Florin Fabian a început treaba la Ripensia: ”Am venit la un club de tradiție, cu pretenții.” Obiectivele pe care le are antrenorul sătmărean

Anda DELIU 26 Oct. 2021, 19:42 Liga 2
Florin Fabian a început treaba la Ripensia: ”Am venit la un club de tradiție, cu pretenții.” Obiectivele pe care le are antrenorul sătmărean

De luni, Florin Fabian (47 de ani) a condus antrenamentele Ripensiei. Noul antrenor al echipei timișorene a semnat un contract pentru acest sezon și următorul și pare foarte optimist că lucrurile vor decurge bine.

Fostul șef al băncii tehnice a echipei Fotbal Comuna Recea, pe care a preluat-o la începutul anului și cu care a retrogradat în urma barajului cu Unirea Slobozia, a spus că Ripensia era ce-și dorea el, un club cu mulți jucători tineri.

Florin Fabian vrea să imprime Ripensiei un stil

Fabian a reușit să facă treabă la Recea și e convins că și la Ripensia va fi la fel. El dorește să își pună amprenta pe evoluția echipei.

”Am venit la un club de tradiție în primul rând, cu pretenții și mă motivează faptul acesta. Obiectivele mele ca antrenor sunt ca întotdeauna, să-i ajut pe băieții aceștia tineri să progreseze, să cresc calitatea individuală a jucătorilor și, bineînțeles, apoi calitatea colectivă și să imprim, cât mai repede posibil, un stil de joc propriu”, a declarant Fabian.

Negocierile au durat

Ripensia a stat aproape o lună fără antrenor, după plecarea lui Cosmin Petruescu. Florin Fabian nu a vrut să spună de cât timp a negociat cu patronul-președinte Dumitru Mihu, dar a lăsat să se înțeleagă că au fost ceva zile.

”Negocierile au durat ceva timp. Important e că domnul Mihu mi-a dat credit și l-am asigurat de toată implicarea mea și nu a durat foarte mult pentru că nu a fost vorba de discuții financiare, ci mai mult de strategie tehnică și strategie de club”, a dezvăluit noul antrenor al Ripensiei.

În această perioadă, interimatul a fost asigurat de preparatorul fizic Iulian Muntean.

Lui Fabian îi place să lucreze cu tineri

De altfel, Fabian și-a dorit să lucreze cu un lot tânăr. ”Am fost la meciul cu Poli. Eu am o impresie foarte bună despre băieți. Sunt foarte mulți jucători cu potențial de creștere. Pe mine asta mă interesa în primul rând. Faptul că au câștigat sâmbătă poate fi un imbold pe viitor, pentru că veniseră după o înfrângere cu U Cluj. Dar meciul acesta sper să le dea mai multe încredere. La jucătorii tineri încrederea e o problemă și din punctul acesta de vedere, cu mine nu vor avea probleme pentru că sunt un antrenor mai puțin critic și mai mult axat pe a da încredere jucătorilor”, a mai spus noul antrenor ripensist.

Totuși, Fabian recunoaște că la capitolul juniori, ceruți de regulamentul FRF, Ripensia nu stă strălucit. ”Avem ceva probleme la jucătorii tineri, de 2003, pe care îi avem puțini la număr. Dar sper să ne descurcăm până la iarnă cu ce avem. Nici nu vreau să vorbesc despre asta, pentru că din mers trebuie să-i implementez filosofia mea de joc și în general, sunt mulțumit de lot. Dacă vor fi probleme vom vedea din iarnă dacă mai aducem ceva sau mai e ceva de îmbunătățit”, a explicat antrenorul originar din Satu Mare.

Florin Fabian a antrenat echipe ca Victoria Carei, Olimpia Satu Mare, FCM Baia Mare, Arieșul Turda, Primavera Satu Mare sau Fotbal Comuna Recea.

Ar vrea mai mult decât evitarea retrogradării

În ultimii ani în Liga 2, Ripensia nu a reușit să se claseze cu multe poziții peste linia de salvare de la retrogradare. Fabian recunoaște că ar vrea mai mult de atât.

”Eu îmi doresc mai mult, dar nu vreau vorbe, vreau fapte. Mie îmi place să lucrez și după aceea vor veni toate ca răsplată a muncii mele. Obiectivul rămâne menținerea în liga secundă”, a mai punctat Florin Fabian.

Noul antrenor al Ripensiei va păstra stafful lui Cosmin Petruescu, cu ”secunzii” Iulian Muntean, Călin Mada, antrenorul cu portarii Călin Frunză și preparatorul fizic Bogdan Ungureanu. Muntean este tot preparator fizic, dar clubul îl consideră ”secund”.

Ripensia ocupă locul 10 în clasamentul Ligii 2 după 11 etape, cu 13 puncte, la egalitate cu Viitorul Pandurii și FK Csikszereda, care au golaveraj mai slab. În runda a 12-a, echipa timișoareană care își dispută meciurile de pe teren propriu pe arena Electrica joacă acasă, duminic, de la ora 11:00, cu FC Buzău (locul 5, 21 puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-si-a-gasit-antrenor-principalul-care-preia-echipa-timisoreana-a-condus-o-ultima-data-pe-fotbal-comuna-recea-19206762

Anda DELIU 26 Oct. 2021, 19:42 Liga 2
Pe aceeași temă