FK Csikszereda are planuri mari pentru perioada de transferuri. Valentin Suciu vrea să aducă jucători din Liga 1 și din Ungaria. ”Devin liberi de contract și purtăm negocieri”

Răzvan STÎNGĂ 01 Jul. 2020, 20:06 Liga 2
FK Csikszereda are planuri mari pentru perioada de transferuri. Valentin Suciu vrea să aducă jucători din Liga 1 și din Ungaria. ”Devin liberi de contract și purtăm negocieri”

FK Csikszereda a început antrenamentele normale miercuri, 1 iulie. A făcut în cursul zilei un nou test de depistare a virusului COVID-19, după care, la 18:00, a avut programată prima ședință cu toți jucătorii. Antrenorul Valentin Suciu a vorbit pentru Liga2.ro despre ceea ce urmează la echipă, până la debutul în următorul sezon. A declarat că, după ce Federația Română de Fotbal va anunța data oficială de începere a Ligii 2, jucătorii vor intra în cantonament.

Valentin Suciu: ”Din câte am înțeles, din câte știu, pe 22 august va începe următorul campionat”

Până atunci, ei se vor antrena în termenii impuși de protocolul medical și vor putea merge acasă după fiecare ședință de pregătire. Din informațiile pe care le are Valentin Suciu, FRF are în plan începerea noului campionat pe 22 august.

Am mai făcut azi (n.r. – miercuri) un test, din fericire toată lumea a fost testată negativ. Tot azi avem programat, la ora 18:00, primul antrenament. În perioada următoare vom intra în cantonament, să vedem cum se va schimba protocolul. Dacă se schimbă. Rămâne de văzut cum vom face cu cantonamentul. Mai sunt aproximativ două luni de zile până la începerea campionatului, nu putem să ținem jucătorii în tot acest timp în cantonament. Când va fi ceva oficial, o să vedem cum procedăm. Deocamdată, nici noi nu știm ceva clar. Vom face antrenamentele pe plan local.

Am făcut până acum trei rânduri de teste, dar vom mai face, după cum e și protocolul medical. Din seara aceasta (n.r. – miercuri seară) ne vom antrena normal. Jucătorii sunt dornici, vor fi testați, să vedem cum se prezintă. Din punct de vedere fizic eu zic că nu stau chiar atât de rău, dar oricum s-a pierdut mult. Avem ceva de recuperat. S-a pierdut din tonus în primul rând și e greu de recuperat într-o perioadă scurtă. Din câte am înțeles, din câte știu, pe 22 august va începe următorul campionat. Asta știu că s-a comunicat tuturor echipelor, dar pot să apară modificări din cauza pandemiei”, a declarat Valentin Suciu pentru Liga2.ro.

Referitor la jucătorii ale căror contracte au expirat pe 30 iunie, FK Csikszereda are patru în lot. În perioada următoare se va discuta cu ei, pentru prelungirea înțelegerilor pe încă un sezon. Echipa din Miercurea Ciuc a rămas deja fără un fotbalist pe care l-a avut în lot în stagiunea precedentă, pe care îl împrumutase de la Academia Pușcaș. Atacantul Szilard Magyari a semnat cu echipa din liga secundă maghiară, Soroksár SC.

Sunt patru jucători cărora le-au expirat contractele pe 30 iunie. Pe câțiva vrem să-i convingem să rămână și anul următor. E un jucător care deja și-a găsit alt angajament. E vorba de Szilard Magyari, care va pleca în liga a doua din Ungaria. Lui i-a expirat împrumutul cu noi, dar și-a exprimat dorința de a pleca și noi oricum nu aveam cum să ne opunem. A devenit jucător liber, i s-a terminat înțelegerea și cu Academia Pușcaș și era îndreptățit să semneze cu cine vrea. Nu am discutat cu el dacă rămâne sau nu, pentru că el a vrut să plece”, a mai precizat Valentin Suciu.

  • Statisticile lui Szilard Magyari în tricoul celor de la FK Csikszereda: 19 meciuri și trei goluri.

FK Csikszereda vrea jucători din play-out-ul Ligii 1, din Liga 2 și din Ungaria 

În ceea ce privește lista de transferuri, antrenorul a declarat că își dorește câțiva jucători din Liga 1, de la echipe din play-out, dar și din Liga 2. În planuri sunt și două nume din fotbalul maghiar. FK Csikszereda a făcut mai multe mutări din zona respectivă, fie i-a adus sub formă de împrumut, fie transferați definitiv.

Pregătim și ceva transferuri, dar și acolo e problematic. De exemplu, în Liga 1 se joacă acum și nu e ceva concret, pentru că jucătorii pe care noi îi vrem sunt sub contract. Am vrea să aducem câțiva jucători și din Liga 1, dar și din Liga 2. În cazul jucătorilor din Liga 1 e vorba de câțiva din play-out. Play-off-ul e o pălărie prea mare pentru noi, trebuie să fim realiști.  

Avem și doi jucători din Ungaria pe care îi vrem. Ei devin liberi de contract în vara asta, purtăm negocieri cu ei, iar când totul va fi clar vom face și anunțurile oficiale”, a încheiat Valentin Suciu.

FK Csikszereda a terminat sezonul 2019/ 2020 pe locul 17 

Situația celor de la FK Csikszereda a fost una dificilă în acest sezon. Echipa nou-promovată în Liga 2 a fost implicată în lupta pentru evitarea retrogradării, pentru că se clasa pe locul 17, care ar fi dus în Liga 3, cu 22 de puncte după disputarea a 23 de meciuri în 24 de etape. Prima poziție care asigura salvarea, 15, era ocupată de CSM Reșița, care avea 24 de puncte, dar și un meci mai puțin jucat. Trupa din Miercurea Ciuc va continua însă și în sezonul următor în Liga 2, datorită deciziei Federației Române de Fotbal de a ”îngheța” sezonul.

În acest an, până să se intre în starea de urgență și campionatul din Liga 2 să fie stopat, FK Csikszereda a disputat trei meciuri și nu a reușit să adune punct. A pierdut cu UTA Arad (scor 0-6, acasă), cu Dunărea Călărași (1-2, deplasare) și cu Petrolul Ploiești (1-2, acasă).

 

Foto: FK Csikszereda 

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/szilard-magyari-s-a-despartit-de-fk-csikszereda-si-ar-putea-ajunge-in-prima-liga-maghiara-golul-din-meciul-cu-dinamo-ii-va-ramane-ca-o-amintire-vesnica-19134779

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-a-reluat-antrenamentele-si-va-disputa-doua-meciuri-de-verificare-in-iunie-comunicatul-emis-de-club-19133799

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-si-ar-fi-dorit-sa-si-castige-pe-teren-dreptul-de-a-ramane-in-liga-2-am-fost-printre-putinele-cluburi-care-ar-fi-acceptat-orice-conditii-stricte-pentru-a-continua-acest-sezon-19132714

https://liga2.prosport.ro/seria-1/reluarea-ligii-2-din-perspectiva-unei-echipe-care-vrea-sa-evite-retrogradarea-valentin-suciu-sistemul-play-off-play-out-nu-mi-se-pare-ok-care-e-situatia-financiara-la-fk-csiksz-19131215

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 Jul. 2020, 20:06 Liga 2
Pe aceeași temă