FK Miercurea Ciuc, meci important și dificil cu CSM Slatina, în obiectivul evitării ”zonei periculoase” din Liga 2. Robert Ilyes: ”Sper să fim un pic mai incisivi în ofensivă”

Marius ANGHEL 24 Nov. 2023, 19:18 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, meci important și dificil cu CSM Slatina, în obiectivul evitării ”zonei periculoase” din Liga 2. Robert Ilyes: ”Sper să fim un pic mai incisivi în ofensivă”

FK Miercurea Ciuc are un meci important în etapa a 14-a a Ligii 2, contra CSM Slatina. Nu neapărat pentru că întâlnește vreun adversar cu nume din campionat, ci mai degrabă datorită punctelor care sunt puse în joc, în contextul situației din clasament a celor două echipe care vor intra pe teren sâmbătă, de la ora 11:00.

”În momentul de față, suntem mult mai aproape de zona periculoasă și dacă nu reușim să învingem etape următoare pe Slatina, atunci chiar că intrăm și noi în zona periculoasă și atunci deja devine mult mai complicată situația noastră”, spunea Robert Ilyes după eșecul din runda trecută, 0-1 la Steaua.

Robert Ilyes, înaintea meciului cu CSM Slatina: ”Oricine poate bate pe oricine sau se poate întâmpla orice”

Între timp, campionatul a fost întrerupt o săptămână pe perioada meciurilor echipelor naționale, iar Robert Ilyes pare să nu mai vadă la fel de dramatic acest joc cu CSM Slatina. În declarațiile de presă dinaintea partidei, antrenorul ciucanilor nu a mai vorbit despre cât de importante sunt punctele contra oltenilor, ci doar că orice joc din acest campionat este dificil.

Speră ca de aceast dată jucătorii săi să fie mai eficienți în atac, capitol la care suferă în acest sezon. Harghitenii au doar 10 goluri marcate în 13 meciuri, la fel ca Metaloglobus, mai slabe la acest capitol fiind doar Progresul Spartac (7), CSM Alexandria (8) și Unirea Dej (9).

”Referindu-ne la orice echipă, am putut deja constata că este un campionat dur, adică echipele sunt atât de apropiate ca nivel, încât oricine poate bate pe oricine sau se poate întâmpla orice. Știm că Slatina este o echipă redutabilă mai ales pe teren propriu, dar în deplasare are mai puține rezultate bune. Dar să nu uităm că în ultimul joc au învins cu un 3-0 categoric echipa din Dumbrăvița, care și-a dovedit valoarea în acest campionat. Așa că trebuie să fim pregătiți din toate punctele de vedere ca să putem evolua cu succes, ca să fim eficienți, în special în atac, ceea ce este una dintre carențele echipei noastre. Trebuie să progresăm în această privință, așa cum mereu obișnuiesc să spun.

Sper ca în această partidă să fim un pic mai incisivi în ofensivă, deoarece este foarte important pentru noi să ne adjudecăm cele trei puncte”, a spus Robert Ilyes despre meciul cu CSM Slatina.

Amicalul cu Sepsi OSK le-a adus ”un plus de experiență” jucătorilor lui Ilyes

În a treia pauză luată în acest sezon, FK Miercurea Ciuc a disputat un amical în deplasare, la Sfântu Gheorghe, cu prim-divizionara Sepsi OSK, în care a pierdut cu scorul de 1-3.

”Am avut oportunitatea de a juca un meci de pregătire cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. A fost util pentru noi, deoarece i-am putut folosi și pe cei care au jucat mai puțin în campionat și pot să spun că am făcut un meci bun. Ne-a adus un plus de experiență”, a declarat Ilyes.

FK Miercurea Ciuc, în amicalul cu Sepsi OSK: Karacsony (Becze 46′) – Bloj, Berkeczi (Szoke 80′), Apro (Veres 19′), Csiszer (Karandi 80′), B. Pinter (Balogh 80′), J. Nagy (Bakos 60′), Babati (Makrai 60′), A. Nistor (Jebari 60′), Magyari (Ronai 70′), Jelena (N. Laszlo 80′).

