FC Voluntari, amical cu Rapid în Giulești, pe o ploaie torențială. Ilfovenii au scos un rezultat pozitiv în partida cu rezervele bucureștenilor

Andrei PASCU 25 Jul. 2024, 14:25 Liga 2

FC Voluntari a mai disputat un meci amical, miercuri, 24 iulie, contra echipei Rapid, în Giulești. Testul s-a desfășurat pe o ploaie torențială, iar formația din SuperLiga României a trimis pe teren mai mult jucători care au evoluat mai puțin sau deloc în debutul noului sezon de primă ligă.

Scorul final a fost egal, 1-1, astfel că trupa ilfoveană antrenată de Claudiu Niculescu a obținut un rezultat care îi poate da încredere în perspectiva primei etape din noul sezon al Ligii 2.

FC Voluntari, remiză cu rezervele Rapidului, în Giulești

Golurile s-au marcat în primul sfert de oră, iar Rapid a deschis scorul prin Timotej Jambor, care a transformat o lovitură de la 11 metri, în minutul 8. FC Voluntari a reușit să egaleze imediat, după numai trei minute.

Scorul la pauză și scorul final au fost stabilite de Nicolae Cârnat, unul din jucătorii alături de care FC Voluntari a continuat după retrogradarea clubului ilfovean din SuperLiga României în Liga 2.

Până acum, FC Voluntari a mai disputat un meci amical, câștigând scorul de 4-0 testul cu Olimpic Zărneşti (Liga 3).

  • Rapid: Ungureanu (Briciu 80′) – Cr. Manea (Blazek 59′), Săpunaru (Bădescu 73′), Bădescu (P. Iacob 68′) – Gheorghe, Pop (Hasani 59′), Oaidă, Gojkovic (Papeau 68′), Borza (Micovschi 68′) – El Sawy (Pănoiu 68′), Jambor
    FC Voluntari: Al. Maxim – Gîț, R. Crișan, Armaș, Fl. Mitrea – Lambrinoc, Panos, D. Toma, Cârnat – Nemec, Fantis
    În repriza secundă au mai evoluat: Ius. Chirilă – Andreș, Ct. Alexe, Al. Șuteu, Droppa, Voican, Mustacă, Cocian

Golul marcat de Rapid în amicalul cu FC Voluntari:

Radu Crișan, altă noutate la FC Voluntari

La FC Voluntari a ajuns și Radu Crișan (foto jos, în plan secund, în dreapta), ultima dată la Gloria Buzău, cu care a promovat în prima ligă, dar n-a fost menținut în lot de Andrei Prepeliță. Fundașul central nu a fost, însă, prezentat de ilfoveni.

În această vară, la capitolul achiziții, prima mutare a FC Voluntari a venit pe postul de portar, fiind anunțat împrumutul lui Iustin Chirilă de la Universitatea Cluj. Apoi, cu FC Voluntari au semnat fundașii Alexandru Șuteu, Cătălin Alexe, Andrei Pițian, Florinel Mitrea și Alexandru Gîț, mijlocașii Daniel Toma și Mickael Panos, atacantul lateral Marvin Schieb, mijlocașul ceh Antonin Fantis, dar și portarul Alexandru Maxim, venit sub formă de împrumut de la FCSB.

În plus, la echipă a revenit și Vlăduț Andreș, în partea a doua a sezonului trecut fundașul fiind împrumutat în Liga 2 la Unirea Slobozia.

(…) ”De când am venit le explic celor care au rămas la echipă ce înseamnă Liga 2, pentru că nu prea știu. Însă, se vor obișnui, sunt jucători valoroși, am mare încredere în ei, este puțin diferit de ce se joacă în Liga 1 și trebuie să ne adaptăm la Liga 2.

Trebuie să ne adaptăm, pentru că este un joc mult mai agresiv față de ce e în Liga 1. Spațiile nu sunt la fel de mari, iar astfel trebuie să facem față și să câștigăm multe meciuri. Trebuie să câștigăm multe puncte și multe meciuri.

Avem trei săptămâni de când suntem împreună. E posibil să suferim la omogenitate, dar cred că după primele trei-patru etape lucrurile se vor regla. Am nevoie de ambiția jucătorilor în primele etape, pentru a aduna puncte, iar cu trecerea timpului cu siguranță vom forma o echipă omogenă.

Ușor-ușor automatismele se încheagă, lucrăm zilnic la asta. Avem jucători cu caractere frumoase, cei veniți acum au fost primiți bine. Asta ajută foarte mult. (…)”, a transmis Claudiu Niculescu într-un interviu, în urmă două săptămâni.

Foto și video: Rapid București

Andrei PASCU 25 Jul. 2024, 14:25 Liga 2
Pe aceeași temă