Cine o ”apără” pe FC Brașov? Cosmin Dur-Bozoancă a fost în curtea clubului, însă nu i-a oferit contract și a plecat la SC Oțelul. Mărginean vrea un portar fost la Poli Iași

Adi MARICA 05 Jan. 2022, 13:45 Liga 2
Cine o ”apără” pe FC Brașov? Cosmin Dur-Bozoancă a fost în curtea clubului, însă nu i-a oferit contract și a plecat la SC Oțelul. Mărginean vrea un portar fost la Poli Iași

FC Brașov a încheiat anul 2021 pe un modest loc 16 din 20 în Liga 2, cu un bilanț dezastruos: trei victorii, trei remize și zece înfrângeri, care au dus la o zestre de doar 12 puncte.

Defensiva a fost un alt punct nevralgic al brașovenilor. Gafele portarilor, dar și erorile fundașilor au dus la primirea a 28 de goluri în cele 16 meciuri. Doar Dacia Unirea Brăila (48), Unirea Constanța (44), Dunărea Călărași (33) stau mai prost la capitolul goluri primite.

FC Brașov a avut patru portari în lot în prima parte a sezonului de Liga 2

Deși FC Brașov a avut parte de doi portari experimentați, Cezar Lungu (33 de ani) și Daniel Mutu (34 de ani), cei doi nu au dat siguranță. David Gârniță a fost folosit și el, însă a avut evoluții oscilante, dar are avantajul vârstei (19 ani).

FC Brașov are și al patrulea portar în lot, Robert Mario Gheorghe (17 ani), un puști adus de Ioan Mărginean de la Dinamo, care nu a impresionat nici măcar în amicalul cu Universitatea Alba Iulia, echipă de Liga a 4-a. În aceste condiții, echipa vrea să se despartă în această iarnă de Cezar Lungu și Robert Gheorghe, iar oficialii clubului caută de zor un portar de valoare.

Cosmin Dur-Bozoancă, ignorat de FC Brașov

Culmea, FC Brașov a avut în propria curte un portar de viitor. Este vorba de Cosmin Dur-Bozoancă (23 de ani).

Crescut de FC Brașov, Cosmin a plecat la 12 ani la Academia lui Gică Hagi. La 19 ani, Cosmin Dur-Bozoancă a jucat în Liga 2 la Poli Timișoara, după care a trecut la ”U” Cluj. Sezonul trecut a jucat la Farul, în Liga 2, iar în vară, după doar patru etape în Liga 1 la echipa lui Hagi, noul Farul, fosta Viitorul, de care era legat contractual, brașoveanul a decis să plece.

A mers la Brașov, unde s-a pregătit mai bine de două luni sub comanda lui Andrei Șanta, antrenorul de portari, dar și principal pentru patru jocuri la FC Brașov.

Dur-Bozoancă: ”Nu puteam să mă propun eu!”

Cum cei de la FC Brașov nu i-au oferit un contract, Cosmin Dur-Bozoancă a acceptat oferta celor de la SC Oțelul Galați și va juca în Liga 3 la trupa antrenată de Dorinel Munteanu.

”Eu sunt brașovean și normal că îmi doream să apăr la FC Brașov. M-am pregătit timp de două luni cu Andrei Șanta, dar nimeni de la FC Brașov nu mi-a propus un contract. Chiar nu puteam să mă propun eu! Am acceptat oferta celor de la Oțelul, unde mi s-a prezentat un proiect serios. Antrenor este Dorinel Munteanu și sper din tot sufletul să reușim să promovăm în Liga a 2-a”, a spus Cosmin Dur-Bozoancă.

Un alt portar brașovean de viitor, Albert Popa, împrumutat de Gaz Metan Mediaș la Dunărea Călărași, putea fi o variantă bună, însă nici el nu a fost căutat de șefii de la FC Brașov.

Laurențiu Popescu, soluția lui ”Limoniu”

Se pare că varianta găsită de ”Limoniu” Mărginean pentru acest post este Laurențiu Popescu (25 de ani), portarul celor de la Universitatea Craiova, care în prima parte a sezonului a fost împrumutat în Liga 2 la Poli Iași.

Popescu nu a mai prins lotul în ultimele meciuri ale celor de la Poli Iași și Costel Enache a renunțat la serviciile sale, astfel că U Craiova l-ar putea redicționa spre Brașov, unde este legitimat și Vasile Constantin.

Laurențiu Popescu împlinește la 18 ianuarie 25 de ani, iar în acest sezon a evoluat în 10 meciuri pentru Poli Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-panait-despre-plecarea-de-la-fc-brasov-n-am-primit-nicio-explicatie-19215307

https://liga2.prosport.ro/liga-3/transfer-pentru-promovare-la-sc-otelul-galatenii-l-au-luat-pe-cosmin-dur-bozoanca-portar-cu-peste-100-de-meciuri-in-liga-2-19214522

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bruno-vasiu-despre-calvarul-trait-la-fc-brasov-nu-am-avut-nicio-sansa-am-fost-tras-pe-linie-moarta-fundasul-a-semnat-cu-unirea-ungheni-19215137

Adi MARICA 05 Jan. 2022, 13:45 Liga 2
Pe aceeași temă