Final de cantonament pentru FC Braşov. Dan Alexa: ”Gândul nostru zboară spre licență. Suntem optimiști, avem speranță”

Adi MARICA 21 Jul. 2023, 13:01 Liga 2

FC Brașov a încheiat cantonamentul de la Cheile Grădiștei. În această dimineață, fotbaliștii conduși de Dan Alexa s-au întors la Brașov pentru un antrenament pe stadionul Metrom, după care au primit liber până sâmbătă după-amiază, când este programat jocul amical cu AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3).

Dan Alexa, surprins de condițiile de la Cheile Grădiștei

Dan Alexa s-a declarat mulțumit de acest stagiu de pregătire de care echipa a beneficiat la Cheile Grădiștei.

”Pentru noi a fost foarte important că am reușit să plecăm într-un cantonament. Nu avem jucători accidentați, lucru foarte bun pentru noi. Am avut condiții foarte bune, şi ţin să le mulțumesc oamenilor de aici, de la Cheile Grădiştei. Am avut condiţii de cazare, condiţii de masă, condiţii de antrenament foarte bune. Chiar şi pentru mine a fost o surpriză foarte plăcută, pentru că n-am mai fost aici, cu siguranță o să mai vin. Am putut să ne facem antrenamentele, am putut să încărcăm. O perioadă grea, poate trebuia să venim mai repede. Dar după problemele care au fost bine că am reușit să venim într-un final”, a spus Dan Alexa, la finalul cantonamentului.

CSM Slatina a mai fost în această vară în cantonament la Cheile Grădiștei.

Alexa, optimist că FC Brașov va fi primită în Liga 2: ”Am înțeles că lucrurile s-au refăcut”

Ieri, 20 iulie, la sediul FRF, a avut loc tragerea la sorţi a programul Ligii a 2-a pentru sezonul 2023-2024, iar antrenorul Dan Alexa crede că este unul favorabil pentru echipa sa, care încă nu știe dacă va participa sau nu în eșalonul secund.

  • FC Brașov a făcut recurs la TAS după ce FRF nu i-a acordat certificarea pentru Liga 2. În cazul în care nu va primit un verdict favorabil de la Lausanne, locul ei va fi luat de ultima retrogradată în Liga 3 în sezonul recent încheiat, Progresul Spartac.

”Gândul nostru zboară spre licență. Până apare rezultatul, normal că e o teamă. Suntem optimiști, avem speranță. Am înțeles că lucrurile s-au refăcut şi asta îmi dă încredere. Suntem optimiști, avem un prim meci acasă cu Dumbrăviţa. E un ţintar care pare favorabil, în primul rând că joci un meci în plus acasă. Avem zece meciuri acasă şi nouă în deplasare, anul trecut nu am avut. Sunt echipe bune, echilibrate. Tot timpul începuturile sunt foarte grele. Pentru mine important este să arătăm bine la ora meciului. Să fim cât de cât bine din punct de vedere fizic, deşi este foarte greu. Dar nu e greu doar pentru noi, e greu pentru fiecare antrenor să aducă echipa la un nivel maxim”, a completat Dan Alexa.

  • Dacă va continua în Liga 2, FC Brașov va întâlni în următoarea ordine echipele în sezonul regular: CSC Dumbrăviţa (acasă), FK Miercurea Ciuc (deplasare), Concordia Chiajna (a), Corvinul Hunedoara (a), CSM Reşiţa (d), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (a), CS Mioveni (d), CS Tunari (a), Chindia Târgovişte (d), Metaloglobus București (a), Unirea Dej (d), CSM Alexandria (a), CS Comunal Şelimbăr (d), Steaua (a), CSM Slatina (d), Gloria Buzău (a), Campionii FC Argeş (d), Unirea Slobozia (a) și Ceahlăul Piatra Neamţ (d).

Din informațiile Liga2.ro, dacă nu va obține certificarea pentru Liga 2, FC Brașov nu va continua în Liga 3 și se va desființa.

Opt amicale jucate până acum de FC Brașov

FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 17:00, pe stadionul Tineretului, un meci amical cu AFC Odorheiu Secuiesc.

De la reluarea pregătirilor, echipa antrenată de Dan Alexa a jucat opt meciuri de pregătire. A început cu două ”jocuri” a câte 45 de minute în triunghiularul de la Ghimbav, cu Farul (1-1) și Poli Iași (0-0), apoi s-a impus cu 12-0 în fața celor de la Inter Cristian (Liga 4 Brașov), a pierdut cu 1-3 cu CFR Cluj, a câștigat cu 5-1 cu Olimpic Zărnești (Liga 3), s-a impus cu 3-0 în fața celor de la ACS Muscelul Câmpulung Elite (Liga 3) și a terminat la egalitate cu ACSM Ceahlăul (scor 1-1) și Unirea Slobozia (scor 1-1).

https://www.youtube.com/watch?v=y5w04y7ED2k

Foto și video: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-frf-stabileste-astazi-programul-meciurilor-noului-sezon-de-liga-2-sezon-2023-2024-19277624

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-si-unirea-slobozia-egale-in-amical-19277568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marin-mitran-despre-situatia-de-la-fc-brasov-sunt-surprins-19277279

Adi MARICA 21 Jul. 2023, 13:01 Liga 2
Pe aceeași temă