”Transfer” din Ucraina la Academia Poli Iași

Narcis POHOAȚĂ 08 Mar. 2022, 15:31 Liga 2
”Transfer” din Ucraina la Academia Poli Iași

Ieșenii continuă să-și arate solidaritatea față de familiile ucrainene gonite din țara lor de invazia rusă. După ce baza de antrenament Tineretului a fost sacrificată pentru a găzdui corturi cu refugiați, clubul Politehnica a anunțat că îi va primi la academie pe copiii din Ucraina stabiliți în Iași în această perioadă.

Și deja ieșenii au efectuat un prim ”transfer”. Emil Lavrentiev, în vârstă de 10 ani, jucător la Cernomoreț Odessa, a fost primit în cadrul Academiei Politehnica Iași, pentru a continua antrenamentele.

”Academia CSM Politehnica Iași este fericită să integreze copiii familiilor ucrainiene în această grea perioadă a vieții lor. Emil Lavrentiev are 10 ani, vine din Odessa și se va antrena în cadrul Academiei în următoarea perioadă. Emil juca în Ucraina la Cernomoreț Odessa și l-am invitat să facă parte din familia Politehnicii în perioada în care va sta la Iași și a fost foarte încântat. El va juca la noi la Grupa Under 11, pregătită de Gelu Paveliuc. Pe această cale vreau să fac un apel și către alte familii din Ucraina, către alți copii aflați în orașul nostru, să vină să facă fotbal la grupele noastre pe toată perioada șederii aici. Încercăm, astfel, să-i facem să se integreze cât mai rapid și mai ușor în societatea noastră”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cezar Honceriu, managerul Academiei Politehnica Iași.

”Sunt foarte fericit să joc la Politehnica Iași. Am 10 ani și am venit la Iași când a izbucnit războiul în Ucraina”, a fost prima reacție a noului ”transfer” al Academiei Politehnica Iași.

În primele zile ale invaziei din Ucraina, Politehnica Iași și-a pus la dispoziție și autocarul pentru transportul refugiaților de la vama României către diverse destinații. A mers chiar până în Italia.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/stadionul-tineretului-din-iasi-transformat-in-tabara-pentru-refugiatii-din-ucraina-managerul-academiei-politehnica-iasi-vom-ajuta-si-noi-cum-putem-in-aceste-momente-sunt-lucruri-mai-impor-19221487

Narcis POHOAȚĂ 08 Mar. 2022, 15:31 Liga 2
Pe aceeași temă