Și CSM Slatina a jucat amical în weekendul trecut, în Ghencea, pierzând contra Stelei cu scorul de 2-3.

Benjamin Babati n-a înscris până acum pentru FK Miercurea Ciuc: ”Mai devreme sau mai târziu se va rupe sacul și ne vom descătușa”

Despre faptul că ultimele două meciuri au fost pierdute, 1-2 acasă cu CSC Șelimbăr și 0-1 la Steaua, a vorbit atacantul maghiar Benjamin Babati (28 de ani). Acesta crede că echipa sa are o problemă atunci când reușește să deschidă scorul, fiindcă apoi nu poate calma jocul cu un alt gol.

Despre jocul cu CSM Slatina, crede că adversarul se va apăra, dar este convins și de faptul că el și colegii săi vor face un meci bun de această dată.

”Totuși, am evoluat împotriva a doi adversari valoroși. Cred că putem fi supărați mai ales pentru partida de pe teren propriu, doarece cred că atunci am evoluat mai bine. Problema, după părerea mea, este că în momentul în care suntem în avantaj nu reușim să marcăm al doilea gol, ceea ce ar aduce calmul necesar în jocul echipei. Au fost două meciuri astfel.

Acum, însă, ne concentrăm la partida care vine, am avut două săptămâni să ne pregătim. Cred că i-am deslușit bine, jucăm totuși în propriul fief. Pe terenul nostru, cel puțin asta am observat până acum, adversarii noștri se retras în defensivă. Cred că de data aceasta vom face un meci bun”, a spus Benjamin Babati.

Maghiarul a fost adus la Miercurea Ciuc în vară, după ce ultima dată evoluase pentru Gyor, în liga secundă din țara natală. În ciuda faptului că în atac are doar colegi unguri, trei la număr, iar la echipă se vorbește doar în maghiară, Babati pare că nu a reușit să se acomodeze în Harghita. S-a rușinat atunci când a fost întrebat ce ar trebui să se întâmple pentru ca el și coechipierii săi să fie mai eficienți în atac.

”Ne trebuie mai multă concentrare și aș putea să mai înșirui și alte lucruri comune, dar nu o voi face. Într-adevăr, marcăm puțin, din păcate, așa că trebuie să progresăm în această privință. Mai devreme sau mai târziu se va rupe sacul și ne vom descătușa. Am speranța că se va întâmpla la meciul care vine”, crede Babati care are 7 meciuri jucate din 13 posibile și doar de trei ori a început ca titular, acumulâng 274 de minute.

Coechipierii săi din atac sunt Richard Jelena (25 ani, 1 gol în 11 meciuri), Szilard Magyari (25 ani, 1 gol în 9 meciuri) și Gabor Makrai (27 ani, 1 gol în 13 jocuri).

Slatina are un punct mai mult decât FK Miercurea Ciuc. 2-1 pentru harghiteni la meciuri directe

Înainte de meci, FK Miercurea Ciuc ocupă locul 14 în Liga 2, cu 16 puncte acumulate, la fel ca CSM Reșița, care stă mai bine în clasament datorită golaverajului superior.

CSM Slatina are 17 puncte și este pe locul 11, fiind la egalitate cu Chindia și Viitorul Pandurii, dar între ele ca golaveraj.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de trei ori până acum, fiecare câștigându-și acasă meciul organizat. A fost 1-0 pentru FK Miercurea Ciuc în martie 2021, 2-0 pentru CSM Slatina în octombrie 2022 și 2-0 pentru ciucani în martie 2023.

Foto și video: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-vrea-schimbarea-legii-sportului-si-sustine-aplicarea-licentei-pro-19293812

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-vrea-sa-fie-echipa-judetului-dar-concureaza-singura-19293711

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-a-pierdut-amicalul-cu-sepsi-osk-19293423

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-s-a-impus-intr-un-amical-cu-csm-slatina-jucat-in-ghencea-19293376

Marius ANGHEL 24 Nov. 2023, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă