Marius Măldărășanu, mulțumit că FC Hermannstadt a terminat sezonul regular cu o victorie: ”Mă bucur că am avut reacție.” Un jucător neinclus în lotul pentru jocul cu Poli Timișoara, taxat de antrenor

Anda DELIU 13 Mar. 2022, 01:54 Liga 2

FC Hermannstadt s-a impus, sâmbătă, cu 2-1 în meciul jucat pe terenul echipei Politehnica Timișoara, pe arena Știința, în etapa a 19-a a Ligii 2, ultima a sezonului regular. Sibienii au înscris prin Daniel Paraschiv și Călin Popescu și, astfel, cel puțin o zi, au revenit pe locul 2.

Marius Măldărășanu e mulțumit cu rezultatul, venit după ce echipa a pierdut puncte în alte jocuri.

Măldărășanu, supărat pe golul primit la Timișoara

Totuși, antrenorul echipei din Sibiu nu a ”gustat” golul marcat de Octavian Ursu în minutul 44, după ce atacantul Politehnicii a scăpat spre poartă și l-a lobat superb pe portarul Muțiu, titularizat în acest meci, după ce în precedentele două a apărat bulgarul Plamen Iliev, acum nici măcar rezervă.

”Cred că valoarea a făcut diferența. Era normal, avem echipă bună. Venim după o înfrângere dureroasă etapa trecută (n.r. – 0-2 acasă, la Mediaș, cu ”U” Cluj, după care s-a pierdut locul 2). Mă bucur că am avut reacție. Din păcate, am tot pierdut puncte, poate și pe fondul unor jocuri proaste, poate și din cauza altor probleme. Nu vreau să dezvolt. Însă cred că a fost o primă repriză mult mai bună a noastră. Totuși, având prima ocazie – parcă am revăzut jocul cu Clujul -, după care Clujul ne-a marcat gol. Acum la fel, am avut o ocazie pe început și apoi, pe contraatac, au ei o ocazie foarte mare. După care am controlat jocul. Sunt niște reguli neîncrise în fotbal. Nu vreau să intru în detalii vizavi de partea tehnico-tactică. Însă, mai sunt 30 de secunde și luăm un gol care nu anunțat absolut nimic”, a spus Măldărășanu despre meci.

Popecu, felicitat! Oroian, criticat!

Măldărășanu a avut și cuvinte de laudă despre Călin Popescu (foto), marcatorul golului decisiv al echipei sale, dar, în schimb, l-a criticat pe Alexandru Oroian, neinclus în lotul pentru acest meci.

”În a doua repriză, bineînțeles, un gol foarte furmos al lui Popescu. Îl felicit, e un copil extraordinar. Ceea ce face el arată că munca bate talentul, vizavi de Oroian, pe care suntem foarte supărați. Pe final am încercat să fim pragmatici. Am pierdut puncte având 1-0 sau 2-0 acasă, chiar nu era cazul în meciul acesta. Poate a fost o finală pentru noi. Sunt trei puncte mari în economia play-off-ului”, a punctat Măldărășanu.

FC Hermannstadt în meciul cu Poli Timișoara: Muțiu – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 70′), Mino Sota, I. Năstăsie (Buhăcianu 70′), Biceanu, C. Popescu (Bucuroiu 90+2′) – D. Paraschiv (Hora 58′). Rezerve neutilizate: I. Pop – I. Stoica, Issah, Tomșa, Blejdea.

Măldărășanu e încrezător că FC Hermannstadt va putea promova

Altfel, antrenorul ploieștean a reiterat faptul că e convins că sibienilor li se va aproba planul de reorganizare până la 30 aprilie.

”Această informație a apărut înainte de meciul cu U Cluj. Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt pozitive. Mai este până este gata licențierea. Eu zic că totul va fi în regulă. Noi trebuie să ne facem treaba din punct de vedere sportiv”, a conchis Măldărășanu despre riscul ca FC Hermannstadt să nu-și rezolve problema cu insolvența și să nu primească licența pentru Liga 1.

FC Hermannstadt a încheiat sezonul regular al Ligii 2 pe podium, cu 41 de puncte

Cu 41 de puncte, FC Hermannstadt e momentan pe locul 2 în Liga 2, însă poate reveni pe locul 3 dacă ”U” Cluj își câștigă meciul de acasă cu Dunărea Călărași (duminică, ora 11:30).

Echipa sibiană va evolua în play-off alături de Petrolul Ploiești (49 puncte), Universitatea Cluj (39 puncte, un meci în minus), Steaua București (37 puncte), Concordia Chiajna (36 puncte) și Unirea Slobozia (33 puncte).

Programul din play-off îl va afla luni, când la Casa Fotbalului are loc tragerea la sorți.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-invinsa-acasa-de-fc-hermannstadt-la-revenirea-pe-stiinta-nicolae-croitoru-cred-ca-ne-am-respectat-adversarul-mai-mult-decat-ar-fi-trebuit-19222936

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

Anda DELIU 13 Mar. 2022, 01:54 Liga 2
Pe aceeași temă