Florin Maxim a trecut cu vederea gafa care a costat-o victoria cu Ceahlăul pe Corvinul: ”E omenească. Jucătorii sunt puțin încărcați.” Antrenorul vorbește despre un ”punct zero” în care se află echipa sa

Marius ANGHEL 01 Sep. 2024, 15:15 Liga 2
Florin Maxim a trecut cu vederea gafa care a costat-o victoria cu Ceahlăul pe Corvinul: ”E omenească. Jucătorii sunt puțin încărcați.” Antrenorul vorbește despre un ”punct zero” în care se află echipa sa

Corvinul nu și-a câștigat nici al doilea meci disputat în noua ediția a Ligii 2, dar, grație punctului obținut cu Ceahlăul și a parcursului dezastruos al echipei Viitorul Pandurii părăsește ultima poziție din clasament, unde, momentan, s-a aflat într-o situație de conjunctură. În primele trei etape, trupa din Hunedoara a avut jocurile amânate de FRF pentru a se prezenta cât mai bine în competițiile europene, dar și pentru a primi dreptul de promovare, pe care, nu l-a mai primit, deoarece au fost patru adversare care au închis ”fereastra” lăsată intenționat deschisă de către federație.

După 0-2 la FC Voluntari, echipa antrenată de Florin Maxim a remizat cu Ceahlăul, scor 1-1, la primul joc desfășurat pe teren propriu, abia în etapa a 5-a a campionatului.

Urmează prima pauză din acest sezon de Liga 2, din cauza acțiunilor echipelor naționalei, iar Maxim se bucură de ea.

Corvinul s-a egalat singură, prin gafa lui Lică. Maxim a trecut cu vederea: ”A venit acea greșeală, e omenească”

La Hunedoara, Corvinul a deschis scorul destul de repede în prima repriză, în minutul 17, prin Lucas Câmpan, cel care etapa trecută ieșea afară plângând în hohote, cu fața acoperită de tricou, după eliminarea suferită în minutul 30 al jocului cu FC Voluntari. Acum a început din nou ca titular, în condițiile în care meciul de suspendare primit l-a ispășit la mijlocul săptămânii, în Cupa României.

În prima parte a jocului n-au mai fost mari ocazii de joc, notabilă fiind doar autoaccidentarea lui Antonio Bradu, după ce a călcat strâmb în urma unei căderi după un duel aerian petrecut în careul advers.

În a doua repriză s-a înscris și mai repede, în al cincilea minut al său, dar după o gafă de nepermis pentru experiența lui Viorel Lică. Fundașul s-a emoționat la un presing al lui Patrick Petre și i-a trimis perfect lui Geani Crețu (50), care nu a irosit oportunitatea ivită, executându-l pe Lefter din 16 metri după ce l-a lăsat să sară.

Au urmat schimbări din partea ambilor antrenori, jocul s-a animat pe final, cu Ceahlăul masată în ultimii 25-30 de metri, însă la finalizare s-a aflat doar Nicolae Pîrvulescu, care nu l-a putut învinge pe Brănescu cu șuturi din afara careului, în minutele 82 și 84, sau s-a opus bara, în minutul 90+5.

Deși a greșit nepermis la faza în care Ceahlăul a egalat, Lică a fost iertat repede, de această dată, de Maxim, altă dată mult mai vehement față de elevii săi.

”Așa a fost, ne-am făcut singuri meciul greu. Nu puteau să ne pună probleme decât dacă noi îi introduceam în joc. A venit acea greșeală, e omenească, e ceva normal până la urma urmei, la ceea ce s-a întâmplat de-a lungul anului, de-a lungul campaniei noastre. Jucătorii sunt puțin încărcați. De alergat, nu am ce să le reproșez. Îi văd cum muncesc și la antrenamente, doar că e un blocaj. Rămân aceste două săptămâni, pauza asta binemeritată pentru noi, e binevenită, pentru că aveam nevoie de puțin timp.

Putea fi victorie (n.r. – dacă mingea lui Pîrvulescu nu ar fi lovit bara în prelungiri, ci intra în poarta goală), chiar vorbeam pe bancă, dar așa se întâmplă!”, a spus Maxim, după joc.

Maxim nu s-a simțit bine! Antrenorul cere răbdare: ”Suntem într-un punct zero, trebuie să înțelegem cu toții”

Antrenorul Corvinului nu s-a ridicat mai deloc de pe banca tehnică în acest meci, în condițiile în care, de obicei, sunt rare momentele în care stă jos, și a explicat motivul.

