FK Miercurea Ciuc, mână de ajutor pentru juniorii din Ucraina. 13 tineri fotbaliști se pregătesc la centrele ”under” ale ciucanilor: ”O mamă ne-a spus că și-a văzut copilul fericit pentru prima dată de când au fugit din țară”

Răzvan STÎNGĂ 25 Mar. 2022, 15:07 Liga 2
FK Miercurea Ciuc, mână de ajutor pentru juniorii din Ucraina. 13 tineri fotbaliști se pregătesc la centrele ”under” ale ciucanilor: ”O mamă ne-a spus că și-a văzut copilul fericit pentru prima dată de când au fugit din țară”

FK Miercurea Ciuc ajută și ea tinerii fotbaliști din Ucraina, nevoiți să își părăsească țara din cauza războiului început de Rusia. Formația din Liga 2 a primit la antrenamentele 13 juniori, pe care i-a cazat la Izvoru Mureșului (Harghita). Ei se pregătesc alături de echipele ”under” ale FK Miercurea Ciuc.

FK Miercurea Ciuc a primit la antrenamente 13 juniori din Ucraina

Tinerii au fost integrați în categoriile de vârstă ale academiei ciucanilor, la sub opt, sub 15 și sub 16 ani. Ei provin din diferite zone ale Ucrainei, Kiev, Mariupol sau Poltava.

În această perioadă, de când a început războiul în Ucraina, mai multe cluburi din Liga 2 au ajutat tinerii fotbaliști de acolo, printre care și Politehnica Iași sau liderul Petrolul.

Găzduim 13 tineri fotbaliști ucraineni la antrenamentele noastre.

De două zile, trei portari și zece jucători de câmp se antrenează cu echipele noastre de tineret, toți au fugit de războiul din Ucraina împreună cu mamele lor și și-au găsit refugiu temporar la Izvoru Mureșului. Pentru tineri, clubul nostru oferă o oportunitate de antrenament, astfel încât fotbalul să le distragă atenția de la război. Unii vin din Kiev, unii de la Mariupol sau din Poltava. Trei dintre ei se antrenează cu grupa noastră de vârstă U8 sub îndrumarea lui Karoly Bucsi, iar ceilalți se antrenează cu echipele noastre U15 și U16, sub conducerea lui Laszlo Hodgyai și Tihamer Benko. Tibi Lung se ocupă de portari. El vorbește engleza, așa că dialogurile sunt mai ușoare, ei interpretează instrucțiunile de coaching unul pentru celălalt”, se arată pe site-ul oficial al FK Miercurea Ciuc, dintr-o traducere aproximativă din limba maghiară.

Zoltan Dusinszki: ”Le-am dat acestor copii șansa de a se mișca și de a se pregăti într-un mediu organizat”

Zoltan Dusinszki, oficial al clubului FK Miercurea Ciuc, a detaliat situațiile copiilor veniți din Ucraina și a modului în care sunt tratați de echipa pe care o reprezintă.

Le-am dat acestor copii șansa de a se mișca și de a se pregăti într-un mediu organizat. Toți sunt cazați la Izvoru Mureșului și sunt aici cu mamele lor. O mamă ne-a spus că și-a văzut copilul fericit pentru prima dată de când au fugit din Ucraina, așa că ne bucurăm că fotbalul a reușit să le pună un mic zâmbet pe buze”.

Poli Iași a ”transferat” un tânăr de 10 ani, Petrolul a invitat o grupă de juniori la partida cu FC Buzău

Și ca un gest simbolic, Politehnica Iași a decis să ”transfere” un puști de 10 ani din Ucraina, pe Emil Lavrentiev, care înaintea începerii războiului din Ucraina a jucat pentru Cernomoreț Odessa. Acum, el face parte din academica de fotbal a moldovenilor.

O acțiune simbolică pentru copiii fotbaliști din Ucraina a avut și Petrolul la începutul lunii martie. O grupă de juniori a unui club ucrainean, blocată în România după izbucnirea războiului, a fost oaspete pe ”Ilie Oană” la meciul Petrolul – FC Buzău. Copiii au fost aplaudați de toți spectatorii.

Cei care au răspuns invitației Petrolului au fost juniorii unei grupe a clubului ucrainean Ruh Lviv, cazați la Brașov după ce războiul izbucnit în Ucraina după invazia pornită de Rusia i-a prins în România, la un turneu organizat la Brașov.

Foto: FK Miercurea Ciuc

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-are-un-nou-sponsor-care-va-fi-trecut-pe-spatele-tricourilor-gabriel-magdas-vrem-ca-aceasta-colaborare-sa-fie-una-indelungata-locul-partenerului-principal-ramane-liber-19224623

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-brasovului-cad-pe-capete-noi-probleme-de-efectiv-pentru-calin-moldovan-care-are-si-cateva-vesti-bune-19224619

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tribunalul-sibiu-a-aprobat-planul-de-reorganizare-al-fc-hermannstadt-clubul-sibian-are-liber-la-obtinerea-licentei-pentru-liga-1-19224591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/romania-u20-a-pierdut-amicalul-cu-norvegia-u20-de-pe-ilie-oana-desi-a-condus-la-pauza-doi-jucatori-din-liga-2-au-fost-titulari-iar-robert-mustaca-si-mario-bratu-au-trecut-pe-langa-gol-19224604

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 25 Mar. 2022, 15:07 Liga 2
Pe aceeași temă