Florin Maxim, încrezător că jucătorii săi vor ieși din mini-criză după meciul cu Ceahlăul: ”Vor avea capacitatea să se regrupeze și să treacă peste acest moment.” Un fundaș sârb e dorit la Hunedoara

Marius ANGHEL 31 Aug. 2024, 15:54 Liga 2
Florin Maxim, încrezător că jucătorii săi vor ieși din mini-criză după meciul cu Ceahlăul: ”Vor avea capacitatea să se regrupeze și să treacă peste acest moment.” Un fundaș sârb e dorit la Hunedoara

Aflată în situația de a fi pierdut ultimele două meciuri, în campionat, contra FC Voluntari (scor 0-2) și în Cupă, unde a întâlnit tot o echipă din Liga 2, Campionii FC Argeș (scor 0-2), Corvinul urmează să debuteze pe teren propriu în acest sezon, pe plan intern. Cu adevărat pe teren propriu, fiindcă în ediția 2024-2025 a jucat cele trei partide europene de acasă, cu Paksi, Rijeka și Astana, pe stadionul Municipal din Sibiu.

Acest prim joc de acasă în noua ediție a Ligii 2 vine tocmai în etapa a 5-a și îi aduce în față chiar primul adversar întâlnit pe teren propriu în sezonul trecut, la debutul în eșalonul secund. Ceahlăul ajunge la Hunedoara, iar echipa nemțeană se află în acest moment într-o perioadă pozitivă de rezultate, după ce sezonul l-a început cu două eșecuri drastice.

Înaintea acestui meci, antrenorul Florin Maxim a vorbit încrezător despre cum se va prezenta echipa sa, dar a  vorbit și despre cele trei noi achiziții perfectate în ultimele zile și despre ce noutate și-ar mai dori în lot.

Ultimele două rezultate, eșecuri, au afectat Corvinul, spune Florin Maxim: ”Starea de spirit ai putea spune că nu este una bună”

În declarația de presă oferită înaintea meciului cu Ceahlăul, Florin Maxim a vorbit despre cum se simte echipa sa după ultimele două jocuri, ambele pierdute. Mai dureros ar fi eșecul cu CFC Argeș, care i-a produs eliminarea din competiția pe care în sezonul trecut a câștigat-o și datorită căreia a jucat acum în cupele europene.

”Starea de spirit, în urma ultimelor meciuri, cel puțin al ultimului meci, ai putea spune că nu este una bună, dar am avut și ieri o ședință cu băieții, am analizat ceea ce am făcut mai puțin bine, au fost niște momente ușor tratate. În minutul 4, când am luat golul, făcuserăm două greșeli de aceeași manieră. Știam ce joacă FC Argeș, acele mingi lungi, le-am și spus să nu are rost să facem un presing ultra ofensiv, pentru că nu prea recurg la construcția de jos. Au jucat minge directă, iar până să luăm golul au mai fost două greșeli de același fel. După care, în ultimul minut am închis jocul. Dacă intram cu 1-0 la pauză se putea întâmpla orice. Jocul a fost bun.

Am avut niște discuții cu băieții. Eu cred cu tărie că vom depăși acest moment. Am mai trecut prin astfel de momente și după acel meci de la Tunari (n.r. – 1-1 în etapa a 9-a a sezonului trecut), când jocul arăta bine, dar rezultatele nu erau de partea noastră. Eu cred că este o sincopă, un lucru normal pentru toate echipele. Nu s-a inventat echipa care câștigă la nesfârșit. Noi am avut un parcurs foarte bun în sezonul trecut, a fost o încărcătură fizică mentală pe acești jucători. Să nu uităm că au fost și jucători la Liga a 3-a, iar nivelul a fost infinit mai ridicat. Ei și-au ridicat nivelul, dar un recul e normal să fie și cred cu tărie că vom depăși acest moment începând de mâine”, a comentat Maxim.

Maxim, despre jocul cu Ceahlăul: ”Cred că o să facem un meci bun”

Cum în primele trei etape Corvinul a beneficiat de meciuri amânate, datorită parcursului european, echipa joacă acum, în runda a cincea, primul meci acasă în noul sezon. Adversarul său este Ceahlăul, care vine după o serie de patru victorii consecutive, două în campionat și două în Cupa României în fața unor adversari din ligi inferioare, după ce în primele două runde pierduseră clar cu FK Miercurea Ciuc și CSM Slatina.

Partida este programată duminică, de la ora 11:30, pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara.

