SCM Gloria Buzău a suspendat contractul cu Marius Ioniță, după ce ProSport a publicat informații că fundașul a jucat la pariuri inclusiv pe propria echipă. Clubul a demarat o anchetă internă

Autor: Andrei PASCU Publicat: 02 Jan. 2021, 19:46 Actualizat: 02 Jan. 2021, 20:23 Liga 2
SCM Gloria Buzău a suspendat contractul cu Marius Ioniță, după ce ProSport a publicat informații că fundașul a jucat la pariuri inclusiv pe propria echipă. Clubul a demarat o anchetă internă

SCM Gloria Buzău a reacționat la scurt timp după informațiile făcute publice în exclusivitate de ProSport, cu privire la faptul că fotbalistul Marius Ioniță (29 de ani) este acuzat de fosta prietenă că a jucat la pariuri. Clubul s-a dezis total de cele întâmplate, după apariția știrii.

A emis un comunicat de presă în care și-a expus punctul de vedere și măsurile pe care le va lua SCM Gloria Buzău, în privința lui Marius Ioniță. Astfel, echipa din Buzău a decis că până la finalizarea anchetei contractul cu fotbalistul va fi suspendat.

SCM Gloria Buzău: ”Până la finalizarea anchetei, sportivului Marius Ioniță i se va suspenda contractul de activitate sportivă, conform clauzelor contractuale” 

În același timp, a precizat că în funcție de deciziile luate după analiza cazului, se va lua o hotărâre definitivă clară. Comisia de Etică și Disciplină din cadrul clubului a demarat imediat o anchetă internă.

În urma articolului publicat pe site-urile www.prosport.ro și www.liga2.prosport.ro, în data de 2 ianuarie 2020, cu privire la sportivul Marius Ioniță, care ar fi implicat în jocurile de pariuri sportive, conducerea clubului Sport Club Municipal Gloria Buzău face următoarele precizări:

— Sport Club Municipal Gloria Buzău este un club polisportiv, înființat în anul 2017, care nu are legătură cu fostul club FC Gloria Buzău;

— Clubul se dezice de astfel de practici (de a nu participa sub nici o formă, personal sau prin rude și / sau interpuși la jocurile de pariuri sportive organizate de FRF / LPF / UEFA / FIFA), deoarece clauzele contractuale ale fiecărui sportiv interzic acest lucru, fapt care duce la suspendarea contractului de activitate sportivă, inclusiv rezilierea unilaterală a acestuia;

— Comisia de Etică și Disciplină din cadrul clubului a demarat imediat o anchetă internă, prin care se va verifica veridicitatea informațiile apărute în articolul respectiv;

— Până la finalizarea anchetei, sportivului Marius Ioniță i se va suspenda contractul de activitate sportivă, conform clauzelor contractuale.

De îndată ce situația se va clarifica și se vor decide măsurile ce vor fi luate în acest caz, vom reveni cu un comunicat în care vom prezenta mai multe detali”, se arată în comunicatul emis de SCM Gloria Buzău, semnat de directorul Ion Cazan.

Fosta prietenă a lui Marius Ioniță a făcut publice mai multe informații 

Apărătorul Marius Ioniță este acuzat de fosta iubită că a jucat la pariuri mai multe meciuri ale propriului club. Marius Ioniță a ajuns la SCM Gloria Buzău în iunie 2019, însă pe finalul anului care abia s-a încheiat ar fi mizat mai multe sute de lei împotriva propriei echipe.

Fosta prietenă a fundașului a prezentat către ProSport mai multe bilete pe care era scris numele clubului Buzău în trei meciuri diferite.

Foto: Adi Berger/ Sport Pictures 

 

 

Autor: Andrei PASCU Publicat: 02 Jan. 2021, 19:46 Actualizat: 02 Jan. 2021, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă