FC Brașov, în play-out-ul Ligii 2 pentru al doilea sezon consecutiv. Primarul Allen Coliban, atacat: ”A venit timpul scadenței, pe bani publici, tati! Nu ți-au ieșit socotelile pe axa Brașov-Cluj-Buzău”

Adi MARICA 14 Mar. 2023, 19:30 Liga 2
FC Brașov, în play-out-ul Ligii 2 pentru al doilea sezon consecutiv. Primarul Allen Coliban, atacat: ”A venit timpul scadenței, pe bani publici, tati! Nu ți-au ieșit socotelile pe axa Brașov-Cluj-Buzău”

În ciuda investițiilor masive, FC Brașov va juca, pentru al doilea an consecutiv, în play-out-ul Ligii 2.

Primarul Allen Coliban a început proiectul ”new FC Brașov” cu Ioan Mărginean la conducere, în primul an după cesionarea locului în Liga 2 de la nou-promovata Corona Brașov, iar în acest sezon a continuat cu Marin Mitran și, ulterior, din iarnă, a plusat cu Bogdan Petric.

FC Brașov va juca pentru al doilea sezon în play-out-ul Ligii 2

Dacă sezonul trecut a fost unul cu multe frământări, în special cauzate de războiul intern dintre președintele Ioan Mărginean și antrenorul Ilie Stan, echipa s-a salvat la final, cu antrenorul brașovean Călin Moldovan, după un baraj cu Poli Timișoara. În acest campionat, Dan Alexa a avut parte de susținerea conducerii, însă echipa a ratat accederea în play-off, bătălia fiind dată până în ultima rundă.

”Acces Direct la banii publici ai brașovenilor!”

Brașoveanul Marius Beudeanu (60 de ani), fost arbitru internațional și instructor UEFA, consideră că primarul Allen Coliban este vinovat pentru alegerile făcute la FC Brașov și anticipează, pentru sezonul viitor ”alți «neica-nimeni» din orizontul userist vor avea «Acces Direct» la banii publici ai brașovenilor!”

”Pentru al doilea an consecutiv am reușit să evităm promovarea în prima ligă, prin participarea în play-off, preferând, pentru un plus de adrenalină, bătălia pentru evitarea retrogradării, unde, evident, emoțiile sunt mai mari! Mulțumim, Allen Coliban, pentru încrederea acordată oamenilor de sport din Brașov, cu capabilități manageriale și suntem convinși că începând cu anul competițional 2023-2024 și alți «neica-nimeni» din orizontul userist vor avea «Acces Direct» la banii publici ai brașovenilor! Nea Allen, că așa ne alintăm noi, oamenii din fotbal, am așteptat un an de zile, nu am comentat nici una din deciziile tale pe linie sportivă, am cauționat, prin tăcere, toate derapajele tale pe linie sportivă, dar a venit timpul scadenței, pe bani publici, tati, cum zic! Pentru că în plan sportiv, nu mă bag la altele, ai eșuat dramatic, pe banii brașovenilor, asta-i problema… nu ți-au ieșit socotelile pe axa Brașov-Cluj-Buzău…. vreo 2 milioane de Euro… cum o driblezi pe asta!?”, este mesajul postat de fostul arbitru internațional pe rețelele sociale.

FC Brașov va evolua în Grupa B a play-out-ului Ligii 2

Cu 28 de puncte acumulate în 19 etape, FC Brașov a terminat sezonul regular pe locul 9, astfel că a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, urmând să le întâlnească câte o dată pe Concordia Chiajna (29 puncte), Viitorul Pandurii Târgu Jiu (25), CSC Dumbrăvița (24), Progresul Spartac (17), Ripensia Timișoara (16) și Unirea Constanța (12).

Având în vedere faptul că între FC Brașov și Progresul Spartac, clasata pe locul de baraj de menținere, este o diferență de 11 puncte, atunci trupa lui Dan Alexa se poate considera ca și salvată de la retrogradare.

”Rămânem cu regretul că meritam să fim în play-off, am arătat acest lucru și în meciul cu Unirea Slobozia. Acum ne gândim la play-out, vrem să câștigăm fiecare meci și să facem strategia pentru sezonul viitor”, spunea antrenorul Dan Alexa după remizat din ultima etapă, 2-2 la Unirea Slobozia, și ea pierzătoare a play-off-ului.

În prima etapă a play-out-ului, FC Brașov va juca, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Tineretului, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Adi MARICA 14 Mar. 2023, 19:30 Liga 2
Pe aceeași temă