”FC U” vrea pe ”Ion Oblemenco”, dar nu în orice condiții: ”Bă, voi sunteți nebuni? Hai să fim serioși! Nu suntem atât de fraieri!” Câți bani i se solicită pentru închirierea stadionului și comperația cu Cluj Arena

Autor: Daniel VLAD Publicat: 01 Jun. 2020, 12:44 Liga 2
”FC U” vrea pe ”Ion Oblemenco”, dar nu în orice condiții: ”Bă, voi sunteți nebuni? Hai să fim serioși! Nu suntem atât de fraieri!” Câți bani i se solicită pentru închirierea stadionului și comperația cu Cluj Arena

Promovarea echipei ”FC U” Craiova în Liga 2 dă mari dureri de cap unor susținători ai echipei din Liga 1 a Craiovei, patronate de Mihai Rotaru, care fac tot ce e posibil ca trupa lui Adrian Mititelu să nu poată să joace pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

Adrian Mititelu, Marcel Pușcaș și toți suporterii lui FCU își doresc ca echipa pregătită de Eugen Trică să joace în Liga 2 pe stadionul ”Ion Oblemenco”, dar în condițiile actuale se pare că acest lucru este greu de realizat. Primăria din Craiova a stabilit un regulament trecut cu brio prin Consiliul Local, iar formația din Liga 1 poate fi ”deranjată” pe Oblemenco de jucătorii nou-promovatei în Liga 2 doar dacă aceștia vor ajunge prin 16-imile de finală ale Cupei României, cum s-a întâmplat și actuala ediție, când a întâlnit-o pe ”U” Cluj. De campionatul Ligii 2, conform actualului regulament, nici nu se pune problema să poată utiliza stadionul din Bănie!

La rândul său, Gică Craioveanu, directorul de imagine al U Craiova din Liga 1, a mărturisit recent, într-un interviu pentru gsp.ro, că și echipa lui Adrian Mititelu ar putea totuși să joace pe ”Ion Oblemenco”, însă doar dacă plătește aproximativ 20.000 de euro pe lună, deoarece atât îl costă și pe Mihai Rotaru, 10.000 de euro înseamnând doar chiria.

”FC U” se revoltă. Directorul de marketing al clubului, Lucian Mitu, a ieșit la atac!

Declarația lui Gică Craioveanu pe acest subiect a încins și mai mult taberele în Bănie, iar Lucian Mitu, directorul de marketing al ”FC U” a pus tunurile pe rivali.

”Primim sfaturi să plătim 20.000 de euro pe lună. Un fost jucător de-al nostru, care în 2013 era cu noi și zicea că există doar o singură Universitatea Craiova (n.r. – Gică Craioveanu) și nu există să fie două echipe în oraș, ne dă sfaturi. Nici nu voia să audă de o altă echipă în oraș. Atunci spunea că adevărata Universitatea Craiova este doar echipa lui Adrian Mititelu.

Păi, voi ați plătit 20.000 de euro, când gaura la bugetul local este de 900.000 de euro pe an cu acest stadion? De unde a scos sumele astea? Sunt 20 de meciuri pe sezon, nu? Atunci ei au plătit 400.000 de euro? Bă, voi sunteți nebuni? Hai să fim serioși! Nu suntem atât de fraieri. Ei au profitat că li s-a pus în brațe o echipă și un brand, chipurile Universitatea Craiova. Au beneficiat de suporteri și de emulația care s-a produs cu construcția noului stadion.

Dar cum să îți plătesc eu 20.000, o echipă din Liga 2? Fă tarife pentru Liga 1, tarife pentru Liga 2, tarife pentru Liga 3. Vezi că audiența este alta! Vedeți și voi că la toate stadioanele din lumea asta sunt tarife separate pentru echipe din Liga 1, Liga 2, Liga 3, chiar și la noi în România. E ușor să joci cu Steaua și Dinamo și să ai stadionul plin după vânzarea de bilete, iar apoi te bați cu pumnul în piept ce mare și tare ești”, a spus Mitu.

