Ovidiu Burcă știe unde s-a pierdut jocul cu Poli Iași. Antrenorul lui Dinamo a pus punctul pe ”i”: ”De atunci am arătat rău”

Andrei PASCU 25 Apr. 2023, 23:43 Liga 2

Dinamo a mai pierdut un meci și a ajuns la două eșecuri la rând. După ce a cedat cu Steaua, în Ghencea, scor 0-2, formația lui Ovidiu Burcă a pierdut și confruntarea cu Poli Iași, de pe ”Arcul de Triumf”, de marți, scor 1-3. A condus Dinamo, dar ulterior moldovenii au revenit.

Dinamo, eșec cu Poli Iași, scor 1-3

Dinamo a reușit să deschidă scorul în minutul 22, prin Lamine Ghezali, dar apoi a încasat trei goluri la rând. A egalat Shayon Harrison, înainte de pauză, în minutul 42, iar în partea a doua Alin Roman a marcat de două ori, în minutele 57 și 68.

  • Dinamo: Oncescu – Moura, Giafer (cpt.), Bena, Amzăr – Gorka Larrucea, N. Roșu – Bani (Andr. Florescu 86′), Borcea (Al. D. Pop 58′), Ghezali (Al. Irimia 86′) – Țîră (Iul. Roșu 25′)
    Rezerve neutilizate: Dujmovic – Demici, Dav. Irimia, Bordușanu, A. Șerban

Ovidiu Burcă, reacție după Dinamo – Poli Iași: ”În repriza a doua am pierdut încrederea și am arătat rău”

Ovidiu Burcă a declarat la finalul întâlnirii, la interviuri, că echipa lui a fost afectată de reușita din finalul primei părți. A încercat să îi trezească pe jucătorii săi la pauză, dar tinerețea s-a simțit și nu au reușit să pună în practică ce a transmis antrenorul.

Repriza a doua a fost în neconcordanță cu solicitarea lui Ovidiu Burcă, iar Poli Iași a profitat și a reușit să bifeze victoria.

Au fost două reprize diametral opuse, așa se întâmplă când o echipă tânără nu reușește să gestioneze primirea unui gol târziu, pe finalul primei părți. Prima repriză cred că a fost controlată de noi, am jucat cu entuziasm, cu curaj. Era important să găsim soluții, să sărim presingul lor.

În prima repriză am găsit soluții, dar în repriza a doua am pierdut încrederea și am arătat rău, din păcate! A contat și schimbarea lui Țîră, am schimbat planul. S-a accidentat și l-am schimbat pentru că nu mai putea să continue.

În momentul în care iei un gol așa târziu în prima repriză, trebuie să ai caracter, să ai curaj. Trebuie să învățăm lucrurile acestea, dar suntem o echipă tânără. Am primit gol, la pauză am încercat să încurajez jucătorii, dar nu am reușit.

A fost o primă repriză bună, am găsit soluții și am ieșit din presingul lor, dar în repriza a doua așa e când îți pierzi încrederea. Încrederea e singurul lucru pe care nu trebuie să îl pierzi, indiferent ce s-ar întâmpla. Dar, când ești tânăr, se mai întâmplă, trebuie să învățăm”, a spus Ovidiu Burcă la microfonul Digi Sport.

Dinamo începe returul play-off-ului Ligii 2 pe terenul echipei Gloria Buzău

În acest moment, Dinamo e pe locul 4 în play-off, cu 38 de puncte, iar Gloria Buzău e sub ea, cu un punct mai puțin. Formația lui Ovidiu Burcă devansează și Unirea Dej, care are 34 de puncte.

În play-off, Dinamo a pierdut două partide. A înregistrat o remiză, 1-1 cu Gloria Buzău, acasă, două victorii, 3-0 cu Unirea Dej, în deplasare, și 3-0 cu SC Oțelul, pe teren propriu, iar ulterior a cedat în derby-ul cu Steaua, în deplasare, scor 0-2. Acum, marți, pe ”Arcul de Triumf”, a cedat cu Poli Iași, scor 1-3.

Pentru Dinamo urmează deplasarea de la Buzău, unde va întâlni Gloria. În turul play-off-ului partida s-a terminat la egalitate, 1-1.

Sunt pe primele două locuri Steaua și Poli Iași, au demonstrat că merită să fie acolo, chiar dacă noi am făcut părți bune în meciurile cu ele. Dar nu e suficient, trebuie să joci 90 de minute, să ai intensitate, ne lipsesc și niște jucători, iar atunci când se întâmplă asta, se vede.

E un proces început acum ceva timp, dar e nevoie de răbdare. Promovarea direct, chiar dacă azi am cedat, nu e pierdută. Mai sunt încă multe puncte puse în joc, depinde doar de noi, de cum vom gestiona acest moment.

Încerc să le ridic moralul jucătorilor, să reglăm lucrurile care nu au mers, trebuie să regândim, să vedem ce am greșit. Suntem în play-off, jucăm cu cel mai bune echipe din campionat, dar nu cedăm, mergem înainte.

Trebuie să găsim resurse, energie, să mergem la Buzău să câștigăm. Trebuie să ridicăm capul, să muncim, să rezolvăm lucrurile care ne-au dereglat. Trebuie să ne luptăm pentru locul 3, încă se joacă”, a mai spus Burcă la finalul întâlnirii cu Poli Iași.

Foto: Alexandra Pandrea (ProSport) și Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-de-jucatorii-sai-abia-dupa-ce-a-intrat-in-ei-la-pauza-meciului-cu-dinamo-nu-am-inteles-teama-din-primele-30-de-minute-am-avut-momente-de-amorteala-19268219

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dubla-lui-alin-roman-duce-iasiul-pe-primul-loc-poli-revine-de-la-0-1-cu-dinamo-si-castiga-clar-la-bucuresti-19268202

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-castigat-cu-dinamo-dupa-ce-a-fost-condusa-19268197

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-2000-pe-arcul-de-triumf-meci-cu-miza-importanta-pentru-ambele-echipe-19268119

 

 

Andrei PASCU 25 Apr. 2023, 23:43 Liga 2
Pe aceeași temă