Poli Timișoara, învinsă acasă de FC Hermannstadt la revenirea pe Știința. Nicolae Croitoru: ”Cred că ne-am respectat adversarul mai mult decât ar fi trebuit”

Anda DELIU 12 Mar. 2022, 20:59 Liga 2

Poli Timișoara a pierdut cu 1-2 meciul de acasă cu FC Hermannstadt, chiar la revenirea echipei pe arena Știința, în ultima etapă a sezonului regular al Ligii 2. Au marcat pentru ardeleni Daniel Paraschiv și Călin Popescu, iar pentru bănățeni, cu o execuție frumoasă, a înscris Octavian Ursu.

Firește, după meci, Nicolae Croitoru nu a fost fericit cu acest rezultat, pe un stadion care nu prea îi surâde antrenorului.

Poli Timișoara va evolua în Grupa A a play-out-ului după ce terminat sezonul regular pe locul 15 și va avea emoții pentru a scăpa de locul de baraj de menținere în Liga 2, pe care se află acum, în timp ce FC Hermannstadt a revenit pe locul 2 pentru cel puțin o zi.

FC Hermannstadt a dominat categoric prima repriză

Poli a început bine meciul, cu o ocazie mare în minutul 8, când a încercat să marcheze atât Ursu, cât și Gerbi, însă fără succes. Ulterior, formația sibiană s-a instalat tot mai clar în controlul jocului, iar până la urmă, în minutul 33, a și reușit să se strecoare prin defensiva bănățeană. Opruț a pătruns în careu și i-a lăsat în dreapta lui Daniel Paraschiv, care a marcat.

Timișorenii au reușit destul de rar să-și găsească drum spre careul advers, dar au putut egala chiar în minutul 44, prin execuția genială a lui Ursu. Scăpat pe dreapta, atacantul a reușit să lobeze peste portar și să egaleze.

Sibienii au marcat aproape la fel ca bănățenii

Deși un gol înscris chiar înainte de pauză aduce un avantaj morale echipei care înscrie, Poli nu a putut să beneficieze de asta și pe teren, pentru că în minutul 47, Sibiul a înscris din nou. De data aceasta, chiar prin fostul polist Călin Popescu, care a tras dintr-o poziție aproape similară cu a lui Ursu, puțin mai aproape de careu, doar că a ales o execuție mai în forță.

Repriza a doua s-a jucat cu un ritm mult mai redus decât prima și jocul a fost mai fragmentat, ceea ce, evident, a convenit vizitatorilor. În minutul 72, Ignea a trimis pe lângă poartă o minge, dintr-o poziție bună, însă alte ocazii majore n-au fost, iar pe final în careul timișorean au fost și îmbrânceli, după o ciocnire dintre Mera și Antoche, la care alb-violeții ar fi sperat la un penalty.

Nicolae Croitoru spune că Poli a luat al doilea gol pe o gafă impardonabilă

Antrenorul timișorenilor a punctat că echipa sa a primit golurile ușor, mai ales al doilea.

”Un joc în care ne-am pus speranțe. Era ultimul joc din campionatul regular, chiar dacă întâlneam un adversar bun, chiar foarte bun, cred că și parcursul noastru de până la ora jocului demonstra că suntem pe o linie ascendentă și ne puneam speranțe. Din păcate, cred că am respectat mai mult adversarul decât ar fi trebuit în anumite momente ale jocului și lucrul acesta ne-a costat. Am început destul de bine jocul, am avut o ocazie foarte mare de a înscrie. Am primit două goluri ușor. Cel puțin golul al doilea, și la început de repriză… Era 1-1, aveam timp să gestionăm altfel repriza a doua, însă foarte-foarte ușor, o greșeală impardonabilă. N-am mai avut forță să mai revenim, am făcut eforturi, însă n-am reușit să ne creăm situații foarte clare de a înscrie. N-a existat decât presiunea asupra adversarului și cam atât. Păcat, pentru că veneam într-un moment pentru o echipă. Poate că și absențele au contat, într-o oarecare măsură, însă asta nu este o scuză”, a spus Nicolae Croitoru.

Diferență mare pe Știința

Autoritățile nu mai vor să redeschidă ”Dan Păltinișanu”, astfel că Poli va trebui să se reobișnuiască să joace pe Știința.

