EXCLUSIV | Bogdan Vișan, primul transfer al Brașovului pentru partea a doua a sezonului: ”Nu am stat mult pe gânduri.” Vine de la una dintre codașele din Liga 3

Autor: Adrian MUJEA Publicat: 15 Dec. 2021, 18:14 Liga 2
EXCLUSIV | Bogdan Vișan, primul transfer al Brașovului pentru partea a doua a sezonului: ”Nu am stat mult pe gânduri.” Vine de la una dintre codașele din Liga 3

Bogdan Vișan (20 ani) este primul jucător achiziționat de FC Brașov pentru partea a doua a sezonului de Liga 2. Fundașul central tocmai s-a despărțit amiabil de Flacăra Horezu, penultima clasată în Seria a 6-a a Ligii 3, și a semnat un contract valabil pe un sezon și jumătate cu echipa antrenată de Călin Moldovan.

În 2022, Vișan nu se va lupta pentru evitarea retrogradării din Liga 3, ci la cea din Liga 2, noua sa echipă fiind într-o situație dificilă în clasament, pe locul 16 din 20, cu doar 12 puncte acumulate în 16 meciuri, fiind la opt puncte față de primele două formații din fața sa.

Bogdan Vișan a semnat cu FC Brașov după despărțirea de Flacăra Horezu

Bogdan Vișan revine, astfel, în Liga 2, unde în sezoanele trecute a mai jucat pentru Pandurii Târgu Jiu și Concordia Chiajna. Ultimele echipe pentru care a evoluat sunt însă din Liga 3, SCM Zalău, respectiv Flacăra Horezu.

”Nu am stat mult pe gânduri și am ales să merg la FC Brașov. Foarte importantă a fost discuția cu domnul Mărginean, în care mi-a expus planul, ideile și așteptările sale. Totul mi se potrivește și sper să fac o figură frumoasă în tricoul Brașovului”, a spus, pentru Liga2.ro, Bogdan Vișan.

La începutul acestui an, pentru că nu își găsea echipă după despărțirea de Concordia Chiajna, jucătorul lua în calcul inclusiv să plece la muncă în străinătate. Grație articolului publicat pe Liga2.ro, Vișan semna cu SCM Zalău și lupta pentru promovarea în Liga 2 în primăvară, însă rata în prelungiri obiectivul, în fața celor de la Unirea Dej. Mai apoi își continua cariera la Flacăra Horezu, de care s-a despărțit acum, după prima parte a sezonului.

Vișan a mai jucat în Liga 2 pentru Pandurii și Concordia Chiajna

Vișan a debutat în Liga 2 în sezonul 2019/2020, în tricoul echipei Pandurii Târgu Jiu, într-un meci disputat la Turnu Măgurele, cu Turris Oltul, pierdut de echipa sa cu 0-2, la 3 august 2019. În prima parte a acelui campionat evolua în 12 meciuri pentru gorjeni, în 10 ca titular (950 minute) și atrăgea atenția Concordiei Chiajna, unde ajungea în februarie 2020, dar unde apuca să joace în doar două meciuri din trei din partea a doua a campionatului și să înscrie un gol, pandemia Covid-19 ducând la ”înghețarea” competiției pentru ilfoveni și formațiile clasate atunci pe locurile 7-20.

În sezonul 2020/2021 prindea 7 meciuri (559 minute, 6 începute ca titular) la Concordia, în care înscria încă un gol, însă apoi, după plecarea antrenorului Florin Bratu, nu i s-a mai dat nicio șansă să joace și a fost trimis la echipa a doua a clubului, în Liga 3. În decembrie 2020, impresarul l-a sfătuit să rezilieze contractul cu ilfovenii și i-a promis că-l duce în probe la Espanol (Spania) și Leeds (Anglia). Acest lucru nu s-a întâmplat și Vișan a ajuns apoi la SCM Zalău. Povestea sa o puteți citi aici.

În vară, Vișan a fost în pregătiri cu Unirea Constanța, însă în cele din urmă a ajuns la Flacăra Horezu.

Acum are șansa să joace din nou în Liga 2, de această dată la FC Brașov. Înainte să ajungă la Concordia, Vișan a avut posibilitatea să semneze cu Petrolul, însă nu a făcut-o.

  • Până în acest moment, FC Brașov s-a despărțit de șase jucători: Vlad Motroc, Gheorghe Anton, Bruno Vasiu, Dan Panait, Iulian Roșu și Maxim Iurcu. Altor trei jucători li s-a propus rezilierea, însă cu aceștia încă nu s-a ajuns la un acord: Marian Codrea, Cezar Lungu și Alexandru Sabău.
Autor: Adrian MUJEA Publicat: 15 Dec. 2021, 18:14 Liga 2
Pe aceeași temă