FK Csikszereda a ajuns în cantonamentul din Antalya, la braț cu Metaloglobus! Din România, pe perioadă de pandemie, doar FCSB a mers în pregătire în Turcia

Marius ANGHEL 25 Jan. 2021, 14:28 Liga 2

Trei cluburi de fotbal din România au mers în această iarnă, începutul lui 2021, într-un cantonament în afara țării, în ciuda pandemiei COVID-19 și a restricțiilor impuse din cauza acesteia, iar două sunt din Liga 2.

Faptul că FCSB s-a pregătit la începutul acestui an 2021 în Turcia, în Antalya, i-a atras o serie de critici din partea adversarelor din Liga 1, care au solicitat autorităților inclusiv băgarea în carantină pentru 14 zile a jucătorilor liderului primului eșalon la revenirea în țară. Acest lucru nu s-a întâmplat.

FK Csikszereda și Metaloglobus fac cantonamentul în afara țării, după FCSB

După FCSB, două cluburi din Liga 2 au preferat să se pregătească în afara țării pentru a doua parte a sezonului. Este vorba despre FK Csikszereda și, mai nou, Metaloglobus București, ocupantele locurilor 8, respectiv 7, ambele cu câte 22 de puncte acumulate în 14 meciuri, în clasamentul Ligii 2 după primele 15 etape.

Echipele din Miercurea Ciuc, respectiv București, spre deosebire de alte cluburi din Liga 1 sau Liga 2, au preferat să riște izolarea la întoarcere, însă să meargă în pregătire în Antalya.

Din eșalonul secund, cluburi mult mai importante și cu buget mai mare au ales să rămână în România. De exemplu, Rapid e la Snagov, Petrolul la Tărlungeni, ”U” Cluj face cantonament la Mogoșoaia, tot în localitatea ilfoveană aflându-se și ”FC U” Craiova, iar Farul a mers la București. În schimb, la frigul de la Miercurea Ciuc, de unde a plecat acum FK Csikszereda, a mers în cantonament Aerostar Bacău.

FK Csikszereda și-a stabilit până acum un amical în Turcia, cu Backa Topola

Dacă Metaloglobus și-a reluat antrenamentele din 8 ianuarie și până acum nu a scos un cuvânt despre pregătire sau faptul că merge în Turcia, deși anul trecut își propusese să fie activă în furnizarea de informații prin intermediul paginii sale de Facebook, ciucanii, care și-au reluat antrenamente la data de 14 ianuarie, se respectă și sunt mult mai comunicativi, chiar dacă o fac exclusiv în maghiară.

FK Csikszereda va sta în Antalya până la data de 6 februarie, timp de 14 zile. În perioada petrecută în țară, echipa din Miercurea Ciuc a disputat două jocuri amicale, ambele câștigate: 6-2 de Șomuz Fălticeni, și 4-2 cu Corona Brașov.

”Echipa din liga a doua a FK Csikszereda a ajuns ieri după-amiază la Antalya (Turcia).
Echipa lui Valentin Suciu se va pregăti timp de două săptămâni în condiții bune, timp în care mai multe meciuri de pregătire sunt incluse în program. Primul meci va avea loc miercuri, adversarul va fi din prima ligă sârbească, FK Topola (n.r. – FK Backa Topola, echipă clasată pe locul 8 din 20 după 19 etape).
FK Csikszereda a deplasat în cantonament 27 de jucători, dintre care zece sunt juniori din cadrul clubului, de la U17 și U19, aceștia din urmă fiind așteptați să confirme în sezonul de primăvară”, a comunicat, în limba maghiară, pe site-ul oficial, echipa din Harghita.

Clubul din Miercurea Ciuc nu anunță însă și componența lotului, jucătorii care au făcut deplasare. În fapt, aceștia fiind și cei mai importanți.

Totodată, în stafful tehnic al lui Valentin Suciu a fost cooptat preparatorul fizic Robert Panduru, ”furat” lui Ilie Stan de la SCM Gloria Buzău, acolo unde a ajuns, în schimb, turcul Yuksel Yeşilova.

Cei 27 de jucători deplasați de FK Csikszereda în Antalya

UPDATE: FK Csikszereda a publicat abia pe seară lotul deplasat în cantonamentul din Antalya, dar și noi fotografii de la fața locului.

Astfel, din lotul pe care se bazează Valentin Suciu se numără următorii jucători:

Laszlo Ribanszki, Szilard Gyenge, Albert Hunor (portari), Raul Palmeș, Rareș Takacs, Attila Csuros, Bonifac Csonka, Claudiu Apro, Botond Gergely, David Bor, Salvatore Marrone, Levente Bara, Botond Szondi, Norbert Pinter, Marvin Schieb, Janos Botorok, Andras Meszaros, Juan Bauza, Toni Suciu, Bogdan Rotar, Cătălin Savin, David Kelemen, Soufiane Jebari, Andor Szabo, Szilard Bujdoso, Omar ElSawy, Bako Soma Casiadi (jucători de câmp).

Din stafful tehnic fac parte: Valentin Suciu, Lucian Nicolau, Robert Panduru, Karoly Fekete și Aron Keszler. Masori sunt Botond Balint și Zsombor Kosa, kinetoterapeut este Zalan Simo, iar delegația este condusă de managerul Eugen Pîrvulescu.

Foto: István Kozán (Székelyhon)

Marius ANGHEL 25 Jan. 2021, 14:28 Liga 2
Pe aceeași temă