FC Brașov s-a despărțit de încă un jucător și are la antrenamente un mijlocaș care nu s-a înțeles cu FC Hermannstadt

Adi MARICA 20 Jun. 2023, 16:49 Liga 2
FC Brașov s-a despărțit de încă un jucător și are la antrenamente un mijlocaș care nu s-a înțeles cu FC Hermannstadt

FC Brașov s-a despărțit de încă un jucător cu care a încheiat recentul sezon de Liga 2, dar are și un nume nou la antrenamentele conduse de Dan Alexa.

A plecat portarul Ștefan Dobre (22 ani) și a venit mijlocașul Călin Popescu (21 ani).

Ștefan Dobre nu mai continuă cu FC Brașov

Transferat la începutul acestui an pentru a acoperi plecarea lui Sebastian Mutu la Campionii FC Argeș, Ștefan Dobre nu a reușit să se impună la FC Brașov, unde titular a fost Andrei Ureche, fotbalist împrumutat de la FC Botoșani.

Dobre a fost titular doar într-un singur meci din cele nouă din 2023 disputate de FC Brașov, în victoria cu 3-1 cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din prima etapă a play-out-ului Ligii 2. În rest, a fost rezerva lui Ureche în cinci meciuri, iar în două jocuri nu a prins lotul.

Cum la FC Brașov a revenit portarul Sebastian Micu după experiența nefericită de la Argeș, unde a prind doar un meci și a retrogradat, Dan Alexa l-a anunțat pe Dobre că nu face parte din planurile pentru noul sezon.

În acest moment, FC Brașov are doi portari, pe Sebastian Micu (22 de ani) și Daniel Mutu (35 de ani), iar Alexa ar mai dori un portar cu experiență. O variantă ar fi chiar revenirea lui Andrei Ureche.

  • Ștefan Dobre a mai jucat pentru Ripensia Timișoara și Academica Clinceni, în Liga 2, respectiv SuperLigă.
  • Alți doi fotbaliști din lotul brașovenilor, fundașul Andrei Marc și mijlocașul Robert Boboc, își vor încheia contractele cu gruparea brașoveană.
  • FC Brașov a anunțat abia astăzi, 20 iunie, faptul că s-a despărțit de Zoran Mitrov și Tudor Cociș. Primul a semnat de câteva zile cu Petrolul, iar al doilea este în pregătire cu CS Comunal Șelimbăr.

Călin Popescu se antrenează sub comanda lui Dan Alexa

La antrenamentul de marți al brașovenilor s-a prezentat și mijlocașul Călin Popescu (21 de ani – foto principal, alături de Dan Alexa).

Brașoveanul nu a ajuns la un acord pentru prelungirea contractului cu FC Hermannstadt, astfel că nu a plecat cu echipa din SuperLigă în cantonamentul din Turcia.

În sezonul recent încheiat, Călin Popescu a jucat în 30 de meciuri de prima ligă pentru trupa sibiană, reușind două pase de gol.

Acesta a cerut acceptul lui Dan Alexa pentru a se pregăti câteva zile cu FC Brașov, mijlocașul fiind în discuții pentru un eventual transfer în străinătate. În cariera sa a mai jucat pentru FC Brașov, Poli Timișoara, Sepsi OSK și UTA.

Triunghiular inedit: Farul, Poli Iași și FC Brașov

Vineri, 23 iunie, Farul Constanța, Poli Iași și FC Brașov se vor întâlni într-un triunghiular la baza sportivă Campo Verde din Ghimbav.

Vor fi ”meciuri” de câte 45 de minute, astfel că fiecare echipă va bifa 90 de minute în acest triunghiular.

Prim-divizionarele Farul și Poli Iași se află în această perioadă în cantonament la Brașov.

După triunghiularul de vineri, Farul va încheia stagiul de pe pregătire, iar din 26 iunie campioana României va efectua un cantonament în Polonia, la Opalenica. Trupa lui Gheorghe Hagi a picat să joace în turul 1 preliminar al Ligii Campionilor cu basarabenii de la Sheriff Tiraspol.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-s-a-reunit-dan-alexa-trage-un-semnal-de-alarma-discutia-e-simpla-ce-solicita-antrenorul-si-cum-comenteaza-posibila-plecare-a-presedintelui-mitran-19275431

https://liga2.prosport.ro/seria-1/altul-la-rand-lui-marin-mitran-i-a-expirat-contractul-cu-fc-brasov-si-poate-ajunge-la-alta-echipa-din-liga-2-favoritul-sa-fie-numit-presedinte-la-clubul-de-sub-tampa-19275388

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-a-scapat-de-interdictia-la-transferuri-primita-de-la-fifa-marin-mitran-asteapta-acum-banii-publici-avem-incredere-in-autoritatile-locale-pentru-a-putea-intra-in-normalitate-19274969

Adi MARICA 20 Jun. 2023, 16:49 Liga 2
Pe aceeași temă