FC Brașov, egală cu Chindia în amical! Târgoviștenii au marcat în ultimele minute și au evitat înfrângerea în fața echipei din Liga 2

Adi MARICA 04 Sep. 2021, 17:21 Liga 2

FC Brașov și Chindia Târgoviște au profitat de pauza din campionat generată de meciurile echipelor naționale și s-au întâlnit astăzi, într-un amical de 120 de minute disputat pe stadionul Metrom din Brașov. Cele două echipe au terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0).

Iulian Roșu (24) a deschis scorul pentru divizionara secundă antrenată de Ilie Stan, iar Daniel Popa a egalat în minutul 116 pentru trupa din prima ligă pregătită de Emil Săndoi.

Puține ocazii în prima repriză, însă un gol pentru FC Brașov

Prima repriza a fost echilibrată, însă cu puține ocazii la cele două porți. Daniel Florea i-a dat primele emoții portarului Gârniță cu un șut bun din lovitură liberă.

Iulian Roșu a deschis scorul în minutul 24, atunci când mijlocașul brașovean a executat perfect o lovitură liberă de la 20 de metri, direct în vinclul porții lui Căbuz.

Până la finalul primei reprize, doar Andrei Șerban a mai avut un șut periculos, puțin pe lângă bara din dreapta lui Gârniță.

Chindia a dominat pe final și a marcat golul egalizator

La pauza, cei doi antrenori au schimbat garniturile. Daniel Popa a avut două bune ocazii, mai întâi un șut peste din 10 metri lateral dreapta și apoi un șut respins greu de Mutu. Brașovenii au replicat prin Negrean, servit ideal de Mihalcea, cu un șut pe lângă poartă.

Mihalcea a fost și el aproape de gol, însă Căbuz a reușit să respingă. Pe final, elevii lui Săndoi au dominat, iar Daniel Popa (116) a restabilit egalitatea, profitând de o nesincronizare în defensiva brașovenilor.

Miloș Jovicic a prins 20 de minute, Fustar nu a prins lotul!

Din cei doi jucători aflați în probe la FC Brașov, Ilie Stan l-a folosit doar pe atacantul Milos Jovicic în debutul părții secunde. Ilie Stan s-a lămurit repede și după doar 20 de minte l-a scos de pe teren. În schimb, fundașul Ivan Fustar nu a fost folosit deloc!

”Nu pot spune că m-a lămurit, dar avem o grămadă de români așa. Eu sunt genul de antrenor care vrea să dea o șansă tinerilor jucători. Fustar nu a prins lotul pentru că ați văzut câți fundași centrali avem”, a spus Ilie Stan.

Referitor la amicalul cu Chindia, antrenorul Brașovului s-a arătat complet mulțumit. ”Tot m-a mulţumit la acest amical, chiar și atitudinea jucătorilor. Suntem în cantonament de patru zile, nu a fost uşor, cu câte două antrenamente pe zi. Au încercat să respecte ceea ce le-am transmis, suntem pe un drum bun. Important este să fim abili și să ştim să gestionăm această pregătire pentru jocul de săptămâna viitoare cu Şelimbăr”, a mai spus Ilie Stan.

Săndoi, exasperat de gafele din defensivă

De cealaltă parte, Emil Săndoi a fost nemulțumit de starea gazonului de pe Metrom. ”Mai puțin contează rezultatul. A fost o săptămână plină pentru noi, iar azi am încercat să folosim două echipe, să joace fiecare jucător câte 60 de minute. Din păcate, starea terenului nu a fost prea bună astfel că am fost dezavantajați. Sunt mulțumit de implicarea jucătorilor. Brașovul a dat o replică bună, au câțiva jucători interesanți, le urez multă baftă în campionat”, a spus Săndoi.

Antrenorul Chindiei recunoaște probleme pe care echipa sa le-a avut în acest start de sezon. ”Pregătim meciul din campionat cu Mioveniul, sperăm să nu mai facem greșelile defensive pe care le-am făcut în ultima perioadă pentru că aici au fost principalele noastre probleme. Chiar și la meciul de azi am mai făcut unele greșeli. Sunt și câțiva jucători noi, sunt și jucători care parcă și-au mai pierdut din rigurozitatea pe care au avut-o în campionatul trecut. În campionatul trecut eram o nucă greu de spart, dar acum doar pe greșeli personale am luat câteva goluri care ne-au costat puncte”, a spus Săndoi.

Întrebat dacă își mai dorește jucători, antrenorul Chindiei a spus că tot timpul este nevoie de jucători: ”Să vedem dacă și putem. Avem câteva posturi descoperite sau ne trebuie dublură pe posturile respective.”

Săndoi: ”Eu nu pot să fiu supărat vreodată pe Craiova”

Chindia și U Craiova ar fi trebuit să joace un meci amical la Brașov, însă, în cele din urmă nu s-a mai jucat. ”Eu nu pot să fiu supărat vreodată pe Craiova. Am fi gestionat altfel lotul dacă am fi jucat și cu Brașovul și cu Craiova. E ok și noi ne-am făcut antrenamentul de azi. A contat foarte mult și programarea etapei din Liga 1. Noi vom juca vineri, iar ei luni. Probabil de asta au vrut și ei să-și facă ciclul săptămânal normal.”

FC Brașov, prima repriză: Gârniță – M. Burlacu, Gherghe, Al. Sabău, Dumbravă – Iul. Roșu, Leonte – H. Popa, Iurcu, Cheles – M. Codrea
FC Brașov, a doua repriză: C. Lungu (D. Mutu 90) – Sburlea, Motroc, Vasiu, D. Panait – Lascu, Vl. Mihalcea, Ghe. Anton, Rz. Iorga – Iovicic (Drăgoi 80, Cîrstean 105), Negrean
Antrenor: Ilie Stan

Chindia Târgoviște, prima repriză: Căbuz – Martac, Celea, P. Iacob, Roumpoulakou – Neguț, Kocic, Sg. Suciu (Matiș 30), Andr. Șerban – M. Șerban, D. Florea
Chindia Târgoviște, a doua repriză: Căbuz (R. Pop 100) – Căpușă, C. Dinu, Baxevanos, Ad. Ioniță – Corbu, M. Dulca, Popadiuc, Cantave – D. Popa, Cherchez
Antrenor: Emil Sandoi

Pentru Chindia urmează meciul cu CS Mioveni, din etapa a 8-a a Ligii 1, în deplasare, vineri, de la ora 18:00, în timp ce FC Brașov joacă la Avrig în etapa a 6-a a Ligii 2, cu CS Comunal Șelimbăr, sâmbătă, de la ora 11:00.

Foto: FC Brașov

Adi MARICA 04 Sep. 2021, 17:21 Liga 2
Pe aceeași temă