”Aici nu e vorba de Mititelu sau de ne-Mititelu.” Marcel Pușcaș pledează de ce ”FC U” Craiova trebuie să joace pe ”Ion Oblemenco” și spune cum orașul ar putea ajunge la 120 de milioane de euro pagubă cu această arenă

Autori: Marius ANGHEL, Victor VRÎNCEANU Publicat: 31 May. 2020, 14:54 Actualizat: 31 May. 2020, 13:30 Liga 2

Nou-promovată în Liga 2 U Craiova 1948 SA nu mai vrea să joace începând din următorul sezon în altă parte decât la Craiova. Dacă în ultimele două ediții de campionat de Liga 3 a evoluat ”acasă” la Drobeta Turnu Severin, Filiași sau Târgu Jiu, de această dată, echipa patronată de Adrian Mititelu își dorește ca meciurile de pe teren propriu din eșalonul secund, competiție unde va întâlni adversari mult mai puternici și importanți, ca nume în fotbalul românesc, să le dispute chiar pe ”Ion Oblemenco”. Momentan, acest lucru nu e posibil, deoarece regulile făcute de Consiliul Local o împiedică.

Marcel Pușcaș, președintele U Craiova 1948 SA, a vorbit la ProSport LIVE despre situația stadionului ”Ion Oblemenco”, arenă unde echipa lui Adrian Mititelu are interzis, la fel și suporterii ei.

”Sper să putem, să le dea Dumnezeu inspirație celor de la primăria Craiova să modifice acea decizie prin care nu este permis accesul decât unei singure echipe pe stadion. Un act emis de primăria Craiova, o decizie a Consiliului Local, poate să ducă la neaccesul unei grupări sportive pe un stadion public. Imaginați-vă în Liga a 2-a un meci între noi și, să zicem, Rapid, dacă nu promovează, deși mi-aș dori să promoveze, cu 15 mii de spectatori. 100 la sută vor fi 15 mii. Păi, acești 15 mii de craioveni ar trebui să se deplaseze la Târgu Jiu, 120 de kilometri, să își vadă favoriții. Dar acești 15 mii de craioveni sunt și ei contribuabili și poate au pus și ei nocturna la acest stadion frumos al orașului Craiova. Și, atunci, de ce trebuie să te comporți astfel cu 15 mii de oameni, de parcă n-ar fi tot concitadinii tăi și contribuabilii tăi”, a spus Pușcaș.

Marcel Pușcaș: ”Nu-i vorba de niciun Mititelu aici, ci de un principiu”

Conducătorul nou-promovatei în Liga 2 din Seria a 4-a a Ligii 3 s-a aprins atunci când a fost întrebat dacă această situație e din cauza tensiunilor dintre Adrian Mititelu și autoritățile locale.

”Aici nu e vorba de Mititelu sau de ne-Mititelu. Aici e vorba de principiu. Aici e vorba că orașul tău mai are o echipă care are suporteri mulți, și suporteri loiali, care sunt cetățeni ai urbei și pe care nu-i lași să-și vadă favoriții pe stadionul pentru care și ei au plătit taxe și impozite. Nu-i vorba de niciun Mititelu aici”, a mai spus Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

”Peste 20 de ani o să fie 120 de milioane de euro pagubă cu stadionul din Craiova”

Președintele ”FC U” Craiova a dat și un alt exemplu pentru care arena ”Ion Oblemenco” trebuie utilizată și de alte cluburi, nu doar de cel din Liga 1, sau pentru alte evenimente, precum concertele, nu doar pentru fotbal.

”Dacă stadion din Craiova a costat 60 de milioane și tu ai pagube anuale în jur de un milion, un stadion trebuie să aibă o perioadă de amortizare. E logic să fie așa. 10 ani, 15 ani, 20 de ani… Păi dacă tu mergi de trei-patru ani tot pe minus cu un milion, deja s-au făcut 64-65 de milioane. Și peste 20 de ani o să fie 120 de milioane de euro pagubă, pentru că nu știi să-l administrezi, pentru că nu permiți celor de la FC Universitatea să evolueze acolo, pentru că nu faci spectacole, pentru că nu îl exploatezi așa cum trebuie”, a explicat Marcel Pușcaș la ProSport LIVE.

Autori: Marius ANGHEL, Victor VRÎNCEANU Publicat: 31 May. 2020, 14:54 Actualizat: 31 May. 2020, 13:30 Liga 2
Pe aceeași temă