Nicolae Croitoru nu pare deloc încântat de schimbare, mai ales că terenul e mai mic și asta schimbă și abordările tactice. ”Mi-e greu să mă pronunț. Însă este clar că e o diferență mare între «Dan Păltinișanu» și Știința. În același timp cred că și jocul este diferit de la un teren la altul. În primul rând, dimensiunile terenului influențează lucrul acesta. Și în cazul nostru, dar și în cazul adversarilor”, a punctat Croitoru.

Optimism pentru play-out. Poli Timișoara e pe loc de baraj în Grupa A

Poli Timișoara a terminat sezonul regular al Ligii 2 pe locul 15, cu 21 de puncte, astfel că nu va avea un play-out lipsit de emoții. Antrenorul speră ca elevii săi să facă o figură frumoasă.

”În primul rând, trebuie să ne recuperăm după jocul de astăzi, trebuie să ne recăpătăm încrederea, să muncim .Eu sper ca evoluțiile și rezultatele să ne ajute să ieșim bine”, a mai spus Croitoru.

Poli Timișoara face parte din Grupa A a play-out-ului și le va avea ca adversare pe FK Miercurea Ciuc, Metaloglobus București, Politehnica Iași, CS Comunal Șelimbăr, Dunărea Călărași și Dacia Unirea Brăila, adică ocupantele locurilor 7, 10, 11, 14, 18 și 19 la finalul sezonului regular al Ligii 2. Poli e acum pe loc de baraj de evitare a retrogradării și îi va fi greu să-l părăsească.

Programul complet din play-out și-l va afla luni, când la FRF are loc tragerea la sorți.

POLITEHNICA TIMIȘOARA – FC HERMANNSTADT 1-2

Octavian Ursu 44′ / Daniel Paraschiv 33′, Călin Popescu 47′

Poli Timișoara: Păduraru – D. Radu, Mera (cpt.), Bocșan, Oanea – D. Andrei (Sofran 66′), R. Lazăr (Vukoje 86′), Ignea, Oct. Ursu – Zaluschi (Iamandache 66′), Gerbi (Sîntean 46′)
Rezerve neutilizate: Devenish-Meares – Plumbuitu, Huminic, Olariu, Bîrnoi
Antrenor: Nicolae Croitoru

FC Hermannstadt: Muțiu – Pantea, Bejan, Antoche, Opruț – P. Petrescu (cpt.)(Balaure 70′), Mino Sota, I. Năstăsie (Buhăcianu 70′), Biceanu, C. Popescu (Bucuroiu 90+2′) – D. Paraschiv (Hora 58′)
Rezerve neutilizate: I. Pop – I. Stoica, Issah, Tomșa, Blejdea
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Ştiinţa (Timişoara – Timiş); Arbitru: Cristian Codrea (Baia Mare); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reşiţa) și Daniel Ștefan Lar (Baia Mare); Rezervă: Tudor Florin Jurca (Arad); Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Horaţiu Stănescu (Craiova).

Emerich Dembrovschi a dat lovitura de start simbolică a meciului.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-si-unirea-slobozia-sunt-ultimele-echipe-calificate-in-play-off-ul-ligii-2-ialomitenii-sunt-marea-surpriza-dupa-ce-au-profitat-de-rezultatele-celor-de-la-fc-buzau-si-fk-miercurea-ci-19222864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-ale-ligii-2-poli-timisoara-poli-iasi-si-fc-brasov-printre-echipele-care-se-vor-lupta-pentru-a-evita-barajul-de-mentinere-retrogradare-19222905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-sezonului-regular-de-liga-2-opt-meciuri-sunt-programate-de-la-ora-1400-azi-aflam-ultimele-doua-echipe-calificate-in-play-off-respectiv-componenta-grupelor-de-play-out-19222782

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-si-amendata-si-ramasa-fara-casa-clubul-e-sanctionat-financiar-dupa-meciul-intrerupt-cu-petrolul-iar-cj-timis-nu-vrea-sa-redeschida-dan-paltinisanu-19222573

Anda DELIU 12 Mar. 2022, 20:59 Liga 2
Pe aceeași temă