FK Miercurea Ciuc, amorțită în Ghencea! Robert Ilyes, după eșecul cu Steaua: ”Am încercat să și schimb sistemul.” Cum explică jocul ofensiv aproape inexistent

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 20:57 Liga 2

FK Miercurea Ciuc a înregistrat în Ghencea, luni seară, contra Stelei, al doilea eșec consecutiv în campionat, pentru prima dată în acest sezon, din care au trecut 13 etape. 0-1 s-a încheiat meciul, cu un gol marcat pe final, trupa lui Robert Ilyes venind după 1-2 acasă contra liderului CSC Șelimbăr.

Rămasă la patru puncte în spatele ultimei poziții calificabile în play-off, cu șase etape până la finalul sezonului regular, echipa din Harghita a transmis prin antrenorul Ilyes că este mai degrabă preocupată de menținerea în Liga 2 decât de accederea în grupa pentru promovare.

FK Miercurea Ciuc a pierdut meciul cu Steaua din acest sezon regular al Ligii 2. Ilyes: ”Am luat golul pe ceea ce am pregătit”

FK Miercurea Ciuc nu și-a creat în Ghencea nici măcar o situație de a înscrie, a evoluat în majoritatea timpului apărându-se și a fost aproape să plece cu un punct. Bogdan Chipirliu a dat lovitura în minutul 78, după o fază rapidă de atac, în care mingea a ajuns în 10 metri central, de unde a înscris, după ce Vîrtej a recuperat, a pasat la Boiciuc, iar acesta a trimis la Drăghici și acesta a întors pentru golgheterul campionatului.

”Din păcate, ceea ce am pregătit, așa am luat și golul. Știam că dezvoltă jocul foarte mult pe benzi, am încercat să și schimb sistemul, să joc cu trei fundași centrali și să încerc să blochez benzile, dar, din păcate, la o greșeală a atacantului care a pierdut mingea, o minge simplă, în posesia noastră, ne-au surprins când ieșeam din apărare și pe acele spații au și reușit să marcheze primul gol”, a spus Robert Ilyes la finalul meciului cu Steaua, la microfonul DigiSport.

  • Cele două echipe s-au mai întâlnit de două ori în precedentele sezoane, de fiecare dată la București, cum Steaua a jucat de fiecare dată în play-off, iar Ciucul a mers în play-out. A fost 1-0 pentru Steaua în august 2021, cu golul lui Bogdan Chipirliu dat în minutul 79, și 4-0 pentru FK Miercurea Ciuc în august 2022. Pentru harghiteni au marcat atunci Peter Gal-Andrezly (15), Soufiane Jebari (45 și 56) și Richard Jelena (84). Toți marcatorii sunt încă la echipele lor.

Cum explică Ilyes puținele goluri marcate de ciucani: ”Nu avem atacanți de care mi-aș dori”

În acest meci, Ilyes s-a bazat în față pe maghiarul Gabor Makrai, pe care l-a înlocuit în minutul 70 cu un alt ungur din lot, Richard Jelena. Niciunul nu l-a pus în pericol pe Frânculescu, așa cum nu au făcut-o nici cei din spatele ”vârfului”: Gal-Andrezly, Jebari și Balogh, toți schimbați pe final cu Csiszer, Babati și Ronai.

”Din păcate, pot să spun că, de fapt, se vede și pe clasament, deocamdată nu avem atacanți de care mi-aș dori, atacanți care să țină de minge, să poată să respire și linia de mijloc. Pierdem prea ușor mingiile, mai ales în jumătatea adversă și din această cauză trebuie repede să ne organizăm și, cum a fost și în seara asta, am făcut mai mult fază defensivă decât fază ofensivă”, a încercat să explice jocul lipsit de ocazii al ciucanilor antrenorul Robert Ilyes.

Harghitenii au înscris în 13 meciuri disputate în acest sezon de 10 ori, având una dintre cele mai modeste ofensive, mai rău stând doar Progresul Spartac (7 goluri marcate), CSM Alexandria (8) și Unirea Dej (9), ultimele trei clasate. Tot 10 goluri a dat și Metaloglobus, altă echipă aflată sub ciucani în clasament.

Totuși, echipa lui Ilyes stă mult mai bine defensiv, cu 12 goluri primite, prind în prima jumătate a clasamentului la acest capitol, fiind la egalitate cu Ceahlăul și Viitorul Pandurii. Cele mai bune defensive le au Unirea Slobozia (5 goluri), CSC Șelimbăr și CS Mioveni (ambele cu 6 goluri primite).

FK Miercurea Ciuc, în eșecul cu Steaua: Gyenge – B. Szabo, Gergely (A. Nistor 82′), Kelemen (cpt.), Apro – Veres, Csuros – Gal-Andrezly (Csiszer 82′), Jebari (Babati 70′), Balogh (Ronai 70′) – Makrai (Jelena 70′). Rezerve neutilizate: Karacsony – Bloj, J. Nagy, B. Pinter.

Victorie cu Slatina sau… ”Intrăm și noi în zona periculoasă”

Cu 16 puncte acumulate în 13 etape, FK Miercurea Ciuc se află abia pe locul 14 în Liga 2, la egalitate cu CSM Reșița, situată pe locul 13 datorită golaverajului mai bun, 18-20 față de 10-12.

Robert Ilyes se așteaptă la un succes în etapa următoare, acasă cu CSM Slatina, altfel prevede o situație complicată pentru echipa sa.

”Trebuie să fim realiști. Și la începutul campionatului am spus că la valoarea lotului nu cred că facem față ca să jucăm în play-off. În momentul de față, suntem mult mai aproape de zona periculoasă și dacă nu reușim să învingem etape următoare pe Slatina, atunci chiar că intrăm și noi în zona periculoasă și atunci deja devine mult mai complicată situația noastră”, a mai declarat antrenorul ciucanilor la finalul partidei din Ghencea.

Ciucanii sunt, totuși, la patru puncte de ultima poziție calificabilă în play-off-ul Ligii 2

CSM Slatina este la egalitate de puncte cu Chindia și Viitorul Pandurii, situate pe locurile 10-12.

Totuși, ultimul loc calificabil în play-off nu este atât de departe. Pe poziția a 6-a se află Concordia Chiajna, cu 20 de puncte, deci doar patru în plus față de FK Miercurea Ciuc, în condițiile în care în sezonul regular mai sunt la dispoziția fiecărei echipe încă 18 puncte.

În etapa a 14-a, penultima din acest an 2023, programată peste două săptămâni, fiindcă Liga 2 este întreruptă din nou pentru jocurile echipelor naționale, FK Miercurea Ciuc o întâlnește pe teren propriu pe CSM Slatina (locul 11, 17 puncte). În ultimul meci al său în acest an va juca la Gloria Buzău (locul 5, 22 puncte).

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-a-reactionat-dupa-partida-steaua-fk-miercurea-ciuc-scor-1-0-19292904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-fk-miercurea-ciuc-pun-punct-etapei-a-13-a-a-ligii-2-19292801

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-13-liga-2-19292572

 

Marius ANGHEL 13 Nov. 2023, 20:57 Liga 2
Pe aceeași temă