Foștii colegi de la Brașov ai lui John Ene, șocați de moartea acestuia. Reacții emoționante după decesul fostului portar și antrenor

Adi MARICA 22 Mar. 2023, 12:51 Liga 2
Foștii colegi de la Brașov ai lui John Ene, șocați de moartea acestuia. Reacții emoționante după decesul fostului portar și antrenor

O veste tragică a zguduit fotbalul românesc în această dimineață, miercuri, 22 martie 2023. Antrenorul John Ene a fost găsit fără suflare în casa sa din Dragomirești-Vale (Ilfov).

Fost portar la FC Brașov și Tractorul, John Ene a fost antrenor principal inclusiv în Liga 1 în timpul sezonului trecut (2021-2022), când a rămas la Academica Clinceni în momente grele pentru echipa ilfoveană. În prima parte a sezonului actual a fost antrenor cu portarii la Unirea Constanța, în Liga 2, formație de care s-a despărțit în iarnă.

John Ene, deplâns la Brașov!

Andrei Șanta, antrenorul care se ocupă cu pregătirea portarilor la FC Brașov, este devastat de tragica veste.

”Am rămas fără cuvinte! Ce poți să spui de un portar extraordinar, un băiat de vestiar și care mai avea multe de făcut în fotbal. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Șanta, care l-a avut pe Ene elev la fostul FC Brașov.

”Am fost colegi la juniorii Stelei, împreună am venit la FC Brașov și am jucat ani buni. John era fratele meu. Luni am vorbit cu el, spunea că e răcit. Nu pot să cred că s-a dus! De dimineață plâng și tremur. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a spus fostul atacant Marian Ivan, acum observator LPF la meciurile din prima ligă, cel care vrea o fuziune între FC Brașov și SR Brașov, pe modelul de la Constanța, dintre Farul și Viitorul.

Și Ionuț Pîrvu, fost coleg cu Ene la FC Brașov, este șocat de această veste. ”Am fost colegi la FC Brașov, dar și la lotul național de tineret al României. Un băiat extraordinar, sufletist. Când supărările se adună, la un moment clachezi. Dumnezeu să-l ierte!”, a spus Ionuț Pîrvu, acum antrenor în Liga 3, la SR Brașov.

Marin Barbu a fost coleg John Ene la FC Brașov și au colaborat ca antrenor la Dunărea Giurgiu

Ca fotbalist, John Adrian Ene a fost portar și și-a făcut junioratul la Steaua, iar la seniori a activat la Ceahlăul Piatra Neamț (1989-1991), FC Brașov (1991-1996), Tractorul Brașov (1997-2002), FK Lushnja (Albania, 2003), Dunărea Giurgiu (2003-2007) și Dunărea Oinacu (2012).

Ca antrenor a activat, în ultimele două decenii, la Dunărea Giurgiu, Astra, Astra II, Inter Clinceni, Academica Clinceni și Unirea Constanța.

Unul dintre apropiații lui John Ene a fost Marin Barbu. Cei doi au fost colegi pentru puțin timp la FC Brașov, apoi Ene a fost ”secundul” lui Barbu la Dunărea Giurgiu. ”Am fost foarte apropiați, vorbeam săptămânal. De altfel eu i-am și botezat băiatul. Acum trei luni mi-a spus că i s-a făcut rău. A urmat un tratament și spunea că e bine. Zilele trecute am vorbit cu el, era răcit. Nu pot să cred că vorbesc la trecut de el. Dumnezeu să-l odihnească-n pace!”, a spus ”Magiun” Barbu.

Laszlo Balint, șocat și el de moartea lui Ene: ”Un tip devotat și extrem de pasionat de meseria sa”

Antrenorul brașovean Laszlo Balint, acum ”principal” al prim-divizionarei UTA, a colaborat cu John Ene la Clinceni, între 2015 și 2016.

”Sunt șocat de vestea decesului lui John. Chiar dacă nu am fost colegi la Brașov, îl cunoșteam foarte bine și am și lucrat cu el când am antrenat la Clinceni. Un tip devotat și extrem de pasionat de meseria sa. De dimineața până seara fotbalul era pe primul plan. Se ocupa cu pregărtirea portarilor la seniori, apoi mergea la juniori, dar și la Dragomirești. Niciodată nu s-a plâns că ar avea probleme medicale. Dumnezeu să-l odihească în pace!”, a spus Laszlo Balint.

FC Brașov, în doliu după John Ene

Și noul FC Brașov a avut o reacție față de decesul lui John Ene.

”FC Braşov este în doliu! John Adrian Ene s-a stins la doar 52 de ani
FC Braşov este din nou în doliu! Unul dintre portarii emblematicii care au apărat poarta galben-negrilor s-a stins din viaţă! John Adrian Ene a murit la doar 52 de ani.
John Ene a îmbrăcat tricoul galben-negru între 1991 şi 1996, ani în care a evoluat în peste 70 de meciuri.
John Adrian Ene a început fotbalul la Steaua Bucureşti, club care l-a şi format, apoi a jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamţ, FC Braşov şi Dunărea Giurgiu. Pentru o scurtă perioadă a jucat şi în Albania.
Conducerea tehnică, cea administrativă, dar şi jucătorii de la FC Braşov, transmit sincere condolenţe familiei îndurerate şi putere de luptă să treacă peste pierderea suferită”, a transmis FC Brașov.

John Adrian Ene avea 52 de ani și a decedat în urma unui infarct. A fost găsit în pat, fără suflare, în dimineața zilei de 22 martie 2023, chiar de băiatul său!

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-tragica-in-fotbalul-romanesc-a-murit-john-ene-a-fost-antrenor-cu-licenta-pro-la-clinceni-iar-ultima-data-a-activat-la-unirea-constanta-19264246

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-ivan-dezamagit-ca-fc-brasov-joaca-in-play-out-ul-ligii-2-e-mult-prea-putin-fostul-atacant-vrea-modelul-farul-si-la-brasov-si-asta-cat-mai-rapid-19264260

Adi MARICA 22 Mar. 2023, 12:51 Liga 2
Pe aceeași temă