FK Csikszereda respiră ușurat după noua testare împotriva COVID-19. Ciucanii pot face deplasarea la Recea. Suciu spune prin ce emoții a trecut: ”Nu doresc nimănui ceea ce am simțit eu”

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 16:16 Liga 2
FK Csikszereda respiră ușurat după noua testare împotriva COVID-19. Ciucanii pot face deplasarea la Recea. Suciu spune prin ce emoții a trecut: ”Nu doresc nimănui ceea ce am simțit eu”

FK Csikszereda respiră ușurată după noua testare împotriva COVID-19, după ce marți doi jucători au fost depistați pozitiv, și e pregătită pentru primul meci oficial din noul sezon, cu Fotbal Comuna Recea. Antrenorul Valentin Suciu spune prin ce emoții a trecut în aceste zile.

Testarea efectuată astăzi dimineață împotriva SARS-CoV-2 a primit după câteva ore și rezultatele. Toate au ieșit negativ, astfel că FK Csikszereda poate juca sâmbătă, în deplasarea de la nou-promovata Fotbal Comuna Recea.

Valentin Suciu respiră ușurat: ”Mi-a fost teamă că mai mulți dintre jucătorii noștri vor fi infectați”

Valentin Suciu va avea la dispoziție pentru acest meci 20 de jucători, iar antrenorul echipei din Miercurea Ciuc a povestit și prin ce emoții a trecut după ce marți doi componenți ai lotului au ieșit pozitiv la testarea împotriva noului coronavirus.

”După testul de marți, știrea a venit neașteptat. Ne-am gândit că suntem pregătiți pentru asta, dar s-a dovedit că nu. Primul meu gând a fost că nu ni se poate întâmpla asta, pentru că a fost al optulea test și până atunci totul a fost bine, iar acum veștile proaste au venit chiar înainte de început. Ne-a afectat mental, pentru că protocolul a fost urmat de toată lumea din jurul nostru și de aceea vestea a venit ca o surpriză. Mi-a fost teamă că mai mulți dintre jucătorii noștri vor fi infectați, deoarece ar fi fost în pericol meciul de sâmbătă. Am încercat să-i îndepărtez pe băieți de aceste gânduri. Nu doresc nimănui ceea ce am simțit eu în ultimele două zile. Acum am primit vești bune, iar jucătorii au luat antrenamentele mai în serios și văd că au devenit mai responsabili. Sper că acest lucru să continue”, a spus Suciu pentru site-ul clubului unde antrenează.

Antrenorul echipei din Miercurea Ciuc a mai spus că pentru debutul în noul sezon al Ligii 2 nu se poate baza pe Barna Antal, rănit la antrenamentul de azi, Marvin Schieb și Norbert Pinter, accidentați și ei.

Clubul nu precizează clar cine sunt cele două persoane depistate pozitiv și ce se întâmplă cu ele.

Meciul de la Recea, transmis pe ETV

Altfel, fiindcă meciul nu se află în atenția deținătorilor de drepturi de transmisie din Liga 2, FK Csikszereda a obținut permisiunea să transmită jocul din deplasarea de la Recea, de sâmbătă, de la ora 11:00.

Partida va fi transmisă cu patru camere pe Erdely TV sau ETV, prima televiziune națională din România dedicată comunității maghiare, iar costurile de difuzare le va suporta FK Csikszereda, după cum anunță clubul pe site-ul oficial. Totodată, jocul va putea fi urmărit în timp real și pe canalul de Youtube al echipei din Miercurea Ciuc, comentariul urmând a fi în limba maghiară.

FK Csikszereda revine la Recea, acolo unde ultima dată a câștigat cu 4-2, în aprilie 2018, victorie prin care stabilea în mare parte promovarea în Liga 2. În sezonul 2018/2019, echipa din Miercurea Ciuc încheie pe locul 1 în Seria a 5-a a Ligii 3, iar Fotbal Comuna Recea se clasa pe poziția a doua, la opt puncte în spate.

În meciurile directe dintre cele două echipe, patru la număr, FK Csikszereda a câștigat trei (3-2 acasă și 2-0 în deplasare în ediția 2015-2016, și 4-2 la Recea în 2019), iar echipa maramureșeană a obținut și ea o victorie, un sec 3-0 la Miercurea Ciuc, în toamna lui 2018.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alerta-la-miercurea-ciuc-inainte-de-debutul-in-liga-2-doi-jucatori-au-iesit-pozitiv-la-covid-19-la-ultima-testare-ce-spune-noul-protocol-medical-in-aceasta-situatie-19145481

https://liga2.prosport.ro/seria-1/transfer-din-prima-liga-a-slovaciei-pentru-fk-csikszereda-ciucanii-si-au-luat-un-atacant-19145574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-fost-stabilit-programul-primelor-doua-etape-ale-noului-sezon-al-ligii-2-fc-u-craiova-ripensia-e-primul-joc-televizat-19145463

Marius ANGHEL 27 Aug. 2020, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă