Florin Fabian nu lasă garda jos înainte de meciul Ripensia – Brăila: ”Mie îmi place să respect fotbalul, în primul rând”

Anda DELIU 03 Mar. 2022, 15:30 Liga 2
Florin Fabian nu lasă garda jos înainte de meciul Ripensia - Brăila: ”Mie îmi place să respect fotbalul, în primul rând”

Ripensia are, aparent, un meci mai ușor în penultima etapă din sezonul regular al Ligii 2, acasă cu Dacia Unirea Brăila, sâmbătă, de la ora 11:00. Deși adversarul pare condamnat la retrogradare, antrenorul timișorenilor, Florin Fabian, spune că vrea seriozitate maximă de la echipa sa în acest meci.

  • Brăila și-a schimbat lotul aproape în totalitate în această iarnă, și-a adus un nou antrenor, se pregătește pentru Liga 3, iar în primul meci din 2022, weekendul trecut, a încasat un 0-3 acasă de la Unirea Slobozia. În schimb, Ripensia a remizat la scorul de 0-0 în deplasare la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Ocazie bună pentru Fabian de a antrena atacul Ripensiei

Cum Florin Fabian vrea mai mult de la echipă în atac, spune că acest meci cu ultima clasată din Liga 2, ținând cont strict de punctele obținute pe teren (doar două), e un bun prilej pentru a înscrie, dacă elevii săi nu se vor culca pe o ureche.

”E un meci aparent ușor, având în vedere situația lor din clasament, însă mie îmi place să respect fotbalul, în primul rând. Să mă respect pe mine. Și le-am transmis jucătorilor să tratăm cu maixmă responsabilitate acest meci, pentru că e genul de meciuri în care dacă nu respecți adversarul, indiferent de greutățile prin care trec, poți avea surprize. Sper să nu se întâmple treaba aceasta. Încă de luni am discutat cu băieții acest aspect. Sper să trateze așa cum mă aștept eu această partidă, pentru că partea pozitivă este că de când am venit, am schimbat mult fața echipei în plan ofensiv și vreau să marcăm. De această dată, cred că ar fi cazul să înscriem și să câștigăm după mult timp acasă, că nu am câștigat de ceva vreme. Și bineînțeles, să ne adjudecăm cele 3 puncte importante pentru viitorul echipei”, a declarat Florin Fabian despre meciul cu Dacia Unirea.

Vine Brăila cu ”autobaza”? Ripensia îl are pe Gavra

De altfel, antrenorul Ripensiei nu subestimează adversarul, dar, realist, se așteaptă la o abordare mai defensivă a brăilenilor.

”Au rămas patru-cinci jucători. Sunt convins că vor veni cu mentalitatea de a face un joc bun. Jucătorii, evoluând la Liga 2 joacă pentru ei, pentru viitorul lor. Sper să ne facem meciul ușor prin a lua meciul cât mai în serios și a obține cele trei puncte, pentru că asta e cel mai important. Prevăd un meci destul de greu, cu o echipă care se va apăra supra-algomerat și va trebui să avem o viteză de joc foarte bună în terenul advers”, a punctat Fabian.

Cristian Gavra (foto, în stânga) nu a putut debuta la Ripensia în meciul de la Târgu Jiu, deoarece era suspendat, pentru abateri de când a fost legitimat la Clinceni, în Liga 1. Acum, atacantul va avea drept de joc pentru timișoreni. ”Cred că va debuta la acest meci. Avem nevoie de el, de jucători care să vină și să contribuie la înscrierea golurilor. Mă bucur că tot lotul e valid”, a spus Florin Fabian despre acest aspect.

Cu 22 de puncte, Ripensia ocupă locul 12, la egalitate cu Poli Iași și Unirea Dej, dar situate între ele din cauza golaverajului. Brăila are doar 2 puncte și e pe locul 19, doar pentru că Astra a tot fost depunctată. Meciul de la Timișoara are loc sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Electrica și contează pentru etapa a 18-a a Ligii 2, penultima a sezonului regular. Cele două echipe vor evolua apoi în play-out.

Foto: Ripensia Timișoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-joaca-din-nou-in-incheierea-etapei-acum-cu-fc-hermannstadt-derby-o-sa-fie-si-la-ploiesti-dar-si-steaua-are-partida-importanta-in-ghencea-programul-rundei-a-18-a-si-meciuri-19221340

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-sase-echipe-lupta-pentru-trei-locuri-ramase-disponibile-in-play-off-ul-ligii-2-stim-deja-11-din-cele-14-formatii-care-merg-in-play-out-dar-si-pe-singura-care-e-sigura-de-grupa-in-care-va-e-19221389

https://liga2.prosport.ro/seria-1/esec-pe-toate-planurile-pentru-autoritatile-timisorene-in-ceea-ce-priveste-stadioanele-licitatia-pentru-arena-de-tip-lego-un-fiasco-total-nu-s-a-prezentat-nimeni-19220701

Anda DELIU 03 Mar. 2022, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă