Iulian Muntean explică cum a triumfat Ripensia cu Poli: ”Cu voință, cu mult suflet, cu dărurie și respect față de adversar”

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 21:18 Liga 2

Deși nu are carnet de antrenor, ci doar de preparator fizic, interimarul Iulian Muntean a obținut o victorie importantă pentru cariera sa. Ripensia s-a impus cu 3-1 în derby-ul Timișoarei cu Poli, de altfel, ultimul meci cu stafful în această formulă pentru roș-galbeni.

Muntean a vorbit despre un aspect foarte important, respectul față de adversar, de care echipa sa a ținut cont.

A fost bucurie mare în vestiarul Ripensiei

Ripensiștii au petrecut intens în vestiar, după primul succes în derby-ul local după trei sezoane. Au răsunat și manele, iar Iulian Muntean a vorbit despre intensitatea descătușării echipei.

”A fost o tensiune foarte mare. Întotdeauna meciurile cu Poli au o încărcătură emoțională mare. A fost o descătușare la final. După trei ani de zile în care nu am reușit să câștigăm cu Poli, era cazul, în momentul de față, măcar să avem un pic de bucurie și să trăim momentul. Pentru asta muncim, ei pentru asta joacă. E plăcerea lor”, a declarat cel care a îndeplinit rolul de ”principal” la acest joc, cât și la precedentele trei, după plecarea lui Cosmin Petruescu.

Munca a răsturnat calculele hârtiei

Muntean a spus că modificările din partitura tactică a reprizei a doua au contat, în fața unui lot alb-violet mai bine cotat.

”Era favorită. Era clar favorită prin prisma valorii lotului. Secretul cred că a fost munca, mobilizarea foarte bună a băieților. Adevărul e că după pauză am schimbat un pic în joc, am schimbat și sistemul și s-a pliat mai bine pe jocul celor de la Politehnica. Adevărul e că repriza a doua a fost mult mai bună decât prima. Datorită reprizei a doua am și reușit să ne aducem punctele de partea noastră”, a mai spus Muntean.

  • Ripensia în meciul cu Poli Timișoara: I. Rus – Sturzu (Rob. Stoica 88′), Țieranu, Lalic (R. Rogac 88′), Val. Macrițchii – Vidrăsan, Stoi (cpt.)(Sokovic 71′), Andr. Macrițchii – Piftor, Ernest (Golda 57′), Mitrov (Gladun 88′). Rezerve neutilizate: Mosoarcă – Mih. Ion, Rz. Morariu, Cr. Pădurariu.

Ripensia și-a respectat adversarul

Preparatorul fizic a mai vorbit și despre un alt aspect important prin care a bătut-o pe Poli. ”Cu voință, cu mult suflet, cu dăruire și cu respect față de adversar. Până urmă, îi respectăm pe adversari de fiecare dată când intrăm în teren. Acestea sunt considerentele pe care le-am avut înainte de acest joc”, a declarat Muntean, întrebat despre cum a bătut-o pe Poli.

La Ripensia va veni antrenor Florin Fabian, ultima dată la Fotbal Comuna Recea. Nu este clar, momentan, ce se va întâmpla cu Muntean.

Cu 13 puncte, Ripensia a urcat pe locul 10 în Liga 2. Aceasta va juca în etapa a 12-a duminica următoare, de la ora 11:00, acasă, cu FC Buzău.

Foto: Sebastian Tătaru și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tineretea-a-invins-in-derby-ul-timisoarei-primavaratica-ripensia-s-a-impus-in-fata-tomnaticii-politehnica-19206737

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ripensia-si-a-gasit-antrenor-principalul-care-preia-echipa-timisoreana-a-condus-o-ultima-data-pe-fotbal-comuna-recea-19206762

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-intre-echipele-timisorene-din-liga-2-poli-ripensia-se-joaca-de-la-ora-1500-ambele-echipe-sufera-in-acest-sezon-19206559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-11-patru-meciuri-incep-de-la-ora-11-toate-echilibrate-fara-o-favorita-certa-19206508

Anda DELIU 23 Oct. 2021, 21:18 Liga 2
Pe aceeași temă