FC Brașov și-a programat primii șase adversari din meciurile amicale. Portarul Laurențiu Popescu: ”Nu mă tem de situația dificilă din clasament”

Adi MARICA 10 Jan. 2022, 11:37 Liga 2
FC Brașov și-a programat primii șase adversari din meciurile amicale. Portarul Laurențiu Popescu: ”Nu mă tem de situația dificilă din clasament”

FC Brașov și-a decis, în mare măsură, perioada de pregătire până la reluarea Ligii 2. Au fost puse la punct detaliile și datele care stabilesc antrenamentele, dar și un cantonament la Târgu Secuiesc.

Șefii clubului caută soluții pentru finanțarea stagiului de pregătire centralizat, asta pentru că alocarea banilor pentru sezonul de primăvară va întârzia până se va aproba bugetul primăriei Brașov pentru anul 2022, principala sursă de venit și pentru gruparea condusă de Ioan Mărginean.

FC Brașov și-a stabilit șase adversari pentru amicale

Cei de la FC Brașov au parafat până acum șase meciuri de pregătire.

Primul amical este programat în data de 22 ianuarie, la Târgu Secuiesc, cu Olimpic Zărnești, liderul Ligii a 4-a Brașov. Al doilea joc de pregătire este programat pe 28 ianuarie, tot la Târgu Secuiesc, cu echipa locală KSE (locul 6 în Seria a 5-a a Ligii 3).

În luna februarie, oficialii lui FC Brașov au stabilit patru jocuri de pregătire, pe 2 februarie cu AFC Odorheiu Secuiesc (liderul din Seria 5 a Ligii 3), pe 5 februarie cu Sepsi OSK 2 (locul 3 în Seria 5 a Ligii 3), pe 12 februarie cu Petrolul, liderul Ligii 2, însă acest joc va avea loc doar dacă ”găzarii” nu vor pleca în cantonament în Antalya. Iar pe 19 februarie este programat un nou test tare, cu FC Hermannstadt, locul 2 în Liga 2.

Stafful tehnic al brașovenilor mai caută un adversar pentru data de 9 februarie.

  • Cu 12 puncte acumulate în acest sezon din care s-au desfășurat 16 etape, FC Brașov se află pe locul 16 din 20. Echipa brașoveană va evolua în play-out, unde va încerca să se salveze de la retrogradare prinzând barajul de menținere.

Șase contracte reziliate

În privința lotului, președintele Ioan Mărginean a început încă de la finalul anului trecut o amplă ”curățenie”. Astfel, până acum, FC Brașov s-a despărțit de șase jucători: Vlad Motroc, Gheorghe Anton, Bruno Vasiu, Dan Panait, Iulian Roșu și Maxim Iurcu.

Pe lista neagră a lui ”Limoniu” se mai află și portarul Cezar Lungu și atacantul Marian Codrea, dar cei doi nu au acceptat până acum termenii rezilierii propuși de președintele clubului.

”Mie îmi este rușine de oamenii care au avut încredere în noi, începând de la primar și toți consilierii din Brașov. Ei ne-au oferit, dar noi am dat fotbal cu pipeta. Suntem un club în construcție și sunt probleme. Cea mai mare problemă este locul din clasament și este clar că e nevoie de o revigorare. Ne place, nu ne place jucăm la retrogradare. Mai rău decât acum nu se poate. Eu nu mă tem de retrogradare, ci doar de Dumnezeu”, spunea șeful de la FC Brașov.

”Limoniu” anunța și o campanie spectaculoasă de achiziții și speră să dea câteva lovituri pe piața transferurilor, dar așteaptă ca echipele de Liga 1 să-și definitiveze loturile: ”Nu vrem să facem transferuri la număr, ci doar pe posturile deficitare, care sunt foarte multe.”

Au găsit portar de la Craiova lui Rotaru

Până atunci, Ioan Mărginean a rezolvat transferul portarului Laurențiu Popescu (25 de ani) de la Universitatea Craiova, care va juca la Brașov sub formă de împrumut până la finalul sezonului.

Popescu a fost împrumutat în prima parte a sezonului la Poli Iași, unde a evoluat în 10 din cele 16 meciuri. Portarul nu se teme de situația dificilă din clasament și este convins că Brașovul poate evita retrogradarea.

”Vin cu brațele deschise la Brașov. La Craiova concurența pentru postul de portar este foarte mare și este foarte greu acum să mă bat cu șanse reale la titularizare. Vreau să joc cât mai mult, pentru un portar este foarte important să apere constant. Am discutat cu Ioan Mărginean, am acordul patronului Mihai Rotaru, astfel că luni voi fi prezent la startul pregătirilor cu FC Brașov. Nu mă tem de situația dificilă din clasament, cred că tărie cu echipa se poate salva de la retrogradare”, a spus Laurențiu Popescu, care va concura pentru un post de titular cu Daniel Mutu (34 de ani) și David Gârniță (19 ani).

La reunirea lotului va fi prezent și fundașul central Bogdan Vișan (20 de ani), cel care va fi testat în continuare de Călin Moldovan în perioada următoare, chiar dacă și-a pus deja semnătura pe contract, însă acesta încă nu a fost înregistrat la FRF.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-reziliere-la-fc-brasov-liviu-negoita-a-decis-sa-plece-de-la-echipa-am-trecut-prin-momente-dificile-iar-fotbalul-nu-este-acum-o-prioritate-pentru-mine-19215514

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cine-o-apara-pe-fc-brasov-cosmin-dur-bozoanca-a-fost-in-curtea-clubului-insa-nu-i-a-oferit-contract-si-a-plecat-la-sc-otelul-marginean-vrea-un-portar-fost-la-poli-iasi-19215402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-bogdan-visan-primul-transfer-al-brasovului-pentru-partea-a-doua-a-sezonului-nu-am-stat-mult-pe-ganduri-vine-de-la-una-dintre-codasele-din-liga-3-19214256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-panait-despre-plecarea-de-la-fc-brasov-n-am-primit-nicio-explicatie-19215307

Adi MARICA 10 Jan. 2022, 11:37 Liga 2
Pe aceeași temă