Florin Prunea a urmărit Steaua – Poli Iași din loja moldovenilor: ”Iașiul merită să fie pe locul 1 și este ca și promovată.” Fostul internațional dă verdictul în lupta pentru SuperLigă și spune care este ”marele avantaj” al lui Dinamo

Narcis POHOAȚĂ 12 Apr. 2023, 16:42 Liga 2

Loja oficialilor Politehnicii Iași la derby-ul din Ghencea, cu Steaua (scor 2-2), a avut un oaspete surpriză. Fostul președinte al grupării din Copou, Florin Prunea, a urmărit meciul de marți seară, din etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, alături de conducătorii clubului moldav, echipă cu care a promovat în două rânduri, în trecut, în primul eșalon.

Florin Prunea: ”Mi-a făcut plăcere să revăd foști colaboratori și prieteni de la Iași. Nu cred că s-a pus problema ca Iașiul să piardă în Ghencea”

Fostul internațional a fost invitat în loja Iașiului de către bunul său prieten Cornel Șfaițer, actualul președinte al Consiliului Director din Copou și a acceptat cu plăcere să revadă la lucru fosta sa echipă, dar și o parte din foștii colaboratori.

”Am acceptat cu mare plăcere invitația lui Cornel Șfaițer de a vedea meciul din loja Iașiului. Mi-am revăzut foști colegi, prieteni și e bine pentru Poli că rezultatul a fost unul pe măsură. Un rezultat bun, mai puțin Leo Grozavu a fost mulțumit, el este mai pretențios. Chiar am vorbit cu Leo după meci, pentru că am fost colegi, am jucat 4-5 ani împreună. Era nemulțumit, el vrea să termine pe primul loc. Și cred că este normal, la condițiile pe care le-a avut Iașiul în acest sezon. De când a venit Cornel Șfaițer acolo s-a creat o emulație în rândul celor care finanțează clubul, în rândul Primăriei, în rândul suporterilor, a venit un antrenor cu nume, care nu credeam că o să ajungă acolo. Orașul face eforturi mari, toată lumea își dorește promovarea și este normal, cred că echipa va promova de pe primul loc”, a declarat Florin Prunea la Radio HIT Iași.

  • Dacă la loja Politehnicii Iași cei mai cunoscuți invitați au fost Florin Prunea și Vespazian Colban, în cea a Stelei au luat loc Marius Lăcătuș, Anghel Iordănescu, Tudorel Stoica, Gabi Balint, Miodrag Belodedici, Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Ilie Dumitrescu, Victor Pițurcă, Costel Gâlcă, George Ogăraru sau Narcis Răducan. Aceștia, înainte de joc, au și participat la o ședință în care s-a discutat despre viitorul clubului din Ghencea.
Loja Politehnicii Iași la meciul cu Steaua din Ghencea. Florin Prunea discută cu Cornel Sfaițer. Foto: Silvian Bădulescu

”Fără dar și poate, Iașiul merită să fie pe locul 1. Este clubul cel mai bine organizat”

Fostul oficial al echipei din Copou spune că Poli Iași nu merita să piardă meciul cu Steaua. În opinia lui Florin Prunea, Poli a controlat jocul în repriza secundă și doar două greșeli, una la marcaj și una individuală a lui Katanec, au făcut ca moldovenii să nu plece cu cele trei puncte de la București.

”A fost un început foarte bun al Iașiului. Putea să deschidă scorul chiar la prima fază, după aceea a marcat Vojtus, care uite că până la urmă confimă și el speranțele celor care l-au adus la Iași. Apoi a fost o perioadă de 15-20 de minute în prima repriză în care Iașiul nu a mai reușit să țină de balon, iar Steaua a venit peste ei. A venit și greșeala de marcaj la o fază fixă, iar Steaua a egalat. A doua repriză, în afară de greșeala de la golul doi al Stelei, cred că pe teren a fost o singură echipă, cea a Iașiului, care merita să câștige. În rest nu au fost probleme, Iașiul a controlat repriza a doua, chiar dacă nu au fost realizări multe, dar nu cred că s-a pus problema vreodată ca Iașiul să piardă această partidă. Și este important că nu a pierdut-o”, a mai spus Prunea.

