Adrian Stoian îl urmează pe Carlo Danciu de la Astra la SR Brașov. La echipa suporterilor stegari au ajuns și doi jucători de la FC Brașov

Autor: Adi MARICA Publicat: 02 Feb. 2022, 14:37 Liga 3
Adrian Stoian îl urmează pe Carlo Danciu de la Astra la SR Brașov. La echipa suporterilor stegari au ajuns și doi jucători de la FC Brașov

SR Brașov continuă pregătirea pentru partea a doua a sezonului de Liga 3, în care speră să evite retrogradarea, iar lotul echipei preluate la începutul acestui an de antrenorul Sorin Corâiu prinde contur.

După venirile lui Carlo Danciu (ex Astra), Eduard Rența (Sepsi OSK 2) și Iulian Moldoveanu (Olimpic Cetate Râșnov), la antrenamentul de luni seara s-au prezentat și Ștefan Nicolau și Marius Manole, semn că șefii clubului au ajuns la un acord cu cei de la FC Brașov, echipa de care aparțien cei doi.

Adrian Stoian s-a întors la SR Brașov după doi ani

Ieri, marți, la antrenamentul echipei clasate pe locul 9 din 10 în Seria a 5-a a Ligii 3 după 15 etape s-a prezentat și fundașul central Adrian Stoian. Fotbalistul brașovean de 24 de ani revine după doi ani la SR Brașov, perioadă în care a mai jucat la AFC Odorheiu Secuiesc (Liga 3) și Astra (Liga 2).

Venirea lui Stoian înseamnă enorm pentru antrenorul Sorin Corâiu. ”Este cel mai bun cadou pe care îl puteam primii în această perioadă. Aveam mare nevoie de un fundaș central cu experiență, iar Stoian este exact ce ne trebuie”, a spus Corâiu.

Stoian și Radu Zamfir, excluși din lotul Astrei

Stoian a evoluat în prima parte a sezonului pentru Astra în 14 din cele 16 meciuri desfășurate de echipă în Liga 2, în 13 dintre ele începând ca titular și nefiind schimbat. A și marcat un gol, cel care a deschis scorul în victoria cu 2-0 chiar în fața celor de la FC Brașov.

În ciuda faptului că a fost unul dintre jucătorii de bază ai Astrei în acest sezon în care echipa a înregistrat 19 puncte pe teren, mai ales că au fost întâmpinare probleme financiare mari, care au și dus la o penalizare cu 14 puncte, Stoian a fost dat afară de către președintele Marian Costea. Acesta, alături de alt fundaș, Radu Gabriel Zamfir (21 de ani), integralist în 15 meciuri, au fost excluși din lot fiindcă l-ar fi supărat de conducător, potrivit declarațiilor acestuia.

”I-am exclus din lot pe Zamfir și Stoian, doi jucători care nu vor mai face parte din lotul nostru și, mai mult, îi voi suspenda pentru ce au făcut ei. Ei și-au permis să mă jignească pe mine și pe antrenorul Șanțmare prin niște montaje din acestea, și așa ceva nu permit. Încerc să-i suspend”, a spus, sâmbăta trecută, Marian Costea, la Metropola TV.

Din informațiile Liga2.ro, pe grupul jucătorilor Astrei au circulat în acest an două montaje video în care personajul principal era Marian Costea, din perioadă când actualul președinte al clubului participa la emisiunea ”Iubire interzisă” de la Național TV. Costea n-a gustat filmările care amintesc de o perioadă din trecutul său.

Adrian Voicu, Radu Zamfir și Adrian Stoian, în duel pentru minge în meciul dintre Concordia Chiajna și Astra, desfășurat pe stadionul din Chiajna la 9 noiembrie 2021, în campionatul Ligii 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

SR Brașov, trei amicale stabilite

Altfel, noua echipă a lui Adrian Stoian, SR Brașov, va juca astăzi primul amical al iernii. Elevii lui Sorin Corâiu se vor duela, la Vulcan, de la ora 17:15, cu echipa locală de Liga a 5-a Brașov.

Alte două meciuri de pregătire perfectate de cei de la SR Brașov sunt cu ACSM Codlea (Liga 4 Brașov), pe 5 februarie, și cu Olimpic Zărnești (Liga 4 Brașov), pe 12 februarie.

Autor: Adi MARICA Publicat: 02 Feb. 2022, 14:37 Liga 3
Pe aceeași temă