Lorant Kovacs, principala ”gură de foc” a echipei FK Miercurea Ciuc în acest sezon: ”Am un rol bun în echipă.” Mijlocașul este golgheterul ciucanilor și spune câte goluri și-ar dori să înscrie în total

Marius ANGHEL 19 Nov. 2022, 14:43 Liga 2

Cel mai important marcator al echipei FK Miercurea Ciuc în acest sezon de Liga 2 nu este un atacant, ci un mijlocaș.

Cu șase reușite în cele 14 meciuri disputate până acum, Lorant Kovacs (29 de ani) este principala ”gură de foc” a trupei harghitene împotriva adversarilor.

Mijlcașul originar din Târgu Mureș a acordat un interviu site-ului oficial al echipei din Miercurea Ciuc în care a vorbit despre momentul actual al carierei sale, dar și despre cele mai mari realizări ale sale, cât și despre unul dintre cele mai grele momente.

Lorant Kovacs e golgheterul echipei FK Miercurea Ciuc după 14 etape trecute din Liga 2

Lorant Kovacs a fost inițial achiziționat de FK Miercurea Ciuc, în vara anului 2021, sub formă de împrumut de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, pentru sezonul 2021-2022. Ulterior, a semnat un contract definitiv cu echipa ciucană.

Originar din Târgu Mureș, Kovacs a crescut la ”U” Cluj, pentru care a jucat în Liga 1 și Liga 2, apoi a ajuns în Ungaria, unde a îmbrăcat tricoul echipelor Szombathelyi Haladas și Ujpest, pentru ambele jucând în prima ligă. S-a întors în România la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în ianuarie 2022, iar din vara anului 2021 activează la FK Miercurea Ciuc.

”Fiul meu cel mic merge la grădiniță aici, iar eu și soția mea ne-am găsit locul în Miercurea Ciuc, ni se potrivește bine. Târgu Mureș este în apropiere, putem merge cu ușurință acasă la orice oră dintr-o zi liberă. Totul este bine, din toate punctele de vedere, și sper să rămân aici mult, mult timp!”, a spus Lorant Kovacs.

Faptul că se simte bine la Miercurea Ciuc se vede și în evoluțiile sale. Mijlocașul a evoluat în toate meciurile din campionat din acest sezon, în 14, de 12 ori ca titular, și a înscris de șase ori, adică este jucătorul din lot cu cele mai multe goluri date. ”Nu contează cine marchează. Desigur, sunt foarte fericit când joc și ajut echipa. De când am venit la Miercurea Ciuc am un rol bun în echipă în ceea ce privesc minutele de joc și golurile. Sper să pot înscrie în continuare goluri importante și să contribui la succesul echipei cu un joc bun!”, a declarat Kovacs.

4 goluri din 6 date din penalty! ”E o sarcină psihologică”

Patru dintre cele șase goluri le-a dat din lovituri de pedeapsă, doar Dragoș Huiban de la Metaloglobus, din totalul de cinci goluri, mai având atâtea reușite de la punctul cu var în acest sezon.

Gavriel Vașvari (Poli Iași), cu trei penalty-uri transformate, și Bogdan Chipirliu (Steaua), cu două, sunt următorii în topul marcatorilor de la punctul cu var.

”Cred că lovitura de pedeapsă este de fapt o sarcină psihologică. Nu contează cum lovești mingea, totul se hotărăște în cap. Managerul a decis să-mi încredințeze execuțiile de la 11 metri, am marcat dintr-un penalty în pregătirea din Turcia și de atunci este treaba mea. Atâta timp cât nu greșesc, nu cred că mă vor înlocui, dar dacă o fac nu e nicio problemă. Nu contează cine execută, doar să înscrie”, e de părere Lorant Kovacs, care la finalul sezonului regular trecut de Liga 2, deci după 19 jocuri, a avut tot șase goluri. Ulterior, după cele șase jocuri din play-out a ajuns la cota 10 goluri înscrise, însă niciunul nu a fost dat din penalty.

  • Lorant Kovacs a înscris în acest sezon în meciurile cu Unirea Dej (1-2, d – penalty), Unirea Slobozia (1-0, d – penalty), Minaur Baia Mare (3-0, a – penalty), Metaloglobus (2-0, a – penalty), CSC Dumbrăvița (3-0, a) și Unirea Constanța (2-1, d).