  • Jakub Vojtus (13′, 86′) a marcat golurile Iașiului la București, în timp ce pentru Steaua au punctat Tsvetelin Chunchukov (45′) și Bogdan Chipirliu (71′). Toți cei care au oferit declarații la finalul jocului au spus că rezultatul a fost unul echitabil, chiar dacă Iașiul a egalat pe final.

Prunea susține că Poli merită să fie pe primul loc în momentul de față, cu toate că în acest sezon a urcat pentru prima dată pe această poziție abia runda trecută. În schimb, Steaua a fost 12 runde la rând pe locul 1.

”Fără dar și poate, Iașiul merită să fie pe locul 1. Este clubul cel mai bine organizat, este echipa cea mai bună din toate punctele de vedere față de celelalte formații. Sigur că profită foarte mult și de anul acesta, pentru că nu cred că Liga a 2-a a fost vreodată atât de slabă. Important era ca Iașiul să promoveze anul acesta și să nu o facă anul viitor, pentru că în sezonul viitor va fi cu totul altceva la Liga 2. Va fi an preelectoral, echipele care au primării în spate vor dori să aibă rezultate foarte bune, nu vor mai exista echipe precum Clinceni și Mediaș, care să se desființeze. Cred că echipele care vor retrograda din SuperLigă în Liga a 2-a vor dori să promoveze imediat, de aceea va fi mult mai greu de promovat decât anul acesta”, este părerea lui Prunea.

SC Oțelul și Dinamo luptă pentru al doilea loc promovabil, crede Prunea

Florin Prunea crede că Dinamo, chiar dacă vine puternic din urmă, nu poate emite pretenții la primul loc, ocupat acum de Poli Iași. Fostul internațional vede o luptă până la final pentru a doua poziție direct promovabilă între SC Oțelul și Dinamo, dispută în care s-ar putea implica și Gloria Buzău.

”Cred că Iașiul este de departe cea mai bună echipă și urmează bătălia pentru locul 2, în care la un moment dat aveam impresia că se poate implica și Buzăul, dar uite că au făcut acel meci nul acasă cu Dejul. Chiar dacă vine tare din urmă, nu cred că Dinamo poate emite pretenții la primul loc, care este al Iașiului. Cu siguranță Poli va termina acolo. Este diferență mare între echipe, Iașiul are jucători de valoare, care au jucat la Liga 1, jucători în care s-a investit mult, cu salarii mari. Din punctul meu de vedere, Poli Iași este ca și promovată, o promovată meritorie. Dinamo vine din urmă, dar și la Oțelul va reveni Dorinel Munteanu pe bancă. El este punctul forte al gălățenilor. Când el nu este pe margine, e foarte greu. În afara unor jucători care au mai evoluat la Liga 1, sunt unii care nu spun mare lucru, care au promovat de la Liga a 3-a. Va reveni Dorinel Munteanu pe banca Oțelului, care va fi mult mai puternică cu el. Sută la sută, toată emulația creată în jurul echipei, în oraș, i se datorează lui”, susține Prunea, care, după cum se vede, nu o include în această luptă pe Unirea Dej, cealaltă echipă participantă în play-off.

Acesta consideră că înainte se promova mai greu decât acum în prima ligă: ”Înainte era mult mai greu să promovezi. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar sunt echipe care nu au drept de promovare, echipe care nu înseamnă mare lucru, uitați-vă că probabil nu va retrograda nimeni. Aceasta nu este o competiție care să genereze valoare.”

Interdicția la transferuri, ”marele avantaj” al lui Dinamo

Fostul portar spune că Dinamo, echipă unde a fost atât jucător, cât și conducător, a transformat într-un mare atu interdicția la transferuri pe care o are de la FIFA și are, în acest moment, jucători tineri buni, precum Amzăr, Bani sau Giafer.

