Lucian Nicolau are planuri mari pentru noul sezon la AFC Odorheiu Secuiesc. Obiectiv asumat și pariul Vlad Boția

Adi MARICA 30 Jun. 2023, 10:49 Liga 3
Lucian Nicolau are planuri mari pentru noul sezon la AFC Odorheiu Secuiesc. Obiectiv asumat și pariul Vlad Boția

AFC Odorheiu Secuiesc, echipă care a terminat sezonul trecut de Liga 3 pe locul 1 în play-out-ul din Seria a 5-a, are planuri mari pentru noua ediție de campionat.

Cu antrenorul brașovean Lucian Nicolau la timonă, instalat la începutul lunii februarie, echipa harghiteană a demarat campania de achiziții, iar primul transfer important realizat este cel al mijlocașului Vlad Boția de la Olimpic Cetate Râșnov.

Un alt jucător important al harghitenilor, atacantul Raul Găvîrliță și-a prelungit contractul pentru încă un sezon.

”Până acum am reușit să aducem șase jucători, sunt fotbaliști pe care îi cunoaștem și care se adaugă nucleului de bază nucleu al echipei din sezonul trecut. Mai suntem în discuții cu încă trei jucători, un portar și doi fundași centrali și am mai dori doi underi”, spune Lucian Nicolau, care este ajutat de Szilard Mitra (antrenor secund) și Cristian Robciuc (antrenor cu portarii).

Pariul Vlad Boția pentru AFC Odorheiu Secuiesc

Lucian Nicolau a insistat mult în această vară pentru transferul lui Vlad Boția, jucător pe care antrenorul îl cunoaște foarte bine.

”Chiar mi-am dorit mult să-l aducem pe Vlad Boția, am tras de el și sunt convins că am făcut un transfer bun. Prin aducerea lui Boția cred că am deschis ușa și către alți jucători de calitate. Îl știu bine pe Vlad de la juniorii lui FC Brașov. El este un talent, dar viața nu l-a adus acolo unde poate ar fi meritat în fotbal. Sper să ne ajute să ne îndeplinim obiectivul și să-l ajutăm și noi să fie la un nivel superior anul viitor”, a spus Nicolau.

Vlad Boția este încântat că va lucra din nou cu Lucian Nicolau. ”Vin după un sezon bun la Cetate Râșnov, iar acum sunt gata de o nouă promovare. Mă bucur că voi putea lucra cu Lucian Nicolau și sper să reușim un sezon foarte bun”, a spus Boția, care sezonul trecut a marcat 7 goluri pentru echipa din Râșnov.

Totul pentru play-off la Odorheiu Secuiesc

Pentru sezonul viitor, Lucian Nicolau își propune din start accederea în play-off, unde echipa a fost în ediția 2021-2022, când a și câștigat seria și apoi a participat la barajele de promovare în Liga 2. A trecut în semifinală de Viitorul Dăești, însă în finală a cedat la lovituri de departajare în fața Slatinei.

”Plecăm la drum deciși să prindem play-off-ul, acesta este obiectivul pe care mi l-am asumat. Acum rămâne de văzut dacă vom putea forța mai mult și să putem să prindem și barajul. Dacă vom ajunge în play-off și vom prinde un culoar bun nu se știe unde te duce valul la baraj. Pentru Liga a 3-a avem condiții bune la Odorheiu Secuiesc, dar tot timpul e loc de mai bine”, a mai spus Nicolau.

Reunirea echipei este programată în data de 10 iulie, iar primele două amicale sunt stabilite cu echipe din Liga 2: FC Brașov (22 iulie) și FK Miercurea Ciuc (29 iulie). Altul stabilit este cu echipa din Liga 3 ACS Târgu Mureș (5 august).

Transferuri rezolvate de AFC Odorheiu Secuiesc:

  • Vlad Boția – mijlocaș, 27 ani, de la Olimpic Cetate Râșnov,
  • Radu Matei – atacant, 18 ani, de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2,
  • Norbert Balazs – mijlocaș central, 19 ani, de la FK Miercurea Ciuc 2,
  • Biro Tamaș – 19 ani, atacant, de la FK Miercurea Ciuc 2,
  • Botond Sebestyen – 19 ani, mijlocaș ofensiv, de la FK Miercurea Ciuc 2
  • Levente Bara – 23 ani, mijlocaș de la FK Miercurea Ciuc 2
  • Barna Antal – 23 ani, atacant, CSM Satu Mare

Plecări: Daniel Harnagea, antrenorul cu portarii, plecat la Unirea Slobozia, Cătalin Savin, la Unirea Ungheni, Csongor Berkeczi și Csongor Simo, ambii întorși la FK Miecurea Ciuc.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/sanctiuni-dure-pentru-recolta-danceu-dupa-meciul-tur-din-barajul-de-promovare-in-liga-3-in-care-arbitrul-a-fluierat-finalul-in-minutul-48-frf-a-dictat-multe-jocuri-de-suspendare-pentru-cei-eliminati-19276432

https://liga2.prosport.ro/liga-3/divergentele-de-la-foresta-suceava-continua-19276404

https://liga2.prosport.ro/liga-3/harababura-la-ripensia-clubul-a-ramas-fara-managerul-general-pe-care-il-prezentase-in-functie-in-urma-cu-mai-putin-de-o-luna-19276419

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/frf-a-stabilit-grupele-si-meciurile-din-faza-regionala-a-cupei-romaniei-finalele-nu-se-mai-joaca-pe-teren-neutru-19276406

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-bomba-in-banat-fotbalisti-de-la-poli-dumbravita-si-ghiroda-citati-de-frf-pentru-pariuri-19276396

Adi MARICA 30 Jun. 2023, 10:49 Liga 3
Pe aceeași temă