FK Csikszereda poate primi până la 700.000 de euro, bani europeni. Proiectul a fost acceptat de Comisia Europeană

Andrei PASCU 23 Nov. 2021, 14:19 Liga 2
FK Csikszereda poate primi până la 700.000 de euro, bani europeni. Proiectul a fost acceptat de Comisia Europeană

FK Csikszereda are ocazia să obțină o sumă importantă de bani în perioada următoare, de cel mult 700.000 de euro! Totul pleacă de la un proiect în urma căruia pot fi accesate fonduri europene, pentru care și-a dat deja acordul Comisia Europeană.

FK Csikszereda poate obține până la 700.000 de euro, bani europeni 

Ideea a venit ca urmare a problemelor cu care România se confruntă în această perioadă, din pricina noului coronavirus. Astfel, Comisia Europeană a acceptat proiectul înaintat de autoritățile din zonă, prin care IMM-urile (întreprinderile mici și mijlocii) din domeniul sportului, din municipiul Miercurea Ciuc, pot beneficia de anumite sume de bani.

Suma maximă pe care o poate primi, așadar, FK Csikszereda, este de aproximativ 700.000 de euro (3,46 milioane de lei), iar în proiect se mai încadrează și echipa de hochei HSC Csikszereda. Proiectul aprobat de Comisia Europeană este în valoare totală de 1,4 milioane de euro (6,9 milioane de lei), iar suma va lua forma unor granturi directe. Granturile sunt contribuții financiare directe de la bugetul Uniunii Europene, acordate ca donații unor părți terțe beneficiare.

FK Csikszereda și-a revenit în Liga 2 

FK Csikszereda stă bine și în Liga 2, fiind pe o pantă ascedentă după un început deloc convingător. Șase meciuri cu rezultate pozitive are în acest moment formația din Miercurea Ciuc, care le-a învins pe Unirea Constanța (2-1), Poli Iași (3-1), Dunărea Călărași (2-0), Viitorul Pandurii (3-1) și Dacia Unirea Brăila (scor 5-1) și a bifat o remiză, cu Metaloglobus (1-1).

Ceea ce a fost la începutul campionatului nu mai putem schimba, important e ce vom face de acum înainte. Este bine că avem un parcurs bun, că suntem pe drumul cel bun.

Trebuie să fim modești, să muncim și să câștigăm și etapa următoare. Trebuie să facem tot posibilul să învingem și în meciul următor. Ne dorim să câștigăm ultimele meciuri din acest an, acum trebuie să și putem. Trebuie să demonstrăm în teren, trebuie să muncim în fiecare zi pentru a ajunge unde ne dorim. Trebuie să ne axăm pe ce avem de făcut”, a spus antrenorul Valentin Suciu după cel mai recent meci, cu Dacia Unirea Brăila.

Foto: Gheorghe Flușter (Sport Pictures) și Zoltan Pal (FK Csikszereda)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-zdrobit-dacia-unirea-si-pune-presiune-pe-echipele-din-zona-de-play-off-valentin-suciu-trebuie-sa-demonstram-pe-teren-trebuie-sa-muncim-pentru-a-ajunge-unde-ne-dorim-19210625

https://liga2.prosport.ro/seria-1/102-ani-de-u-cluj-in-alb-si-negru-studentii-sunt-o-pata-marcanta-in-fotbalul-romanesc-iar-23-noiembrie-e-o-data-gravata-in-sufletul-suporterilor-din-lu-19211050

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-politehnicii-iasi-si-marele-regret-inainte-de-finalul-anului-am-fi-fost-aproape-de-play-off-meciul-reper-al-iasiului-in-opinia-lui-florin-plamada-dar-si-cel-mai-slab-19211049

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-are-sase-noi-jucatori-campionii-cu-corona-lasati-in-afara-noului-proiect-au-semnat-acum-contractele-si-au-inceput-antrenamentele-unii-dintre-ei-isi-gasisera-alt-serviciu-19211043

 

 

 

 

Andrei PASCU 23 Nov. 2021, 14:19 Liga 2
Pe aceeași temă