”Corbii”, favoriți în fața ”vulturilor”! Florin Maxim, înaintea jocului cu CFC Argeș: ”Vor veni la Hunedoara mai montați, să demonstreze că merită să rămână în lot”

Marius ANGHEL 07 Mar. 2024, 14:24 Liga 2
”Corbii”, favoriți în fața ”vulturilor”! Florin Maxim, înaintea jocului cu CFC Argeș: ”Vor veni la Hunedoara mai montați, să demonstreze că merită să rămână în lot”

Etapa a 18-a a Ligii 2 propune un meci interesant la Hunedoara, din punct de vedere al echipelor care se vor întâlni, dar va fi unul lipsit de o miză importantă, ținând cont de situația actuală a celor două adversare.

CS Corvinul și Campionii FC Argeș, continuatoarele cluburilor legendelor Michael Klein și Nicolae Dobrin, joacă sâmbătă, de la ora 12:00, în penultima rundă a sezonului regular, într-o partidă a căror puncte le-ar fi mai folositoare piteștenilor, aflați în lupta pentru menținerea în Liga 2.

În schimb, hunedorenii sunt deja calificați matematic în play-off, unde vor juca zece ”amicale”, fiindcă menținerea în acest eșalon fotbalistic a fost deja rezolvată odată cu îndeplinirea obiectivului de a prinde acest turneu în care vor participa fără să poată promova, din cauza formei juridice a echipei.

Mini-ședință la Corvinul după eșecul de la Buzău

Corvinul și-a început bine meciurile oficiale din 2024, câștigat pe teren propriu, cu scorul de 3-0, meciul cu CSM Slatina. Runda trecută, în prima deplasare din nou an, trupa antrenată de Florin Maxim a pierdut la Gloria Buzău, scor 1-2, înregistrând, astfel, al treilea eșec în acest sezon regular. Echipa hunedoreană era deja calificată matematic în play-off, urmând ca împotriva Gloriei să-și poată lua revanșa în cele două meciuri pe care le vor avea în acest turneu.

”Am avut o mini-ședință în care am analizat ceea ce nu am făcut bine la Buzău, în principiu începutul modest de meci și faptul că nu am fost mai percutanți pe atac, în repriza a doua, când am fost destul de sterili, ne-am creat prea puține oportunități pentru a ne întoarce cu puncte de acolo. Eu sper că atât noi, ca staff, cât și băieții, am identificat ce nu a mers bine, dar și că extragem lucrurile bune”, a concluzionat Maxim despre eșecul din Crâng, unde golul care avea să decidă partida, al doilea al Gloriei, a fost marcat dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul Ovidiu Robu.

Florin Maxim se așteaptă ca jucătorii Argeșului să vină ”montați” la Hunedoara să-l convingă pe Eugen Neagoe

Dacă, prin eșecul de la Buzău, Corvinul și-a întrerupt o serie de opt meciuri în care nu pierduse și o alta de cinci partide în care nu primise gol, acum, echipa lui Florin Maxim rămâne doar cu seria de patru partide de acasă în care nu a cunoscut gustul eșecului, după acel 0-2 cu CS Mioveni. O poate mări și nu ar trebui să fie o problemă în fața unui adversar care se chinuie de-a dreptul în acest sezon, inclusiv după numirea lui Eugen Neagoe ca antrenor. Numai în 2024, deci după ce experimentatul tehnician a avut la dispoziție o pauză de iarnă să pregătească echipa așa cum și-a dorit, CFC Argeș a înregistrat un eșec la FK Miercurea Ciuc (1-2) și o victorie numai cu 1-0 în fața ultimei clasate Progresul Spartac, evoluând din minutul 15 în superioritate numerică!

Florin Maxim spune despre elevii lui Neagoe că ”încearcă să joace fotbal” și să convingă că merită să rămână în lot și pentru noul sezon.

”Cât despre meciul cu FC Argeș, cred că vom avea parte de un meci plăcut, pentru că vorbim de două echipe care chiar încearcă să joace fotbal. Nu cred că ar fi corect să luăm ca exemplu doar cele două meciuri oficiale din 2024, pentru că și la Miercurea Ciuc puteau câștiga, au pierdut meciul în urma unor faze fixe, a unor cornere, dar au avut situațiile lor de a marca… Etapa trecută au învins la limită, dar au mai avut, la fel, șanse de a înscrie, chiar dacă știu că antrenorul lor nu a fost mulțumit de evoluția echipei sale, tocmai de aceea cred că vor veni la Hunedoara mai montați, fiecare va dori să demonstreze că merită să rămână în lot și pentru sezonul viitor, când, probabil, vor lupta pentru promovare”, a spus antrenorul Corvinului.

”Corbii” vor să se descurce din nou bine pe teren propriu și să învingă și ”vulturii”!

În clasamentul special al meciurilor de acasă, Corvinul e lider în Liga 2, cu 20 de puncte acumulate în nouă partide jucate în fața propriilor fani, fiind urmată de CSC Șelimbăr, cu 19 puncte strânse în opt meciuri.

Hunedorenii au șase victorii, două egaluri și o înfrângere, astfel că au arătat că, deși sunt cei mai buni acasă, nu sunt invincibili.

CFC Argeș nu pare a fi însă adversarul de care să se teamă acasă, mai ales că în nouă deplasări din acest sezon a obținut două victorii, trei remize și patru eșecuri, cu cele nouă puncte strânse fiind tocmai pe locul 12 în clasamentul special.

”Afară”, piteștenii au pierdut ultimele trei meciuri, 0-1 la Chiajna, 0-2 la Piatra Neamț și 1-2 la Miercurea Ciuc.

”Sper să profităm de faptul că, pe teren propriu, ne-am descurcat bine întreg sezonul, având publicul în spate, și să ținem toate punctele acasă. Nu am stat să contorizez de când nu au mai câștigat ei un meci pe teren străin, pe mine mă preocupă doar să fim atenți, pentru că vom întâlni o formație periculoasă pe tranziții, au calitate, un joc direct… dar sper să fim bine conectați la ora jocului, să arătăm atitudine și inteligență și să obținem toate punctele”, a mai spus Florin Maxim despre meciul cu CFC Argeș.

Corvinul are 13 puncte în fața Argeșului

În clasamentul general al Ligii 2, după 17 etape, Corvinul ocupă locul 2, cu 34 de puncte, fiind deja calificată matematic în play-off. CFC Argeș, cu 21 de puncte, este pe locul 14, la șase puncte peste ultima poziție retrogradabilă și rămasă fără șanse cel puțin matematice la locul 6, ultimul care duce în play-off.

În vara anului trecut, Corvinul şi CFC Argeş s-au întâlnit într-un meci amical, în judeţul Argeş, hunedorenii impunându-se în faţa echipei pregătite atunci de Alexandru Pelici cu un categoric 4-1, după reuşitele lui Pîrvulescu, Neacşa, Hergheligiu (penalty) şi Pocioian, respectiv Haită (penalty).

Declarațiile lui Florin Maxim înainte de meciul Corvinul Hunedoara – Campionii FC Argeș:

Foto și video: Corvinul Hunedoara 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/partida-corvinul-hunedoara-cfc-arges-prefatata-de-eugen-neagoe-19301836

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/corvinul-detalii-despre-stadiul-construirii-noului-stadion-din-hunedoara-19301791

https://liga2.prosport.ro/seria-1/asteptarile-lui-andrei-prepelita-inainte-de-csm-resita-gloria-buzau-19301831

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-etapei-18-din-liga-2-si-meciurile-care-vor-fi-televizate-19301648

Marius ANGHEL 07 Mar. 2024, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă