Corvinul a primit gol după șapte meciuri și a pierdut după zece jocuri! Florin Maxim, după eșecul cu Gloria Buzău: ”În cele mai multe momente am arătat mai bine! A doua lor reușită, dintr-un penalty care nu a fost”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2024, 22:26 Liga 2

Primul joc disputat în deplasare în 2024 de Corvinul i-a adus și prima înfrângere. Echipa hunedoreană a cedat la scorul de 1-2 pe terenul Gloriei Buzău, în deschiderea etapei a 17-a a Ligii 2, antepenultima a sezonului regular, însă golul care a decis jocul a venit în urma unui penalty controversat acordat de arbitrul Ovidiu Robu.

Trupa antrenată de Florin Maxim nu numai că a pierdut primul joc în 2024, dar a cedat după opt rezultate pozitive consecutive în Liga 2 și, totodată, a primit gol după cinci jocuri la rând în care nu încasase nimic. Cele două capitole pot fi mărite cu încă două partide în care nu s-a pierdut și nu s-a primit gol, cele din Cupa României cu Sepsi (1-0) și Progresul Pecica (6-0).

Florin Maxim, după eșecul Corvinului la Buzău: ”Plătim tribut debutului de meci. Penalty-ul lor nu a fost!”

La al doilea meci din noul an, primul în deplasare și primul după ce s-a obținut calificarea matematică în play-off-ul Ligii 2, Corvinul a suferit o înfrângere care i-a pus punct seriei de rezultate pozitive (zece, dacă punem și cele două meciuri din Cupa României) și seriei de jocuri fără gol primit (șapte, adăugând și cele două meciuri din Cupă).

Echipa hunedoreană s-a trezit la Buzău când tabela arăta deja 2-0 pentru Gloria. Gazdele au reușit deschiderea scorului în minutul 8, prin Mihnea Rădulescu, iar în minutul 12 au majorat diferența prin Cristian Dumitru, dintr-un penalty acordat eronat de arbitrul Ovidiu Robu. Atât timp punctul nostru de vedere, cât și al Corvinului.

”Cristian Dumitru a transformat o lovitură de la 11 metri acordată eronat, ca urmare a unui presupus fault al lui Coman în careu, la o fază la care reluările au arătat că nu vârful nostru l-a agăţat pe Perianu, ci colegul acestuia, Dandea!”, a scris echipa hunedoreană în cronica partidei.

Iacob (28) și Lupu (45) au semnat ocaziile Corvinului până în pauză, iar partea secundă a fost începută bine, cu un penalty obținut de Lupu la o intervenție neglijentă a lui Rădulescu. Marius Coman (53) a înscris și și-a băgat echipa în meci, însă apoi ”corbii” n-au reușit să mai fie periculoși pentru a egala, cel puțin. Singurul care a ajuns să finalizeze a fost Mitran (56), pe o fază de superioritate numerică în careul advers, dar Greab a parat.

Finalul a fost tensionat, fragmentat, cu arbitrul acordând șapte cartonașe galbene în ultimele 20 de minute, după ce până atunci nu arătase niciunul.

”N-am început deloc bine jocul, am făcut acea eroare la primul gol, după care a doua reuşită, cred că a văzut toată lumea, că a venit dintr-un penalty care nu a fost… erau în luptă pentru minge Marius, Perianu şi Dandea. Cel din urmă îl loveşte pe Perianu după care Marius încearcă să joace mingea a venit însă repede decizia arbitrului… După aceea, eu cred că am pus stăpânire pe joc, ne-am creat acele situaţii prin Iacob, Coman şi Lupu, iar în a doua repriză am arătat altfel. Am schimbat puţin sistemul, am jucat cu doi atacanţi, am început bine, am marcat, am dus jocul spre poarta lor, dar nu am mai avut şanse clare, din păcate. Plătim tribut debutului de meci, dar până la urmă e o înfrângere din care trebuie să învăţăm. Sper să îi mai întâlnim pe cei de la Buzău şi în play-off şi să ne revanşăm atunci”, a spus Florin Maxim, citat de site-ul Corvinului.

Maxim: ”Am arătat mai bine decât Gloria, dar rezultatul final e cel care contează”

Corvinul a încasat gol după cinci meciuri în Liga 2 în care nu o mai făcuse, chiar șapte dacă le punem și pe ultimele două din faza grupelor Cupei României.

În plus, ”corbii” au pierdut după opt partide în campionat, zece dacă le adăudăm și pe cele două din Cupă, dintre care unul cu puternica prim-divizionară Sepsi OSK.

”Eu spun că, în cele mai multe momente ale jocului am arătat mai bine decât Gloria, dar rezultatul final e cel care contează. Au avut începutul de meci mai bun, aşa cum ni s-a întâmplat şi nouă la Metaloglobus, de pildă, apoi e normal ca echipă aflată în avantaj să încerci să conservi rezultatul, mai ales în această fază a campionatului.

Revenind la ceea ce ne interesează pe noi, trebuia să fim mai lucizi, am început cu un soi de precipitare care nu ne-a părăsit decât în unele momente. S-a văzut acest lucru în unele decizii luate, dar rămânem ancoraţi în ceea ce avem de făcut şi încercăm să ne refacem cum trebuie şi să pregătim bine meciul cu FC Argeş, de etapa viitoare”, a mai declarat Florin Maxim.

Corvinul, în eșecul cu Gloria Buzău: Lefter – F. Iacob, Lică, Ant. Manolache, Velisar – Bradu, M. Chindriș (Hrezdac 46′) – Lupu, Al. Neacșa (cpt.)(Hergheligiu 75′), Câmpan (T. Mitran 46′) – M. Coman. Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, D. Pop, Seb. Ion, Predică.

Corvinul poate pierde locul 2 și se pregătește de meciul cu CFC Argeș

Corvinul a înregistrat acum al treilea eșec în acest sezon de Liga 2, în care este nou-promovată. A mai pierdut cu Viitorul Pandurii (1-2 la Târgu Jiu) și CS Mioveni (0-2 la Hunedoara).

Echipa hunedoreană are 34 de puncte și rămâne, cel puțin până mâine după-masă, pe locul 2, devansând în continuare la golaveraj Unirea Slobozia (locul 3, 34 puncte, 17-6 față de 27-13).

În etapa a 18-a, jucătorii lui Florin Maxim vor întâlni pe teren propriu Campionii FC Argeș, marea dezamăgire a acestui sezon de Liga 2, clasată în acest moment pe locul 16, ultimul neretrogradabil.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-corvinul-2-1-19301242

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-si-corvinul-joaca-in-deschiderea-etapei-17-din-liga-2-19301166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-la-a-doua-prezenta-in-play-off-ul-ligii-2-cu-unirea-slobozia-19301181

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-corvinul-hunedoara-si-unirea-slobozia-sunt-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-19300977

Marius ANGHEL 01 Mar. 2024, 22:26 Liga 2
Pe aceeași temă