Valentin Suciu încă nu știe ce va urma pentru FK Csikszereda în sezonul următor, dar crede că și echipa sa putea fi la promovare, ”cu puțină experiență în fața porții”

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 21:54 Liga 2

FK Csikszereda a obținut o remiză în deplasarea din Bănie, 0-0 cu ”FC U” Craiova, pe ”Ion Oblemenco”, într-un meci în care gazdele au obținut promovarea matematică în Liga 1.

Rezultatul din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2 menține echipa din Miercurea Ciuc pe ultimul loc în această grupă de promovare, 6, iar șansele de a mai prinde poziția a 4-a, ultima de baraj de accedere în Liga 1, s-au redus simțitor, Dunărea având cinci puncte în plus, cu două runde înainte de final.

Valentin Suciu, după ce FK Csikszereda a obținut un punct în Bănie: ”La noi s-a văzut lipsa de experiență, mai ales în compartimentul ofensiv”

La finalul jocului de la Craiova, antrenorul Valentin Suciu (40 de ani) a vorbit despre lipsa de experiență a mare parte dintre jucătorii săi. Harghitenii puteau da lovitura în minutul 87 în Bănie, când Toni Suciu a scăpat singur cu portarul, a avut cea mai mare ocazie a partidei, însă s-a pierdut cu firea și a ratat din interiorul careului.

”Felicit Craiova. Așa este în fotbal, echipa care acumulează mai multe puncte promovează. La noi s-a văzut lipsa de experiență, mai ales în compartimentul ofensiv. Am avut foarte mult de suferit pe întreg parcursul campionatului. Și, din păcate, mai avem. Sunt jucători tineri, trebuie să învețe din experiența asta și să presteze mult mai bine și să fie mult mai concentrați în jocurile care urmează”, a spus Suciu la microfonul DigiSport.

”Așteptăm să se termine acest sezon și după aceea o să vedem, care sunt obiectivele clubului, care este politica în continuare”

În ultimele două etape, FK Csikszereda mai are meciuri cu Dunărea Călărași (17 mai, ora 16:00, în deplasare) și ASU Poli (acasă, 22 mai), iar Valentin Suciu așteaptă finalul sezonului pentru a vedea ce va urma pentru echipa sa. Antrenorul a dat impresia că nu este atât de sigur privind viitorul său la trupa din Miercurea Ciuc, pe care o conduce din iunie 2018, el fiind cel care a și promovat-o în Liga 2.

”Mai sunt încă două jocuri de disputat, nu am discutat nimic concret pentru sezonul următor. Așteptăm să se termine acest sezon și după aceea o să vedem, care sunt obiectivele clubului, care este politica în continuare. Dar, într-adevăr, am avut un parcurs destul de bun, din punctul meu de vedere, cu jucători tineri, foarte tineri și asta ar trebui să dea încredere. Dar, pe viitor, ne trebuie și puțină experiență”, a declarat Suciu.

Rapid, a doua promovată în Liga 1, din punctul de vedere al lui Suciu. ”Și noi puteam să fim acolo, în față”

Întrebat care crede că va fi a doua echipă care va reuși să promoveze matematic în Liga 1, Suciu, care în cariera sa a promovat-o în prima ligă pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în 2017, crede că lucrurile sunt clare de acum. Rapid va fi acea echipă care va merge alături de ”FC U” Craiova în elită.

”În mare se cam știe. E Rapidul acolo, în acea poziție. Dar se pot întâmpla surprize, ceea ce, acum, pe final, nu prea cred. Asta este. Noi mergem mai departe. Îi felicit și pe ei, pe toate echipele din play-off. A fost un play-off, cel puțin până acum, destul de echilibrat. Sunt mirat de faptul că băieții de la Călărași, de exemplu, joacă fără bani de foarte mult timp. Sunt de apreciat și au avut rezultate, și au rezultate destul de bune. Dar, echipele, din punctul meu de vedere, au fost destul de echilibrate. Și noi puteam să fim acolo, în față. V-am spus, cu puțină experiență în fața porții. Trebuie să mergem înainte. Vedem ce o să fie din vară”, a mai spus Valentin Suciu.

FK Csikszereda se află la al doilea sezon în Liga 2, iar în această ediție a evoluat în play-off-ul de promovare, unde momentan ocupă ultimul loc, 6, cu 38 de puncte, cu șanse mici să mai prinde măcar un loc de baraj de promovare.

Foto: Cătălin Ciupureanu (Sport Pictures) și Remus Badea (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/discursul-lui-eugen-trica-dupa-ce-fc-u-craiova-a-promovat-matematic-in-liga-1-oltenii-se-bucura-pentru-moment-si-asteapta-meciul-cu-rapid-pentru-asigurarea-locului-1-in-play-off-m-19184559

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-u-craiova-la-un-punct-de-promovarea-matematica-in-liga-1-meciul-cu-fk-csikszereda-are-loc-de-la-ora-1730-in-arena-leilor-19184485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mititelu-jr-declanseaza-deja-razboiul-dintre-fc-u-craiova-si-universitatea-craiova-csu-nici-nu-stii-cat-de-mica-incepi-sa-fii-mesaj-19184562

https://liga2.prosport.ro/seria-1/denis-ispas-mai-fericit-ca-niciodata-dupa-promovare-dar-si-cu-un-discurs-echilibrat-nu-vrem-sa-trecem-prin-liga-1-ca-gasca-prin-apa-acolo-daca-nu-esti-concentrat-30-de-secunde-ai-luat-g-19184534

Marius ANGHEL 13 May. 2021, 21:54 Liga 2
Pe aceeași temă