e un bun al clubului. Dar nu impus. La un club privat din Liga I să vii tu să-mi impui să joc un under? În Europa nu se întâmplă asta. Ce-i asta? Eu sunt om de afaceri și tu îmi spui mie cum să-mi fac echipa? E altceva dacă îmi dai ceva. În Ungaria este un sistem, folosești atâția underi, dar primești bani. Am un beneficiu. Cine joacă cu 5 jucători primește atâția bani. Nu poți la o activitate privată să impui să joace cu doi jucători. Dă-mi să aleg”, a conchis Cristian Pustai.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-nu-stie-nici-acum-de-ce-marin-mitran-a-fost-dat-afara-de-la-ceahlaul-19296438

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-despre-fiica-sa-si-echipa-liverpool-19296404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-gasit-rezolvarea-ecuatiei-pentru-calificarea-ceahlaului-in-play-off-19296299

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anton-mazarianu-analiza-despre-sansele-ceahlaului-la-play-off-ul-ligii-2-19296280

Narcis POHOAȚĂ 23 Dec. 2023, 16:41 Liga 2
Pe aceeași temă