”Acea interdicție la transferuri a fost până la urmă în favoarea lor, pentru că au făcut un grup extrem de unit. Ovidiu Burcă, în afară de acea sincopă cu jucătorii, a reușit să facă un grup unit, cu jucători tineri. Acesta este marele avantaj al lui Dinamo, are cei mai buni jucători sub vârstă de la Liga 2-a, cu experiență de un an în prima ligă, mă refer la Bani, Giafer, Amzăr. Sunt copii buni”, a punctat Florin Prunea, care s-a referit și la derby-ul ce va urma dintre Steaua și Dinamo: ”Am înțeles că va fi sold-out. Este un meci de tradiție, dar cu echipe cu obiective total diferite. Dinamo vine foarte tare din urmă, punctele sunt importante pentru ei.”

Invitat la banchet, dacă Poli Iașiva promova

Prunea a mai spus că a fost invitat de prietenul său Cornel Șfaițer la banchet, în cazul în care Poli Iași va promova în SuperLigă în această vară. Și cu siguranță fostul dinamovist și-ar dori ca alături de Iași să revină în prima ligă și Dinamo. Interesant este că ambele formații se vor întâlni la Iași, chiar în ultima etapă a play-off-ului.

”A spus Cornel (n.r. Cornel Șfaițer) că mă invită la banchet. Aștept cu plăcere invitația, pentru că am mulți prieteni acolo, am și o relație foarte bună de mulți ani cu domnul Șfaițer și voi răspunde cu plăcere oricând. Sigur, mi-aș dori ca și Dinamo să revină în SuperLigă. Ei trebuie să înțeleagă că anul viitor nu va mai fi ce a fost în sezonul acesta. Sigur, la Dinamo lucrurile sunt mai complicate, acolo se merge pe două fronturi, pe o pojghiță subțire de gheață. Partea financiară și sportivă. Dar eu cred că Burcă a reușit o treabă extraordinară, să nu le amestece și acesta este meritul lui și al jucătorilor”, a mai spus Prunea.

În acest moment, după desfășurarea a trei din cele zece etape ale play-off-ului Ligii 2, echipele sunt clasate astfel: Poli Iași (45 puncte), Steaua (44), SC Oțelul Galați (39), Dinamo (8), Gloria Buzău (34) și Unirea Dej (33).

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vrem-steaua-in-a-motivul-strategic-pentru-care-gloriile-stelei-au-fost-prezente-in-numar-mare-la-meciul-cu-poli-iasi-s-au-intalnit-in-ghencea-cu-doua-ore-inainte-de-joc-19266404

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anghel-iordanescu-a-luat-arcul-si-a-tras-sageti-catre-conducerea-clubului-steaua-nu-stiu-cat-interes-arata-pentru-promovare-cum-a-catalogat-meciul-cu-poli-iasi-si-parerea-sa-despre-19266400

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-a-pus-startul-modest-al-stelei-cu-poli-iasi-si-pe-seama-viitorului-joc-de-o-saptamana-ne-pregatim-de-meciul-cu-dinamo-si-noi-aveam-acest-meci-cu-iasi-ironiile-catre-19266390

https://liga2.prosport.ro/seria-1/leo-grozavu-multumit-cu-punctul-scos-de-poli-iasi-in-ghencea-la-cum-am-jucat-ar-trebui-sa-sarim-in-sus-de-bucurie-rezultatul-este-mult-peste-ceea-ce-am-aratat-astazi-am-fost-de-nerecunosc-19266391

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slovacul-jakub-vojtus-la-primele-goluri-pentru-poli-iasi-moldovenii-raman-pe-locul-1-in-play-off-si-dupa-jocul-cu-steaua-din-ghencea-19266387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1900-pentru-sefia-din-play-off-ul-ligii-2-au-complex-moldovenii-pe-stadionul-din-ghencea-19266269

Narcis POHOAȚĂ 12 Apr. 2023, 16:42 Liga 2
Pe aceeași temă