FC Buzău a transferat un mijlocaș croat! Dinko Trebotic a jucat la peste 15 echipe și a câștigat campionatul în Ungaria. Cristian Pustai a mai renunțat la doi jucători, dar și la Christos Intzidis

Andrei PASCU 27 Jan. 2022, 13:14 Liga 2
FC Buzău a transferat un mijlocaș croat! Dinko Trebotic a jucat la peste 15 echipe și a câștigat campionatul în Ungaria. Cristian Pustai a mai renunțat la doi jucători, dar și la Christos Intzidis

FC Buzău a mai făcut o achiziție! A anunțat un transfer la mijlocul terenului, zonă în care Cristian Pustai a tot cerut întăriri, fiind adus croatul Dinko Trebotic (31 de ani), liber de contract după ce s-a despărțit de Aguilas FC, echipă din liga a 4-a din Spania.

FC Buzău l-a transferat pe mijlocașul croat Dinko Trebotic

Dinko Trebotic și FC Buzău au ajuns la un acord pentru un contract pe șase luni, până la finalul campionatului, dar cu opțiune de prelungire. Dacă mijlocașul va da randament bun, iar Cristian Pustai va fi mulțumit, atunci înțelegerea va fi prelungită cu încă un sezon.

Croatul are peste 15 echipe în CV, printre care Dinamo Minsk (Belarus), Slaven Belupo (Croația), Bnei Yehuda (Israel), Videoton FC (Ungaria), Hajduk Split (Croația) sau NK Zagreb (Croația).

Dinko Trebotic, campion în Ungaria, în 2015 

Are și un trofeu în palmares, titlul în Ungaria cu Videoton FC, în 2015, dar și cinci prezențe pentru echipa națională sub 21 de ani a Croației. Născut la Split, Trebotic are și cetățenie bosniacă.

”Am adus un mijlocaș croat, Dinko Trebotic, joacă la închidere, dar poate să joace și mai ofensiv. Sperăm să fie ce am căutat noi, are un CV foarte bun, a jucat la echipe valoroase. Sperăm ca experiența lui să ajute echipa noastră.

Avem înțelegere cu el pe șase luni, dar cu opțiune pe încă un an”, a declarat team-managerul Buzăului, Marin Mitran, pentru Campus TV.

  • FC Buzău i-a mai achiziționat în această iarnă pe Robert Sălceanu (ex Dunărea Călărași), Dorin Burlacu (ex Aerostar Bacău), Mihai Neicuțescu (ex Dinamo), Gonzalo Latorre (ex Cerro Largo FC / Uruguay) și Valentin Balint (ex Concordia Chiajna).

FC Buzău s-a despărțit de Dumitru Rogac și Alexandru Neacșu. Christos Intzidis n-a dat randament și a plecat 

FC Buzău a mișcat în ultimele zile și la capitolul plecări. După Jhon Mondragon, care s-a înțeles cu Minaur Baia Mare, au mai părăsit echipa și atacantul Dumitru Rogac (23 de ani), care s-a întors în Republica Moldova, ajungând la un acord cu Zimbru Chișinău, dar și mijlocașul Alexandru Neacșu (18 ani), revenit la FCSB 2, de unde era împrumutat.

Tot la plecări s-ar putea încadra și fundașul central elen Christos Intzidis (29 de ani), care a fost testat de Cristian Pustai în ultimele zile. ”Profesorul” nu a fost mulțumit de el și buzoienii vor căuta altă variantă.

(N.r. – Despre Christos Intzidis) ”A fost o situație… a venit repede. A făcut câteva antrenamente, dar domnul Pustai a decis că ne trebuie ceva mai bun, mai valoros. Căutăm un fundaș central, pentru că deocamdată avem doar trei”, a mai declarat Marin Mitran.

FC Buzău, meci amical cu Metalul Buzău 

FC Buzău are următorul meci de verificare vineri, de la ora 11:00, cu Metalul Buzău. Va fi al doilea amical din 2022, după ce, tot în cantonamentul de la Râmnicu Sărat, a avut loc cel cu CSM Râmnicu Sărat, câștigat de echipa din Liga 2 cu 5-1.

Apoi, vor mai urma amicale cu Metaloglobus, de două ori, (5 februarie, la Buzău sau Râmnicu Sărat, și 9 februarie, la Bucureşti), CSM Focşani (12 februarie, la Focşani) și Politehnica Iaşi (16 februarie, la Buzău).

Foto: Alchetron

Andrei PASCU 27 Jan. 2022, 13:14 Liga 2
Pe aceeași temă