”Nu m-am simțit așa bine și cred că sunt mai important eu. Nu m-am simțit bine de aseară”, a spus Florin Maxim, care a vorbit și despre schimbare jocului Corvinului după introducerea lui Gîrbiță. Acesta a fost introdus pe teren în minutul 61, în locul lui Chukwu, cel care îi luase locul în minutul 35 lui Bradu, accidentat.

”Are nevoie de timp și el (n.r. – Gîrbiță). Cum am spus și la declarațiile premergătoare meciului, suntem Corvinul, cum ne place să credem, dar am pierdut niște jucători importanți, au venit niște jucători care necesită timp. Eu știu ce înseamnă lucrul acesta. Nigerienii la fel. I-am luat ca pe o investiție pe termen lung. Ei mai au nevoie de adaptare, la fel ca jucătorii pe care i-am adus acum. Sperăm să-i legitimăm cât mai repede, să avem și opțiuni, pentru că acești jucători pe care îi avem acum au jucat de la Liga a 3-a și cei care au venit au avut meci de meci 90 de minute, am făcut prea puține schimbări. Suntem într-un punct zero, trebuie să înțelegem cu toții. Așteptările sunt mari, putea să fie o victorie, nu a fost, atât a fost. Asta e realitatea de acum. Trebuie să găsim soluții și vedem ce va fi pe viitor”, a comentat Florin Maxim.

  • Apropo de nigerieni, dintre cei patru aduși la club la începutul verii, doar Goodnews Ibuchi Chukwu și Jimmy King Otega au prins lotul. Odejobi Toheeb Babatunde și Taiye Abolaji Rasaq nu au fost luați nici în cantonamentul din Slovenia, iar Taiye Abolaji Rasaq a fost direcționat în Liga 3, la Gloria Bistrița Năsăud, altă echipă ”controlată” din această vară de agentul Bogdan Apostu.

Florin Maxim nu a avut nici de această dată, după ieșirea din competițiile europene, un lot complet, cu nouă jucători pe banca de rezerve. A avut șapte rezerve la această partidă. Noile achiziții mijlocașul nord-macedonean Kristijan Ackovski, atacantul bosniac Predrag Vladic și mijlocașul belgian Mehdi Lehaire nu au fost în lot, cu toate că antrenorul spunea ieri că Mehdi Lehaire ar putea fi disponibil!

Antonio Bradu era deja accidentat la glezdă!

Antrenorul Corvinul a vorbit și despre accidentarea lui Antonio Bradu, dar și despre Ștefan Lefter, Ionuț Pop, convocați la naționala U20 de Costin Curelea, dar și despre ceilalți tineri din lot.

”Ieri, la antrenament, s-a accidentat la acea gleznă. Când ai o problemă, știi că așa se întâmplă și asta s-a întâmplat și azi. Sper să-l refacem până la meciul următor, are timp două săptămâni și 100 la sută va fi bine, că el e un luptător”, a spus Maxim despre Bradu.

”Le doresc baftă, sunt niște copiii buni, la fel cum sunt copiii de 2007. De aceea trebuie să avem puțină răbdare. Noi, cumva, ne-am făcut și strategia pentru anul viitor. Sunt 2007. Lucas Câmpan a dat gol în Cupă, a avut acea eliminare. E și din cauza vârstei, până la urma urmei. Astăzi a marcat golul. Darius Grigore a intrat foarte bine, dezinvolt. Mi-a plăcut. De aici trebuie să contruim și să avem răbdare”, a mai declarat antrenorul echipei hunedorene.

Corvinul, în meciul cu Ceahlăul: Lefter – I. Pop (Hergheligiu 80′), Lică, Ant. Manolache, Velisar – Cărăruș, Al. Neacșa (cpt.) – Câmpan (Dar. Grigore 61′), Bradu (Chukwu 35′, Gîrbiță 61′), Nic. Pîrvulescu – Lupu. Rezerve neutilizate: Blaga – King Otega, Predică.

Corvinul, penultima în Liga 2, dar și cu trei restanțe

Cu un punct acumulat în două meciuri în cinci etape, Corvinul este la egalitate și a depășit la golaveraj, 1-3 față de 2-11, Viitorul Pandurii, care are cinci partide disputate în noul sezon al Ligii 2.

Corvinul este acum pe locul 21, penultimul.

Campionatul Ligii 2 intră acum într-o pauză de un weekend, pe perioada acțiunilor echipelor naționale, iar în runda a 6-a, încă neprogramată, echipa hunedoreană merge chiar la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, la Drobeta Turnu Severin, unde joacă acasă din acest sezon.

  • Jocurile Corvinului din primele trei etape, cu CSC Șelimbăr, Unirea Ungheni și CS Afumați încă nu au fost programate!

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures

Marius ANGHEL 01 Sep. 2024, 15:15 Liga 2
Pe aceeași temă