Își dorește 11 goluri marcate în acest sezon de Liga 2

Golurile sale au fost decisive în jocurile cu Unirea Slobozia (1-0 la Slobozia) și Unirea Constanța (2-1 la Clinceni). Acesta din urmă este chiar ultimul meci disputat de FK Miercurea Ciuc în campionat, o partidă în care gazdele au înscris când pe tabelă era 1-1, însă arbitrul George Roman a anulat reușita într-un mod incredibil.

”Sunt foarte mulțumit de acel gol (n.r. – cu Unirea Constanța), pentru că am reușit să marchez într-un moment foarte important, la finalul jocului. Am reușit să strângem trei puncte într-un joc în care am dominat partida, dar situațiile periculoase au fost mai mult ale lor. Totul este bine dacă finalul este bun, am putut să luăm trei puncte de pe un teren străin și sper să câștigăm și în următoarele două runde!”, a spus Kovacs.

Mijlocașul și-ar dori să termine sezonul cu 11 goluri marcate, cu unul mai mult ca în ediția trecută, pentru a-și contrazice un prieten. ”Sezonul trecut am reușit să marchez zece goluri. Acum, la începutul sezonului, vorbeam cu un prieten de-ai mei care a spus că nu voi doborî acel record. Numai din acest motiv, cred că dacă voi ajunge la 11 goluri sezonul meu va fi un succes. Șuturile la poartă sunt în obiceiul meu, iar dacă înscriu este bine, dar interesul echipei este victoria, cele trei puncte. Sunt mai importante decât orice altceva”, a punctat Kovacs.

S-a simțit mai bine la Szombathely decât la Ujpest, în Ungaria

În cariera sa a ocupat mai multe poziții pe teren. În interviul acordat clubului actual a vorbit și despre postura în care se simte cel mai bine.

”Mă simt cel mai bine la mijlocul terenului, într-un rol cu ​​spirit mai ofensiv. Pot să mă descurc bine în fața porții și astfel pot fi eficient acolo unde antrenorul se așteaptă să fiu, încerc să dau tot ce am mai bun”, a spus jucătorul de picior drept, care cele mai multe goluri într-un sezon le-a dat la FK Miercurea Ciuc, în ediția 2021-2022 a Ligii 2: 10 reușite..

”M-am distrat de minune și în Ungaria. Mai ales la Szombathely, în primii doi ani și jumătate, când am putut juca aproape la fiecare meci, am marcat goluri. Mă potrivesc bine, Szombathely este un oraș grozav, le place foarte mult fotbalul. Eu și familia mea ne-am simțit de minune acolo. Timpul petrecut la Ujpest nu a fost cel mai bun, dar, în afară de asta, mă uit înapoi la Ungaria ca pe o amintire bună”, a povestit mijlocașul.

Lorant Kovacs a fost provocat să spună și care sunt cele mai importante realizări în cariera sa. A enumerat cele două finale de Cupa României disputate și pierdute (în 2015 cu ”U” Cluj contra FCSB și în 2020 cu Sepsi tot în fața FCSB), dar și trei goluri marcate într-o lună pe când evolua în Ungaria, la Szombathelyi Haladas. La lucruri negative a enumerat jocul cu FC Brașov din ultima etapă a sezonului regular trecut, când echipa ciucană nu a reușit să câștige acasă (scor 1-1), astfel că a ratat accederea în play-off.

Topul golgheterilor echipei FK Miercurea Ciuc în acest sezon de Liga 2, 2022-2023:

Lorant Kovacs – 6 goluri – 4 din penalty
Richard Jelena – 4
Soufiane Jebari – 2
David Kelemen – 2
Peter Gal-Andrezly – 1
Petre Ivanovici – 1
Klemen Nemanic – 1
Omar El Sawy – 1
Mickael Panos – 1
Raul Sandor – 1

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto) și Zoltan Pal (FK Miercurea Ciuc)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u19-a-pierdut-si-al-doilea-amical-contra-sloveniei-pelici-a-inceput-cu-9-jucatori-din-liga-2-in-primul-11-19254172

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-13-19-meciuri-se-disputa-acum-in-seria-a-7-a-se-intalnesc-chiar-primele-doua-clasate-19254125

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-penultimei-etape-din-liga-2-stabilita-in-2022-derby-ul-rundei-poli-iasi-dinamo-se-joaca-sambata-steaua-fc-brasov-a-fost-pus-duminica-19253974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/romania-u19-esec-la-scor-in-primul-amical-cu-slovenia-u19-pelici-a-inceput-testul-cu-10-jucatori-din-liga-2-in-primul-11-in-partea-secunda-au-fost-utilizati-alti-sapte-19253964

Marius ANGHEL 19 Nov. 2022, 14:43 Liga 2
Pe aceeași temă