Veste tragică în fotbalul românesc: a murit John Ene! A fost antrenor cu licență PRO la Clinceni, iar ultima dată a activat la Unirea Constanța

Marius ANGHEL 22 Mar. 2023, 10:48 Liga 2

Veste tragică în această dimineață, 22 martie 2023! John Adrian Ene, fost antrenor al echipelor Academica Clinceni și Unirea Constanța, a încetat din viață azi noapte. Acesta avea 52 de ani.

A murit John Adrian Ene, fost antrenor la Academica Clinceni și Unirea Constanța

Deținător al licenței PRO de antrenor, care i-a permis să fie numit și antrenor principal în prima ligă, cât și în a doua, a fost găsit mort miercuri dimineață.

Din informațiile Liga2.ro, John Ene avea probleme la inimă, nu se simțea bine de câteva zile și, cel mai probabil, a suferit un infarct. A fost găsit fără suflare, miercuri dimineață, în pat, chiar de către fiul său. Locuia în Dragomirești-Vale, în județul Ilfov, acolo unde activa de la începutul acestui an la o școală de fotbal locală.

John Ene s-a despărțit în pauza de iarnă de divizionara secundă Unirea Constanța, unde era antrenor de portari. Ultima clasată din Liga 2 își desfășura meciurile de pe teren propriu la Clinceni.

John Ene a condus prima ședință de pregătire a echipei Unirea Constanța la începutul acestui sezon de Liga 2, până când s-a decis continuarea cu Dacian Nastai antrenor principal. Foto: Octavian Cocoloș / Sport Pictures

John Ene a fost găsit fără suflare după ce a suferit un infarct!

Cariera de antrenor a lui John Ene s-a legat în mare parte, în ultimii ani, de Clinceni. A fost antrenor al portarilor, însă a fost și antrenor principal în unele perioade, când cel care era principal nu avea licența necesară pentru a îndeplini oficial acest rol în stafful tehnic.

Printre cei cu care a colaborat la Clinceni se numără Laszlo Balint, Ilie Poenaru și Dacian Nastai, cu primii doi la echipe din Clinceni, iar cu cel din urmă la Unirea Constanța, care își desfășura meciurile de acasă tot pe stadionul din Clinceni.

În iarnă s-a despărțit de Unirea Constanța, iar din acest început de an activa la FC Olympyco Regal, o școală de fotbal din Dragomirești-Vale, localitatea din care era originar.

Deținătorul acestei școli la care activa și fiul lui John Ene a făcut public anunțul de deces al antrenorului.

”Dumnezeu sa te Odidhneasca in Pace Prieten Drag!
Nu imi vine a crede John Ene cum aseara ne-am salutat ,si astazi se intample asa ceva OFFF DOAMNE
Iti multumesc pentru toate vorbele bune si tot ce mai invatat! NU AM CUVINTE VREAU SA CRED CA ESTE UN VIS URAT.
IMI ESTE GREU PRIETEN DRAG SA SPUN ASTA , DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA JHONIII”, a scris IonuȚ Teodorov pe pagina sa de Facebook.

Și clubul ACS Viitorul Dragomirești-Vale, la care John Ene activa ca team-manager, a reacționat după moarta acestuia:

”Cu mare tristete in suflet, anuntam decesul team managerului echipei, John Ene, poate cea mai importanta persoana din club.
Vestea tragica ne-a lovit in aceasta dimineata si inca nu ne reveim din acest șoc.
Condoleante intregii familii si multa putere in aceste momente cumplite!”

John Ene avea licența PRO de antrenor, lucru care l-a transformat în multe rânduri în antrenor principal la Clinceni. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

John Ene a fost portar în cariera sa de jucător

John Adrian Ene era născut la data 10 octombrie 1970 și ca jucător a fost portar. A activat la Ceahlăul Piatra Neamț, FC Brașov, Tractorul Brașov, FK Lushnja (Albania), Dunărea Giurgiu și Dunărea Oainacu.

Ca antrenor a activat la Dunărea Giurgiu, Astra, Astra II, Inter Clinceni, Academica Clinceni și Unirea Constanța.

https://liga2.prosport.ro/special/analiza-7-locuri-disponibile-in-play-off-ul-ligii-3-cu-o-etapa-inainte-de-finalul-sezonului-regular-in-play-out-mai-sunt-doar-6-necunoscute-9-echipe-din-10-sunt-sigure-de-pozitia-de-lider-19264230

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fost-jucator-in-liga-2-dar-si-la-unirea-dej-noul-preparator-fizic-in-stafful-lui-edward-iordanescu-la-nationala-de-seniori-a-romaniei-19264163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/juniorul-care-face-senzatie-la-steaua-a-fost-la-dinamo-suma-derizorie-pe-care-a-achitat-o-rivala-cainilor-pentru-pustiul-care-a-debutat-impresionant-in-liga-2-m-au-amenin-19263853

Marius ANGHEL 22 Mar. 2023, 10:48 Liga 2
Pe aceeași temă