FC Hermannstadt începe play-off-ul de pe locul 3, dar nu-și ia gândul de la un loc direct promovabil. Ce spun Daniel Paraschiv și Călin Popescu la final de sezon regular al Ligii 2

Anda DELIU 13 Mar. 2022, 14:30 Liga 2

FC Hermannstadt a terminat sezonul regular al Ligii 2 la un punct în urma celor de la ”U” Cluj (locul 2) și la opt de liderul Petrolul, însă clubul sibian își dorește să promoveze direct în Liga 1, fără baraj.

Chiar și așa, eventualitatea unui baraj cu un nume precum Dinamo pare să le surâdă unor jucători ai lui Măldărășanu, precum Daniel Paraschiv, care a și marcat în victoria cu 2-1 obținută ieri la Timișoara, pe terenul lui Poli.

Finalul de sezon regular cu victorie a adus un moral bun la FC Hermannstadt

Firește, să tragi linie după un sezon regular încheiat cu victorie e un aspect pozitiv la FC Hermannstadt, așa cum spune și Daniel Paraschiv (22 de ani), una dintre achizițiile făcute de sibieni în această iarnă.

”Era foarte important pentru noi să terminăm cu o victorie, chiar dacă nu am practicat un joc prea plăcut ochiului. Noi ne-am atins obiectivul astăzi, mă bucur că am reușit să marchez, însă contează mai puțin. Cele trei puncte primează tot timpul. Cred că atitudinea și faptul că ne-a motivat destul de mult acea înfrângere din etapa trecută au făcut diferența. Mă bucur că atât eu, cât și băieții am reușit să trecem peste, să avem o atitudine potrvită și cred că am avut și agresivitatea necesară pe acest teren”, a spus atacantul fost ultima dată la FC Voluntari, însă venit sub formă de împrumut de la CFR Cluj.

Acesta a fost utilizat în toate cele trei meciuri oficiale din 2022 și a marcat de două ori, prima dată cu Dunărea Călărași (6-0) și a doua oară cu Poli Timișoara (2-1).

Călin Popescu a marcat împotriva fostei sale echipe, Poli Timișoara

Călin Popescu (20 de ani), autorul golului victoriei pe arena Știința, a marcat contra fostei sale echipe și spune că a plecat cu amintiri frumoase de la Timișoara.

”Mă bucur că am câștigat, nu neapărat că a făcut diferență golul meu. A fost un meci foarte greu, pe un teren greu și am luptat până la final și am câștigat, asta e cel mai important. Eu mă bucur foarte mult că am marcat și am revenit aici. Mi-a plăcut foarte mult perioada în care am jucat la Poli. Mi-a plăcut foarte mult atmosfera, mi-au plăcut foarte mult fanii. Îmi pare rău că i-am supărat. Dar asta este treaba mea până la urmă și sper să aibă rezultate bune în continuare”, a punctat Popescu.

Călin Popescu a evoluat în două perioade pentru Poli. În sezonul de Liga 2 2018-2019 a prins 24 de minute în două jocuri, iar în campionatul 2019-2020 a prins 16 partide (1263 minute). În acest sezon, Popescu are 12 meciuri în campionat pentru FC Hermannstadt (412 minute) și a marcat trei goluri, cu FK Miercurea Ciuc (4-1), Dacia Unirea Brăila (6-0) și Poli Timișoara (2-1).

Sibiul, un loc primitor

Jucător născut în 1999, Paraschiv spune că se simte mai bine la Sibiu decât într-un oraș mare. De când au început jocurile oficiale din 2022 i-a și mers bine în atac și a dat două goluri.

”Mă simt foarte bine și din punct de vedere sportiv, îmi și place să locuiesc în Sibiu, un oraș foarte frumos. E un club foarte bun, în care colegii m-au primit foarte bine. Deja mă simt ca acasă. Nu mi-am impus un număr, mă bucur că reușesc să-mi ajut echipa și prin performanțe și prin goluri. Sper să ne oprim cu toții în Liga 1”, a punctat Paraschiv.

Vor locul 2 neapărat

Totuși, Paraschiv spune că locul 3 e puțin pentru Sibiu și că echipa dorește să revină în Liga 1 de pe loc direct promovabil, adică de pe prima sau a doua poziție din play-off, pe care acum sunt Petrolul și ”U” Cluj.

”Este puțin, pentru că obiectivul nostru este promovarea. E clar, o știe toată lumea, locul 2 ne duce direct în Liga 1. Acesta este obiectivul, promvoare, nu contează că e locul 1 sau locul 2. În cel mai rău caz, chiar și de la baraj nu spune nu. Dinamo e o echipă puternică, cu suporteri în spate. Însă cred că ar ieși un meci frumoase atât în tur cât și retur, pentru că avem și noi suporterii noștri și cred că ar fi o confruntare destul de plăcută publicului”, a mai spus jucătorul originar din Brașov.

Călin Popescu spune că miza promovării trece peste orice fel de așteptări personale. ”Așteptări personale, nu pot să zic că mi-am setat ceva anume. Importantă e echipa. Vrem să promovăm, de pe primele două locuri. Asta e cel mai important. Să avem constanță, asta e important”, a punctat mijlocașul originar tot din Brașov.

Cu 41 de puncte, FC Hermannstadt a terminat sezonul regular pe locul 3 în Liga 2. Echipa sibiană va evolua în play-off alături de Petrolul Ploiești (49 puncte), Universitatea Cluj (42 puncte), Steaua București (37 puncte), Concordia Chiajna (36 puncte) și Unirea Slobozia (33 puncte). Programul din play-off va fi stabilit luni, când la Casa Fotbalului are loc tragerea la sorți.

Declarațiile date de Daniel Paraschiv, Călin Popescu și Marius Măldărășanu după Poli Timișoara – FC Hermannstadt 1-2:

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-maldarasanu-multumit-ca-fc-hermannstadt-a-terminat-sezonul-regular-cu-o-victorie-ma-bucur-ca-am-avut-reactie-un-jucator-neinclus-in-lotul-pentru-jocul-cu-poli-timisoara-ta-19223110

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-invinsa-acasa-de-fc-hermannstadt-la-revenirea-pe-stiinta-nicolae-croitoru-cred-ca-ne-am-respectat-adversarul-mai-mult-decat-ar-fi-trebuit-19222936

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

Anda DELIU 13 Mar. 2022, 14:30 Liga 2
Pe aceeași temă