Leo Grozavu, mulțumit cu punctul scos de Poli Iași în Ghencea: ”La cum am jucat ar trebui să sărim în sus de bucurie. Rezultatul este mult peste ceea ce am arătat astăzi. Am fost de nerecunoscut după 1-0”

Poli Iași a obținut un punct pe final pe terenul Stelei, scor 2-2, marți, în etapa a 3-a a play-off-ului Ligii 2, și se menține în fotoliul de lider, golul egalării venind din ”capul” lui Jakub Vojtus, în minutul 86.

Trupa din Copou a început bine meciul din Ghencea, a condus pe tabelă încă din start, dar după gol a căzut inexplicabil, a mai încasat unul și a fost la câteva minute de primul eșec după aproape șase luni, în care a înregistrat zece rezultate pozitive.

Leo Grozavu, mulțumit de rezultat, dar nu și de joc

La final, antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a recunoscut că echipa sa a făcut un joc modest în Ghencea, după ce a deschis scorul. S-a declarat mulțumit de rezultat, însă a criticat jocul elevilor săi, de nerecunoscut după începutul bun de joc, cu avantaj pe tabelă.

  • Jakub Vojtus (13′, 86′) a marcat golurile Iașiului la București, în timp ce pentru Steaua au punctat Tsvetelin Chunchukov (45′) și Bogdan Chipirliu (71′), acesta din urmă având meciul și golul împotriva Politehnicii.

”La începutul jocului speram la mai mult, dar la cum ne-am prezentat trebuie să sărim în sus de bucurie. Consider că am făcut o partidă modestă, ca să nu spun altceva. Rezultatul este mult peste ceea ce am arătat astăzi. O echipă timorată, care după 1-0 zici că am schimbat 11 jucători și au intrat alții în teren. Nu am o explicație, o să trebuiască să analizăm, să discutăm, să vorbim cu băieții, să vedem ce s-a întâmplat, pentru că am fost de nerecunoscut după 1-0. În a doua repriză am mai reușit să echilibrăm în anumite momente, dar am pierdut foarte multe dueluri, am fost temători, fricoși la joc, foarte multe greșeli de pasare, teama în a lua acțiunile individual”, a declarat Leo Grozavu.

”Este a doua deplasare la o echipă importantă când luăm punct”

Acesta este mulțumit de faptul că echipa sa a obținut puncte în două deplasări la echipe puternice, dar a subliniat din nou jocul sub așteptări: ”Una pregătim și azi nu ne-a ieșit. Am vorbit cu băieții și aș vrea să facă un exercițiu de imaginație. Dacă atunci când joci slab câștigi 3-2 (n.r. probabil se referea la victoria de la Galați cu 2-1), dacă atunci când joci foarte slab faci 2-2, e clar că dacă jucăm bine trebuie să câștigăm meciurile. Este a doua deplasare la o echipă importantă când luăm punct, după meciul de la Oțelul, dar am spus, sunt nemulțumit de joc.

Eu zic că nu e greu de menținut această serie de invincibilitate, dar meciul de azi ne-a arătat că era foarte ușor. Fotbalul e foarte capricios ca să spun așa. Rezultatul e imprevizibil. Poți să câștigi nu știu câte meciuri la rând, iar după aceea poți să pierzi foarte ușor. Nu există meci dinainte câștigat sau pierdut. Nu e o știință exactă. Starea de moment, foarte multe detalii pot face ca o mare favorită să piardă.”

Poli Iași în meciul tur din play-off cu Steaua: Brînză – Martac (Kouadio 46′), Fl. Plămadă (cpt.), Katanec, Finica – Itu, Marchioni (Tud. Telcean 58′), A. Roman (Mogoș 80′) – Musi (Ant. Dumitru 73′), Vojtus, Hlistei (Rob. Ion 58′). Rezerve neutilizate: Jankov – Tincu, Ștefanovici, Fr. Cristea.

Leo Grozavu vede o luptă în trei pentru promovare, poate chiar patru

Leo Grozavu vede o luptă în trei pentru promovarea directă, alături de SC Oțelul și Dinamo, dar nu scoate definitiv din ecuație nici Buzăul.

”Lupta va fi deschisă, se joacă. În momentul de față probabil va fi o luptă în trei la ceea ce a arătat campionatul. Dar eu nu aș scoate din calcule nici pe Buzău, pentru că sunt încă foarte multe jocuri de disputat, 21 de puncte puse în joc. Se poate întâmpla orice. Una dintre echipe dacă leagă trei-patru victorii la rând în cele șapte meciuri cred că poate deja să spere la altceva. Mă refer la Buzău. Iar Oțelul și Dinamo sunt două echipe care se vor bate sută la sută până la final. Noi avem o oarecare diferență, dar nu cred că e liniștitoare în momentul de față. Cel puțin până la finalul turului din play-off se joacă. După aceea, sigur, în funcție de ce rezultate vor fi, mai sunt cinci meciuri în retur și acolo se pot face calcule”, a spus antrenorul Iașiului.

Dinamo a intrat în zodia bună!

Antrenorul Politehnicii spune că Dinamo a intrat într-o ”zodie bună” și anticipează un duel interesant cu Steaua, în runda următoare.

”Nu mă surprinde Dinamo. Au avut o serie bună și în campionatul regulat, au avut vreo nouă meciuri la rând în care nu au pierdut, au reușit să refacă ecartul față de primele echipe. Au intrat în play-off la potou, ceea ce spune multe. E clar că sunt semne care arată că Dinamo este sub zodia bună, iar cele șapte puncte făcute în cele trei etape spun multe despre starea pe care o au în momentul de față. Va fi un meci interesant în etapa viitoare, cu Steaua, un derby al orgoliilor”, a mai spus Leo Grozavu, care a comentat și gestul unui spectator, care a aruncat cu apă înspre el după golul egalizator reușit de Vojtus: ”E normal pe stadioanele din România. Nu e ceva anormal la noi, dar ce să facem? Asta este! Nu cred că și-a amintit acel suporter că am jucat la Dinamo, pentru că au trecut mulți ani de atunci.”

Poli Iași, pentru a doua etapă consecutivă pe locul 1 în Liga 2

În play-off, Poli Iași a înregistrat următoarele rezultate, 2-1 la SC Oțelul Galați, 1-1 acasă cu Gloria Buzău și 2-2 la București cu Steaua.

Cu 45 de puncte, echipa lui Leo Grozavu rămâne pentru a doua rundă consecutivă pe locul 1 în Liga 2, iar Steaua, cu 44 de puncte, e pe locul 2. Marea câștigătoare a etapei a 3-a este Dinamo (locul 4), singura care a câștigat și care s-a mai apropiat la două puncte de primele două clasate.

În runda a 4-a, Poli Iași joacă acasă cu Unirea Dej (locul 6, 33 puncte), sâmbătă, de la ora 14:15.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/slovacul-jakub-vojtus-la-primele-goluri-pentru-poli-iasi-moldovenii-raman-pe-locul-1-in-play-off-si-dupa-jocul-cu-steaua-din-ghencea-19266387

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-poli-iasi-se-joaca-de-la-ora-1900-pentru-sefia-din-play-off-ul-ligii-2-au-complex-moldovenii-pe-stadionul-din-ghencea-19266269

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-apasa-pe-umerii-celor-care-trebuie-sa-decisa-in-numele-stelei-sa-rezolve-problema-interdictiei-la-promovare-altfel-lucrurile-nu-merg-pe-drumul-cel-bun-daca-nu-suporterii-a-19266252

Pe aceeași temă