”Când noi jucam și organizam meciuri pe Oblemenco, unii de la voi stăteau prin loje în Ghencea!”

Lucian Mitu și-a continuat tirul fără niciun menajament, deranjat de faptul că formația pregătită de Eugen Trică a fost nevoită să joace până acum meciurile de pe teren propriu la Severin, Filiași sau Târgu Jiu.

”Adrian Mititelu le-a spus o dată că le dă 10 mii de euro încă din Liga 3. A dat și pentru meciul cu U Cluj suma asta. Dar ce faci acum? Vii să ne ceri nouă 20.000 de euro? Vrei să ne descurajezi? Tot aud că ei au făcut și au dres. Tot aud că ei au investit. Serios? Vă spun eu ce au făcut ei. Și-au cumpărat doar un sistem de panotaj electronic, prin care scot bani, deoarece își pun reclame și e normal să încaseze. În rest, ce au făcut?

Toate anexele sunt ale Primăriei. Și-au făcut lojele? Păi la loje vând invitații cu 1.000, 2.000, 3.000 de euro și este normal să pui un frigider, o plasmă. Normal că trebuie să pui tacâmuri. Nu au cumpărat turnicheții, nu au făcut gazonul, nu au cumpărat scaune. Ei au primit stadionul la cheie. Ce ați investit, fraților, în afară de sistemul de panotaj? Vă puneți acolo partenerii fiindcă vă luați banii.

Voi credeți că noi nu știm lucrurile astea? Când noi făceam meciuri în Liga 1 pe Oblemenco, alții de la voi erau prin lojele Stelei. Sunt lucruri care se întâmplă și văd că nu ia nimeni atitudine. Noi parcă am fi venit din alt oraș. Păi, băi fraților, noi am jucat acolo. Oblemenco este casa noastră”, a spus Mitu pentru RadioSport1.

De tirul lui Lucian Mitu nu a scăpat nici Marcel Popescu!

Lucian Mitu l-a luat în colimator și pe managerul formației oltenilor din Liga 1, Marcel Popescu. Acesta s-a arătat deranjat de niște afirmații făcute în ultimul timp de oficialul echipei lui Mihai Rotaru.

”Și mai este un alt personaj, care prin 2013 se voia președinte la FC Universitatea Craiova, iar acum ne trimite la instituția de învățământ să ne luăm girul. Păi noi suntem recunoscuți ca și continuatori, palmaresul nu îl aveți, deoarece îl avem noi, ce gir să primim? Ce calitate are Universitatea din Craiova să dea girul?

Mă refer la instituția de învățământ. Asta este o altă măgărie și o altă păcăleală făcută la o întâlnire cu niște fursecuri și prăjituri. Cum putem să acceptăm asemenea mizerii? Noi suntem ăia din 1948. Noi suntem adevărata Universitatea Craiova”, a încheiat Mitu.

Cluj Arena are tarife separate pentru meciurile din Liga 1, Liga 2, Liga 3 și Cupa României!

ProSport a mers pe firul afirmațiilor făcute de Lucian Mitu în legătură cu tarifele separate pentru echipele din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, iar la Cluj Arena lucrurile stau exact cum a spus directorul de marketing al U Craiova 1948 SA.

Vă prezentăm tarifele de pe Cluj Arena, conform documentelor obținute:

– 1.000 de euro costă un eveniment pentru echipele din Liga 3 și Liga 4
– 2.000 de euro costă un eveniment pentru echipele din Liga 2
9.000 de euro costă un eveniment pentru echipele din Liga 1
Cupa României are tarif separat

În acest moment, pe stadionul ”Ion Oblemenco”, conform regulamentului stabilit de Primăria Craiova, echipa din Liga 1 a orașului beneficiază de exclusivitate, iar pentru Liga 2 și Liga 3 nu s-a stabilit niciun tarif. Cu alte cuvinte, eventuale formații din ligile inferioare, care ar intenționa să joace pe stadionul din Craiova, făcut din bani publici, nu au ce să caute pe această arenă.

Autor: Daniel VLAD Publicat: 01 Jun. 2020, 12:44 Liga 2
Pe aceeași temă