FRF, miloasă cu Marius Ioniță, fotbalistul de la SCM Gloria Buzău pârât de fosta iubită că juca la pariuri! Jucătorul și-a aflat sancțiunea și poate reveni pe teren

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Sep. 2021, 17:31 Liga 2
FRF, miloasă cu Marius Ioniță, fotbalistul de la SCM Gloria Buzău pârât de fosta iubită că juca la pariuri! Jucătorul și-a aflat sancțiunea și poate reveni pe teren

Marius Ioniță (30 de ani), fotbalistul acuzat de fosta prietenă că a jucat la pariuri inclusiv pe propria echipă și suspendat de SCM Gloria Buzău (devenită între timp FC Buzău), și-a aflat verdictul din partea Federației Române de Fotbal. Jucătorul a primit o amendă usturătoare și o suspendare de câteva luni în această cauză.

Marius Ioniță, fotbalistul parior și-a primit sancțiunea din partea FRF

La începutul anului 2021, ProSport scria în exclusivitate despre cazul Ioniță. Fundașul echipei SCM Gloria Buzău era acuzat de fosta iubită, Ioana Golea, că a jucat la pariuri mai multe meciuri, inclusiv ale propriului club. SCM Gloria Buzău reacționa la scurt timp după aceea și îi suspenda contractul jucătorului până la o decizie a FRF.

Cea care i-a fost alături în ultimii ani lui Marius Ioniță a spus despre fostul ei iubit că este un împătimit al pariurilor. După dezvăluirile din ProSport, Comisia de Integritatea a FRF a început să ancheteze cazul.

Conform informațiilor ProSport, Marius Ioniță ar fi depus de pe cardul personal (pe care își primea salariul) mai mulți bani în conturile de pariuri pe care le avea cu fosta iubită. Conform istoricului de pariere de pe unul dintre conturile online al unei case de pariuri, în perioada 1.10.2020 – 18.12.2020, Marius Ioniță ar fi mizat 44.620,37 lei (9.200 de euro) și ar fi câștigat 35.230,01 lei (7.200 de euro). Deci era în pierdere.

Hamza Younes și Marius Ioniță, în duel pentru minge în meciul Petrolul Ploiești – SCM Gloria Buzău, din Liga 2, disputat pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești, luni, 25 noiembrie 2019. Foto: Cristian Stavri / Sport Pictures

Ioniță poate reveni ca fotbalist dacă achită amenda primită de la FRF

La circa opt luni distanță de la dezvăluirile fostei iubite a lui Ioniță și de la momentul în care FRF se autosesiza în acest caz, jucătorul a primit verdictul.

În ședința din 23 august a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF, Marius Ioniță a fost pedepsit cu o amendă de 20.000 de lei și o suspendare de trei luni.

O decizie miloasă din partea federației, având în vedere că articolul pe care a fost judecat jucătorul putea aduce o amendă de 300.000 de lei și o suspendare de doi ani.

”Admite sesizarea Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Ioniță Marius.
În baza art. 60.5 din RD sancționarea pârâtului Ioniță Marius cu penalitate sportivă de 20.000 lei și suspendare 3 luni”, a sunat decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF în cazul lui Marius Ioniță.

Marius Ioniță este originar din Buzău, iar înainte de a ajunge în iunie 2019 la SCM Gloria Buzău a evoluat pentru Dinamo II, Dinamo, Unirea Urziceni, Concordia Chiajna, Olimpia Satu Mare, ACS Berceni, SC Oțelul Galați, AFC Hărman și Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii).

În sezonul trecut de Liga 2, ediția 2020-2021, Marius Ioniță a jucat în 11 meciuri (10 ca titular) pentru SCM Gloria Buzău, fiind unul dintre jucătorii de bază ai clubului. Când lipsea Sebastian Ghinga sau Ciprian Petre, Ioniță purta banderola de căpitan.

Ioniță este acum liber de contract, iar pentru a reveni ca fotbalist trebuie să achite către FRF amenda de 20.000 de lei.

Articolul din Regulamentul Disciplinar pe baza căruia a fost sancționat Ioniță:

Articolul 60 | Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competițiilor:

5. Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activități similare care privesc jocurile din competițiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activități se sancționează cumulativ cu:
a. interzicerea oricărei activități legate de fotbal pentru 2 ani;

b. penalitate sportivă de 300.000 de lei.

 

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 07 Sep. 2021, 17:31 Liga 2
Pe aceeași temă