Dunărea Călărași are emoții pentru a rămâne pe loc de baraj de promovare, după înfrângerea cu Csikszereda. Cristian Pustai e, oricum, circumspect față de șansele în fața unei echipe de Liga 1

Marius ANGHEL 17 May. 2021, 19:08 Liga 2

Dunărea Călărași a pierdut, astăzi, pe teren propriu, meciul cu FK Csikszereda, scor 0-2, în etapa a 9-a a play-off-ului Ligii 2, penultima a sezonului Ligii 2, și și-a complicat șansa de a prinde barajul de promovare.

Cu doar o ocazie mare de gol în fața ciucanilor, cea mai importantă a primei reprize, în dreptul lui Tudoran (29), care a șutat peste transversală din fața careului mic, Dunărea și-a dat autogol apoi în repriza a doua. Căpitanul Bogdan Șandru (51) și-a trimis mingea în propria poartă după o centrare a lui Takacs, iar ciucanii au fost aproape de o nouă reușită, a lui Bor (57), a cărui minge s-a dus în bară, după ce a fost deviată și de Krell.

Chiar înainte să fie schimbați, Schieb și Rotar au contribuit la faza în care Csikszereda și-a dublat avantajul. În minutul 61, pe o fază de contraatac, acțiunea lui Schieb a ajuns mingea în careul advers, Bauza a deviat pentru Bogdan Rotar, iar acesta l-a învins pe Krell. Bauza (71) și Bara (83) au avut și ei situații bune de a înscrie, însă nu l-au putut învinge pe portar, astfel că Csikszereda a trecut doar cu 2-0 de Dunărea.

Cristian Pustai nu-și face calcule pentru barajul de promovare

Întrebat dacă o situație bună financiară a clubului ar fi adus mai multe șanse echipei să se bată la locurile direct promovabile în Liga 1, antrenorul Cristian Pustai n-a mai dorit să comenteze probleme, spunând că așteaptă încheierea play-off-ului pentru a vedea unde se situează Dunărea.

”Dacă ăsta, e condițional optativ, și… trebuie să ne legăm de lucruri, dar mai este un joc, după care se trage linie”, a spus Pustai la finalul jocului cu Csikszereda, la microfonul DigiSport.

Antrenorul Dunării crede că echipa din Liga 1 are șanse de 80-90 la sută de a câștiga la baraj

Cu 41 de puncte, FK Csikszereda urcă, cel puțin pentru moment, de pe locul 6 pe 5 și e la două puncte în spatele Dunării Călărași (43 puncte), ocupanta celui de-al doilea loc care duce la barajul de promovare. Trupa lui Pustai are însă un meci foarte greu în ultima rundă, pe ”Ion Oblemenco”, cu ”FC U” Craiova, și poate pierde locul 4.

Pustai spune că o promovare la baraj este greu de obținut în fața oricărei echipe din Liga 1, căreia îi dă 80-90 la sută șansă de succes.

”Foarte mici, oricare echipă ar fi la baraj, șansele sunt foarte mici. Dar, având în vedere că se joacă în dublă manșă, e ca un joc de cupe europene, în care e foarte important ce faci în primul joc, e foarte important să nu iei gol sau să dai gol. Sunt multe necunoscute. Într-adevăr, echipele de Liga 1 sunt mai organizate, au prima șansă, undeva la 80-90 la sută”, e de părere Pustai.

Dunărea a pierdut pentru prima dată un meci direct cu FK Csikszereda, după ce în precedentele patru întâlniri obținuse trei victorii și un egal. Cu acest succes, ciucanii se mențin în lupta pentru a ocupa un loc de baraj de promovare, chiar cel pe care se află trupa din Călărași.

În ultima rundă, Dunărea Călărași are un meci greu în deplasare, la ”FC U” Craiova, iar Csikszereda joacă acasă cu ASU Poli. Amândouă o pot depăși pe Dunărea, dacă vor câștiga.

Pustai spune că Petrolul nu l-a ofertat

Cristian Pustai a negat o ofertă primită din partea clubului Petrolul, pe lista căruia se află pentru a prelua banca tehnică, după Ilie Stan și Nicolae Constantin.

”Nu. Mai am contract aici încă până se termină campionatul și după aceea să vedem”, a spus Pustai, care oricum nu ar fi recunoscut chiar și dacă i s-ar fi făcut o ofertă, din moment ce este sub contract cu Dunărea și are șanse să participe la barajul de promovare.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto și George Ionescu / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-fk-csikszereda-meciul-de-deschidere-al-penultimei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-ciucanii-isi-joaca-ultima-sansa-la-accederea-la-baraj-19185379

https://liga2.prosport.ro/seria-1/jucatorii-dunarii-calarasi-in-razboi-cu-grama-nici-primele-primise-n-a-fost-in-stare-sa-ni-le-plateasca-avem-familii-avem-rate-am-ajuns-la-limita-rabdarii-nu-se-vrea-p-19185046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducator-al-dunarii-calarasi-mesaj-pentru-contestari-situatiei-financiare-pe-care-o-traverseaza-echipa-rabdare-si-joc-de-glezne-antrenorul-cristian-pustai-taxat-si-el-19184748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dunarea-calarasi-are-licenta-de-liga-1-avantajata-de-modificarile-facute-de-frf-asupra-regulamentului-unul-dintre-conducatorii-clubului-a-iesit-in-lumina-cu-ironii-19184463

Marius ANGHEL 17 May. 2021, 19:08 Liga 2
Pe aceeași temă