FK Csikszereda are șanse mari la baraj, după victoria de la Călărași. Valentin Suciu: ”Nu mă gândesc la ce o să fie.” Ce spune despre un posibil duel cu o echipă din Liga 1

Marius ANGHEL 17 May. 2021, 19:56 Liga 2

FK Csikszereda a câștigat, astăzi, în deplasare la Călărași, 2-0 cu Dunărea, în penultima etapă a play-off-ului Ligii 2, runda a 9-a, și rămâne în cărți pentru ocuparea unei poziții care să îi permită accederea la barajul de promovare în Liga 1.

Antrenorul Valentin Suciu, trecut și prin prima ligă, pe la Sepsi OSK, pe care a dus-o din Liga 3 în Liga 1, crede însă că șansele echipelor din Liga 2 de a câștiga un baraj sunt destul de reduse.

Autogolul lui Bogdan Șandru și reușita lui Bogdan Rotar i-au adus prima victorie Csikszeredei în meciurile directe cu Dunărea Călărași

FK Csikszereda a reușit, la a cincea încercare, să câștige pentru prima dată în fața celor de la Dunărea Călărași, chiar pe terenul echipei lui Cristian Pustai.

După o primă repriză în care Rotar (8) și Casiadi (20) au avut situații bune la poarta lui Krell, în timp ce Tudoran (29) a șutat peste transversala buturilor apărate de Gyenge, repriza a doua a avut parte destul de repede de un prim gol. Căpitanul Dunării, Bogdan Șandru (51), și-a trimis mingea în propria poartă după o centrare a lui Takacs, iar ciucanii au fost aproape să o nouă reușită, a lui Bor (57), a cărui minge s-a dus în bară, după ce a fost deviată și de Krell.

Chiar înainte să fie schimbați, Schieb și Rotar au contribuit la faza în care Csikszereda și-a dublat avantajul. În minutul 61, pe o fază de contraatac, acțiunea lui Schieb a ajuns mingea în careul advers, Bauza a deviat pentru Bogdan Rotar, iar acesta l-a învins pe Krell. Bauza (71) și Bara (83) au avut și ei situații bune de a înscrie, însă nu l-au putut învinge pe portar, astfel că Csikszereda a trecut doar cu 2-0 de Dunărea.

Suciu vrea victorie cu ASU Poli, fără să-l intereseze neapărat locul de baraj

Cu 41 de puncte, FK Csikszereda urcă, cel puțin pentru moment, de pe locul 6 pe 5 și e la două puncte în spatele Dunării Călărași (43 puncte), ocupanta celui de-al doilea loc care duce la barajul de promovare. În ultima rundă, Csikszereda joacă acasă cu ASU Poli, iar Dunărea Călărași are un meci greu în deplasare, la ”FC U” Craiova.

Cu o înfrângere a Dunării și un succes al Csikszeredei în ultima etapă, trupa din Miercurea Ciuc se va califica la barajul de promovare.

Valentin Suciu nu se gândește încă acolo, ci mai întâi la meciul cu ASU Poli, pe care și-l dorește să-l câștige.

”Meciurile sunt foarte echilibrate. Șansa, de multe ori, momentele psihologicie au făcut diferența în multe jocuri. Eu nu mă gândesc la ce o să fie. Important este să le luăm punctele și în ultimul joc și după aia tragem linie, facem analiză și o să vedem unde o să ne clasăm”, a spus Valentin Suciu la microfonul DigiSport, la finalul jocului de la Călărași.

Antrenorul echipei din Miercurea Ciuc nu dă mari șanse echipelor din Liga 2 în fața celor din Liga 1, la baraj

Întrebat ce șanse au echipele din Liga 2 în fața celor din Liga 1, la barajul de promovare/menținere, Suciu, la fel ca Cristian Pustai, e circumspect că se poate trece în dublă manșă de o formație de prim eșalon.

”Este foarte dificil, dar nu imposibil. Ritmul de joc în Liga 1 este cu totul altul față de Liga 2. Dacă luăm și valoarea individuală a jucătorilor, la fiecare echipă de Liga 1 care poate să ajungă la baraj, nici acolo nu se știe încă, sunt doi-trei jucători care pot să facă oricând diferența”, a mai spus Suciu, care așteaptă finalul sezonului pentru a vedea politica clubului din Miercurea Ciuc și, totodată, a-și cunoaște viitorul.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto și George Ionescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-fk-csikszereda-meciul-de-deschidere-al-penultimei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-ciucanii-isi-joaca-ultima-sansa-la-accederea-la-baraj-19185379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-are-emotii-pentru-a-ramane-pe-loc-de-baraj-de-promovare-dupa-infrangerea-cu-csikszereda-cristian-pustai-e-oricum-circumspect-fata-de-sansele-in-fata-unei-echipe-de-liga-1-19185447

Marius ANGHEL 17 May. 2021, 19:56 Liga 2
Pe aceeași temă