Florin Stîngă vrea să facă performanță la Târgu Jiu, ”unde am cunoscut consacrarea ca jucător”. Primele trei achiziții făcute de Viitorul Pandurii sub conducerea noului ei antrenor

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 19:22 Liga 2
Florin Stîngă vrea să facă performanță la Târgu Jiu, ”unde am cunoscut consacrarea ca jucător”. Primele trei achiziții făcute de Viitorul Pandurii sub conducerea noului ei antrenor

Viitorul Pandurii Târgu Jiu are, începând din această săptămână, un nou antrenor principal, dar a perfectat și primele trei achiziții pentru noua ediție a Ligii 2.

Florin Stîngă (44 de ani) a început de ieri, 4 iulie, treaba la echipa gorjeană și alături de el a luat și trei jucători pe care i-a avut sub conducerea sa la Astra, în ediția trecută a eșalonului secund. Este vorba despre Robert Grecu, Claudiu Dragu și Adrian Stoian.

Florin Stîngă, noul antrenor al echipei Viitorul Pandurii: ”La Târgu Jiu am cunoscut consacrarea ca jucător. Sper din tot sufletul să am aceleași rezultate și ca antrenor”

Stîngă a semnat un contract valabil pe un an de zile cu Viitorul Pandurii și care ca obiectiv ”obținerea a cât mai multe puncte și accederea în play-off”.

”În primul rând mă bucur că m-am întors în orașul Târgu Jiu, unde am cunoscut consacrarea ca și jucător. Sper din tot sufletul să am aceleași rezultate și ca antrenor. Avem un patron care își dorește foarte mult performanță și tot timpul a investit bani foarte mulți ca să obțină performanță și încerc atât eu, cât și colegii mei din staff, împreună cu jucătorii, să muncim cât mai bine și să obținem rezultatele pe care și le dorește patronul echipei”, a spus, pentru Liga2.ro, Florin Stîngă.

Acesta le-a mai antrenat pe AFC Hărman (Liga 3), SR Brașov (Liga 3), AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) și Astra (Liga 2).

Ca fotbalist, Stîngă a evoluat la Târgu Jiu, la Pandurii, între anii 2006 și 2010. În cariera sa a mai jucat la FC Brașov, Cimentul Fieni, Juventus București, Forex Brașov, Xanthi (Grecia), FCM Târgu Mureș, Corona Brașov, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, AFC Hărman, SR Brașov și AFC Odorheiu Secuiesc.

Robert Grecu, Claudiu Dragu și Adrian Stoian, primele achiziții ale gorjenilor cu Stîngă antrenor

Dacă la capitolul despărțiri, Viitorul Pandurii nu mai continuă cu căpitanul ei din sezonul trecut, Ciprian Rus, la cel al achizițiilor, primele trei mutări sunt de jucători pe care Stîngă i-a avut și la Astra.

”Am reușit să facem trei transferuri: Robert Grecu, Claudiu Dragu și Adrian Stoian. Avem un lot format din foarte mulți jucători tineri, dornici de performanță, și sperăm ca până la începutul campionatului să arătăm foarte bine din toate punctele de vedere”, spune Stîngă.

  • Mijlocașul Robert Grecu (24 de ani) a evoluat în sezonul trecut de Liga 2 în doar 7 meciuri pentru Astra și a marcat un gol. În cariera sa a mai evoluat pentru FCSB, FC Argeș, Petrolul și Daco-Getica.
  • Claudiu Dragu (30 de ani – foto text) a semnat în iarnă cu Steaua, pentru care a evoluat în partea a doua a sezonului de Liga 2 în 9 meciuri, doar 183 de minute, și a înscris un gol. În prima parte a campionatului, atacantul a activat la Astra în 12 jocuri (732 de minute) și a înscris tot un gol.
  • Adrian Stoian (24 de ani) este un fundal originar din Brașov care în prima parte a sezonului trecut de Liga 2 a jucat în 14 meciuri la Astra (1184 minute) și a înscris un gol, iar în partea a doua a trecut în Liga 3, la SR Brașov. În această vară a fost la câteva antrenamente la FC Brașov.

Viitorul Pandurii se pregătește la Târgu Jiu. Stîngă spune că obligațiile salariale ale clubului sunt la zi

Din stafful tehnic al lui Florin Stîngă fac parte aceeași membri care au fost și înainte de venirea sa: Gabriel Răscol, ca team manager, Bogdan Chiriac, ca antrenor secund, și Dorin Hârsu, ca antrenor cu portarii.

Noul antrenor principal al gorjenilor a optat pentru un cantonament pe plan local. ”Președintele mi-a oferit să mergem în cantonament, dar nu mi-am dorit, pentru că era prea în pripă și nu puteam să rezolvăm cu meciurile de pregătire, cu terenul. Așa, am decis să urmăm programul pe care l-am stabilit împreună cu colegii mei”, spune Florin Stîngă, care a mai declarat că situația financiară a echipei este bună în acest moment: ”Pot să spun că, la momentul acesta, salariile sunt la zi, toate obligațiile clubului față de jucători, și avem toate condițiile necesare să ne desfășurăm activitatea.”

În perioada de pregătire, Viitorul Pandurii are amicale stabilite cu CSM Slatina (12 iulie, la Slatina), Viitorul Șimian (19 iulie), Viitorul Dăești (23 iulie, dimineață) și Viitorul Șimian (23 iulie, după-amiază), CS Comunal Șelimbăr (25 iulie) și CSM Slatina (30 iulie, la Târgu Jiu).

Stîngă spune că relația clubului cu presa se va schimba

Totodată, Stîngă spune că relația clubului cu presa se va schimba odată cu venirea sa la Viitorul Pandurii.

”Clubul nu a comunicat până acum cu presa, dar, din acest moment, va face săptămânal o conferință de presă în care se vor spune toate lucrurile. Am avut o discuție cu președintele clubului și a zis că putem face acest lucru, să avem săptămânal o conferință de presă, în care voi participa eu și un jucător”, a declarat Florin Stîngă pentru Liga2.ro.

Marius ANGHEL 05 Jul. 2022, 19:22 Liga 2
Pe aceeași temă