FC Brașov – Foresta, bătălie pentru supremație! Două dintre cele mai în formă echipe din Liga 2 se întâlnesc astăzi pe Tineretului

Marius ANGHEL 14 Oct. 2016, 12:16 Liga 2
FC Brașov - Foresta, bătălie pentru supremație!** Două dintre cele mai în formă echipe din Liga 2 se întâlnesc astăzi pe Tineretului

Atât FC Brașov, cât și Foresta Suceava traversează o formă foarte bună, în privința rezultatelor directe, înaintea întâlnirii directe. „Stegarii” sunt neînvinși în acest campionat, dar momentul în care se joacă meciul cu Foresta pică destul de prost. Fără doi titulari de bază, Băjan și Sburlea, ambii suspendați, dar și cu câțiva jucători care au acuzat probleme medicale, Cornel Țălnar va trebuie să scoată maxim din acest joc.

„Cei de la Foresta sunt în mare formă, din păcate ne-au prins într-un moment pe care nu-l doresc nici dușmanilor”, a spus antrenorul lui FC Brașov. Țălnar are motive de îngrijorare, în special, pentru ofensivă, acolo unde singurul atacant veritabil pe care-l are la dispoziție, Sergiu Istrati, nu se află în acea mai bună formă fizică. „Avem probleme de efectiv, Băjan și Sburlea sunt suspendați, apoi Istrati nu știu dacă este refăcut în proporție de 50-60%, el de două săptămâni nu face decât alergări ușoare. Apoi, sunt șase jucători care se resimt după toxiinfecția alimentară. Sper ca doctorul să-i pună cât de cât pe picioare, cu perfuzii, cu ce știe dânsul.. Sper ca prin mobilizarea jucătorilor să obținem un rezultat pozitiv. Vom încerca să obținem un rezultat bun să rămânem în continuare neînvinși, iar dacă vom câștiga va fi ceva extraordinar. Cine se va impune în acest meci va avea un avantaj. Sperăm să fim noi, pentru că eu cred în băieți și sunt convins că vor face o figură frumoasă”, a mai declarat Cornel Țălnar.

Contre Goian – Paul Enache

Derby-ul a fost încins și de declarațiile președintelui Forestei, Dorin Goian, cel care afirma că brașovenii se vor da loviți înaintea meciului și vor cere federației să amâne jocul! „Din câte am înțeles, cei de la Brașov au un gând să depună o hârtie la FRF cum că 7-8 jucători ar acuza o indigestie. Cu toții îl știm prea bine pe domnul Romică Pașcu. Să plecăm noi cu autocarul de la Suceava, facem 5 ore jumate, și joi pe la prînz vor face ei indigestia. Au doi jucători suspendați, mai au unul accidentat, își doresc mult să amâne acest joc cu noi. Am informații că cei de la Brașov vor să amâne meciul, pe aceste cauze. Îmi pare rău, dar nu ne putem întoarce înapoi cu 20 de ani. Astfel de practici se făceau înainte. Vreau doar să avertizez și pe cei din FRF, pentru că vom verifica și vom trimite o adresă pentru a vedea și noi acele scutiri medicale care vor fi trimise la FRF. E o competiție sportivă, nu putem accepta. Dacă sunt mai buni, să câștige pe teren. Vrem să jucăm fotbal”, declara Goian la Sport.ro.

Replica Brașovului a venit prompt din partea managerului Paul Enache. „Rămân suprins de declarațiile domnului președinte Dorin Goian. Probabil, jucând în trecut la un club militar (n.r. Steaua), o fi și Goian vreun ofițer acoperit cu acces la informații strict secrete”, a reacționat Paul Enache.

„Este un derbi”

Goian a revenit joi la sentimente mai bune și a precizat că „cel mai importat este ca meciul să se dispute pe teren”. „Chiar nu mă interesează ce spune Paul Enache. Pe mine mă interesează doar ca acest meci, care este un derbi, să se dispute doar pe teren. Am înțeles că Țălnar are probleme de lot, dar, la un moment dat și noi ne putem confrunta cu suspendări și accidentări. Este un meci foarte important, se întâlnesc poate cele mai bune echipe din Liga a 2-a”, a spus Goian.

Și antrenorul sucevenilor, Cristi Popovici are planuri mari pentru meciul de la Bralșov. „Este obligatoriu să mergem să câștigăm la Brașov, cu toate că suntem siguri că și adversarul dorește asta. Sperăm să ne mobilizăm cât mai bine și să reușim ce ne-am propus. Știm că nu au pierdut până acum, dar este un început în toate. Există o echipă bună la Suceava, dar nu avem o bancă de rezerve care să ne salveze în situațiile delicate. Numeric nu stăm tocmai bine. Consider că primele opt clasate în ierarhia actuală vor lupta pentru promovarea în Liga 1″, a declarat Cristi Popovici.

Prețul unui bilet pentru jocul dintre FC Brașov și Foresta este de 5 lei – intrare generală, excepție făcând sectoarele S și T (10 lei) și Tribuna VIP (50 lei).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 14 Oct. 2016, 12:16 Liga 2
Pe aceeași temă