”Și ei au făcut schimbări la nivelul lotului, au început campionatul puțin mai ezitant, după care au avut două victorii. Sunt o echipă în formare și ei, o echipă cu calitate. Am văzut niște lucruri și la ei, dar, ținând cont și de echipa noastră, care sută la sută va pune în practică și ce am pus de-a lungul sezonului trecut, ca să nu o luăm și mai din urmă, eu cred că o să facem un meci bun și vor avea capacitatea jucătorii noștri să se regrupeze și să treacă peste acest moment”, a spus Maxim strict despre jocul cu Ceahlăul.

La începutul sezonului trecut, Corvinul trecea acasă de Ceahlăul cu scorul de 2-1, ambele echipe fiind atunci nou-promovate în Liga 2.

Dintre cei trei nou-veniți, doar Mehdi Lehaire ar putea juca cu Ceahlăul. Un fundaș sârb este pe lista Corvinului

După ieșirea din competițiile europene, Corvinul s-a despărțit de mai mulți jucători, lucru care s-a văzut nu numai în jocul etalat și în rezultate, ci și în lot. Florin Maxim nu a avut la dispoziție un lot de 20 de jucători și probabil nu va avea nici cu Ceahlăul, chiar dacă între timp au fost perfectate trei achiziții.

Dintre mijlocașul nord-macedonean Kristijan Ackovski, atacantul bosniac Predrag Vladic și mijlocașul belgian Mehdi Lehaire, doar ultimul va fi bun de joc pentru întâlnirea cu Ceahlăul, spune Maxim. Antrenorul a vorbit și despre aducerea acestor trei jucători străini.

”Mehdi are cetățenie belgiană și putem să-l legitimăm pentru acest meci. Are două antrenamente cu noi, îl integrăm. Vine și această perioadă de pauză, binevenită pentru noi, cel puțin. Urmează primul meci acasă pentru noi, fiindcă de la acel joc cu Astana au fost numai în deplasare. Nu a fost tocmai confortabil, dar, ușor-ușor, ne așezăm. Pe acești jucători mi i-am dorit, îi știam demult.

Pe Mehdi l-am văzut când am jucat împotriva echipei lui, din Polonia, în cantonamentul din Antalya. Ne-a plăcut foarte mult atunci, chiar am întrebat de el, dar avea contract în derulare și erau foarte mulțumiți, atât antrenorul, cât și conducerea, de el. S-a ivit această oportunitate, impresarul lui știa că ni-l dorim și așa a ajuns el.

Predag, vârful de atac, este profilul lui Coman și echipa este, cumva, obișnuită pe acel stil de joc și ne-am dorit un astfel de jucător. Iată că acum o să-l vedem și la treabă. Am mare încredere, după cum l-am văzut la antrenamente.

Kristijan este un inter foarte combativ, un jucător tânăr, în tiparul nostru. Am căutat astfel de jucători și sper să se integreze toți. Este un an de tranziție pentru noi, trebuie să avem capacitatea, înțelegerea, atât suporterii, cât și conducătorii și jucătorii, în care încercăm să facem o echipă combativă și competitivă pentru sezonul viitor”, a transmis Florin Maxim.

Întrebat dacă își mai dorește achiziții, el a spus că sunt discuții cu un fundaș sârb. ”Ne-am dori un fundaș central, l-am identificat și să vedem ce pretenții are, dacă putem să i le onorăm. Este un jucător sârb, pe care mi-l doresc, l-am văzut, mi-a plăcut și sperăm să-l aducem”, a răspuns Maxim.

Sorin Vădana arbitrează Corvinul – Ceahlăul

Înainte de jocul de la Hunedoara, din etapa a 5-a, programat duminică, de la ora 11:30, Corvinul ocupă ultimul loc în Liga 2, cu 0 puncte dintr-un singur joc disputat. Are, în schimb, restanțe cu CSC Șelimbăr, Unirea Ungheni și CS Afumați.

Ceahlăul ocupă locul 14 în acest moment, cu mai bine de jumătate din meciurile etapei desfășurate, cu 6 puncte acumulate și golaveraj 5-6, fiind devansată la acest capitol de CS Afumați și Chindia, care au același număr de puncte strâns, ilfovenii având chiar un meci mai puțin disputat.

Meciul de la Hunedora va fi arbitrat de la centru de Sorin Vădana (Cluj-Napoca), iar de la cele două tușe de Csaba Antal (Baciu – Cluj) și Zsolt Kopriva (Carei – Satu Mare). Rezervă este Cătălin Aurelian Flonta (Cluj-Napoca). Observator de arbitri este Mihai Florin Marcu (Oradea), iar delegat de joc este Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Declarații Florin Maxim înainte de Corvinul Hunedoara – Ceahlăul Piatra Neamț:

https://www.youtube.com/watch?v=BJKeCPMhIas

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures
Video: Corvinul Hunedoara

Marius ANGHEL 31 Aug. 2024, 15:54 Liga 2
Pe aceeași temă